Bebeğini/çocuğunu kaybedenlere nasıl davranılmalı?

Ben de o kadar isterdim ki sadece aynı acıyı yaşadığım insanlarla iletişim halinde olmayı. Çünkü geri kalan hiç kimse anlamıyor..
Ahh o halimden anlamayanlar insanlar.. Etrafta doğum vb. muhabbetler olması çok kötü. Ama düşünmüyorlar işte halimizi, düşünmeyecekler de, biz zamanla onları duymamaya alışacağız sanırım.
Ben de çok isterdim, aynı şehirde olalım, birbirimize sarılalım, birini rahatsız edeceğimizi düşünmeden doya doya çocuklarımızdan bahsedelim
Bütün gün oğlumdan bahsetsem sıkılmam herhalde.. İnsanın 1 saniye aklından çıkmaz mı, gerçekten çıkmıyor. Onunla uyanıp, onunla uyuyorum.. Aşkım benim.

Canım ne şekilde yaşayacağımızı bilmiyoruz ama yaşadığımız herşey sınav. Birilerini suçlama, bir şeyler vesile oldu ve olanlar oldu, hele kendini hiç suçlama, yapabileceğin bir şey olsaydı zaten yapmış olurdun. Rabbim bunu uygun gördüğü için bunu yaşıyoruz. Kuzularımız o kadar şanslı ki, cennetteler.

Bi türkü var hani;

"Dön gel, oğlum kuzum dön gel yine bayram oluyor
Herkes sevdiğine neler neler alıyor.."

Yine bayram oluyor ve benim ciğerim parçalanıyor. Mezarına gittim oğluşumun bugün, yarın da gidip bi şeker bırakacağım mezar taşına. Buz gibi soğuk mezar taşını öpeceğim yavrum yerine. Oysa bebeğim ölmeseydi minik bayramlıklar alacaktım ona, bize de "bayram" olacaktı. Ama şimdi nereye kaçsam bilmiyorum. Kimseyi görmesem, duymasam istiyorum. İnsanlardan kaçsam bayramdan kaçamıyorum.

Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı, kimseyi evladının mezarının başında ağlatmasın.

http://asilmiran.blogspot.com.tr/2014/09/yine-bayram-oluyor.html

canım bende yalan söyleyemiyorum ve özelde yaptırmayı düşünüyorum ama burda kan alıp dışarı gönderiyorlarmış sen ne kadara yaptırdın testleri ve nerde bende zaten en olmadı bulunduğum şehir dışında yaptırmayı düşünüyorum da

Biz eşimle ne zaman hastalık bahanesi uydurmak başımıza geliyor. O yüzden tam devlete gideriz, 3. Bu deriz para ödemeyi diye konuşuyorduk. Yok dedik.
Üstümüze yapışır. Korktuk açıkçası.
:_)
Testler, İzmirde yöntem lab da yapıldı. İkimizin toplamda 1200 TL tuttu. FSH hariç tüm testleri ankaraya gönderiyorlardi o yüzden 20 gün beklememiz gerekti.
Sen neredesin dr un bir lab önerdi mi?
Kendin mi arastiricaksin.
Ama herseyden önemlisi nasılsın...

Biz eşimle ne zaman hastalık bahanesi uydurmak başımıza geliyor. O yüzden tam devlete gideriz, 3. Bu deriz para ödemeyi diye konuşuyorduk. Yok dedik.
Üstümüze yapışır. Korktuk açıkçası.
:_)
Testler, İzmirde yöntem lab da yapıldı. İkimizin toplamda 1200 TL tuttu. FSH hariç tüm testleri ankaraya gönderiyorlardi o yüzden 20 gün beklememiz gerekti.
Sen neredesin dr un bir lab önerdi mi?
Kendin mi arastiricaksin.
Ama herseyden önemlisi nasılsın...

evet canım bizde yalan söylersek bu yalanın gerçek olmasın korkuyoruz doktorum labaratuvar önermedi bana sadece test isimlerini verdi sanırım bulunduğu özel hastanede yapılıyor tahliller Ogün sordum ama başka bölüme yönlendirdiler bende oan uğraşamadım ağrılarım vardı hemen eve gitmek istedim bakalım araştırıcaZ .ben iyi değilim canım ya annemlere gittim sadece başka hiç bir yere gitmeyeceğim canım çok yanıyor insanlar düşünmeden konuşuyor ben zaten her an ağlamaya hazırım sen nasılsın peki canım

Samimi birisin Aslı cok guzel yazmıssın duygularını. Kalp gucum zayıf diye doktor hamile kalmamı yasakladı. ilaç kullanıyorum hem de ilkokul cagımdan beri. Doktor kontrolunde hamile kalmam salık verildi ama gecen aylarda doktor hamileliği yasakladı. zaten vajinismus problemi yasıyorum bunun ıcın tedavı goruyorum ustune bıde bu gelince yıkıldım. İlaç alınca iyi oluyorum ama ilacı kesince gerileme başlıyor. E bu ilacı kullanmak hamileliğe de zarar verirmiş. Bilmiyorum işte. Farklı doktorlar aynı seyı soyleyınce bilinçaltıma attım hep bu durumu. Eşim sağolsun destek bana asla tek bir şey demedi hareketleri tavırları degısmedı aksıne eskısınden de sevecen bana karsı. Ama eksik bir insanım ben. Ne cinsel anlamda onu mutlu edebiliyorum ne de baba yapabılecegım onu. İşte Allah'tan umut kesilmez diyerek yasıyorum. BELKİ Bİ MUCİZE olur umuduyla yasıyorum.

Cocuk edinme konusunu sımdılık dusunmuyorum cunku toparlanmam lazım. Ama ileride olabilir. Bir öksüze yetime annelik yaparsam belki sevabı olur. Belki bu dunyaya geliş amacım budur. Kesinlikle kendi öz cocugum gibi görürdüm. zaten cocuklara bayılıyorum. Herkes bana doğur da sevelim diyor yap kendi cocugunu sev, onları bu kadar sevıyorsun madem diye. Beni düşündüren bir durum var cevrenın verecegı tepkiyi bilmiyorum CUNKU;

BEN DE EVLATLIK VERİLMİŞ BİRİYİM COCUGU OLMAYAN BİR ÇİFTE (((((((((((

ŞİMDİ BENZER BİR KADERİ BEN YAŞAYACAGIM GALİBA.

HİÇ ÜZMEDİM ANNE BABAMI TIRNAKLARINA ZARAR GELMESİN İSTEDİM. AMA HEP İKİ ARADA BİR DEREDE KALDIM. ÖZ ANNEMLE CANIM ANNEM ARASINDA.

BİLMİYORUM HİÇ BİR ŞEY BİLMİYORUM SUAN AGLIYORUM, AĞLAYARAK YAZIYORUM BUNLARI NOLUR MAZUR GÖRÜN SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM.

Asıl ben seni kırmak hiç istemedim. Yazdığımı beri aklıma geliyorsun. Hep taşa çarpmış olmayım diye düşündüm.
Hassas kalbin diline yansımış halbuki. Hem içim rahatladı.
Hem de ahh dedim okurken.
Ama yine de,
Belki kurduğun denklemde verdiğin değerler yanlıştır diye düşünmeden edemedim.
Sen sakın eksik olduğunu düşünme, hepimiz bazen hayat yolun birilerinin bizler için biçtiği rollerde sendeliyoruz. Düşüyoruz. Bazende uzun yolları geçerken dizlerimizi ellerinizi parçalıyoruz.

Ama sonra kalkıp yeniden yürüyoruz.
Çünkü bu rollerin öncelikleri değişiyor. Bizler değiştiriyoruz.
Şimdi bak bakalım senin rollerin, öncelik sıralarında bir oynama yapılabilir mi.
Bu değişiklikler, senin yaşamına bir nefes daha huzur ekler mi?
Sevişmek evlilik için önemlidir ama 1. öncelik değildir. Çocuk aile için önemlidir ama en önemlisi eşlerin iyi günde kötü günde bir arada olabilmesidir.
O yüzden sakın eksik deme kendine.
Evlilik ne sadece cinsellikten ibaret, ne de çoluk çocuktan. Tanrının sana fazlasıyla verdikleri ile zaten ailen ile paylaşıyorsan. Elinden geleni yapıyorsun demektir...

Edit: Eşin elleri öpülesi adammış. Çok saygı duydum kendisine. RAB sizin yüzünüzü güldürsün sevinçli müjdeli Haberleri sıralasın....

Canım Allah yardımcın olsun ama unutma hersey Allahtan önemli olan Rabbimin bize evlat nasip etmesi inşallah hepimize edecek Rabbim

canım bak bence bir an önce toparlanmaya çalış.Madem doğal yollarla çocuğun olamayacak durup durup buna üzülmenin faydası yok sana.Benim annem de evlat edinilmiş bir çocuktu ama ben bunu 19 yaşımda anneannemle dedemi kaybettiğim zaman öğrendim.Yıllarca bize söylememiş annem ,çünkü ihtiyaç duymamış.Anneannem ve dedem anneme resmen taparlardı.Öyle böyle bir sevgi değildi aralarındaki ve kesinlikle gerçekti.Sen tabiki daha iyi bilirsin,en iyi kararı da verirsin eminim ama nacizane fikrim evlatlık almayı düşün.Minicik bir meleğe anne ol.Onun sana ,senin de ona ihtiyacınız var.Çevrendekiler ne derlerse desin.Eşin ve sen sıcak bakıyorsanız hiç vakit kaybetmeyin derim.

Moral verdin bana asla kırılmadım sana için rahat olsun aksine cok yakın hissettim kendimi sana. Umudumu yıtırmeyecegım cunku o umut beni ayakta tutuyor belki olur umudu. Olmazsa kısmet değilmiş derim.belki de bu benim kaderimdir bu da benim hayat sınavımdır. Kendimi öğrencilerime adıyorum onları basıyorum bagrıma. Başarılı olsunlar iyi bir insan olsunlar diye elimden geleni yapıyorum. Bu sekilde bir işe yaramaya calısıyorum. Kendime faydam yok bari baskalarına faydam olsun diye dusunuyorum.

Çok teşekkür ederim eşim gercekten bu konuyu hıc takmıyor. Ben uzuldukce kızıyor bana hatta oof diyor yıne mı bu konu? Sen iyileş, iyi ol yeter bana diyor. Sen olmazsan cocuk olsa ne yazar diyor. Moral buluyorum ama işte bir yanım eksik kalıyor hep. Etrafta aile büyükleri de ne zaman cocuk dusunuyorsunuz diye sormaya basladılar. Anlatamadım henüz durumu. Esıme sordum bu durum sorun olur mu ailen için diye. Yok dedi onlar karısmaz diye. Ama illaki istekleri olacaktır içten içe.

Magazalarda cocuk reyonundan yenı dogum yapmıs bır arkadasa hediye alırken dusundum. Acaba ben de ciciler alır mıyım diye. Sonra amaan salla dedim içime attım. Hayırlısı olsun.

Düşüyorum cogu zaman ama kalkmak zorundayım. En azından eşim üzülmesin beni uzgun gorunce diye.

Bir söz var hosuma gitti: "Bu zamanda en değerli kabiliyet, sanırım insanın kendini toparlama, onarma yetisi...
Çünkü; en yakının bile bilmez, içinde nelerin parçalandığını yada kırıldığını. "

Güçlü olmak zorundayız !

İnşallah Allah gönlüne göre verir Aslı. Mutlu olasın hep. Elimize bebeklerimizi alıp bu satırlara bakarak gulumseyecegımız gunleri görürüz inşallah.

Zaman gecsın, hazır hissettiğimizde belki o melegın annesi olabilirim. Beni buyuten annem babam ıcın de cok kıymetlıyım ben. Öz cocukları olsa bu kadar sevmezlerdi belki. O yuzden dedim ya ben evlatlıgım. Belki de kaderimde evlat edinmek vardır. Belki benim melegım de benım annemleri sevdıgım kadar sever beni. En cok ıstedıgım bu. İleride beni sevebilecek, anne diyecek bir yavru olsun ıstıyorum. Öz olursa ne ala, olmazsa artık son care oyle. Annelik duygusu bambaskadır. İşte bebegı karnımda hissedemeyecek olmak, sut veremeyecek olmak onu bagrıma basamayacak olmak koyuyor bana. Bilmiyorum hakkımızda hayırlısı olsun. Allah bi mucize versin de bebeciklerimiz olsun bagrımıza basalım. Allah tum isteyene nasip etsin inşallah.

İnşallah canım hepimizin duası o Rabbim sesimizi duysun bize merhamet etsin ondan başka kimseden isteyemeyiz

Ben ikinci bebegimi kaybettim 5 aylikti ve bu laflari duymaktan nefret ediyorum,icim öyle aciyorki hicbisey eselli olamaz bu aciya..Ve gercektende bazi insanlar bilerek söylüyor can yakmaya calisiyor benim canim yanmis zaten daha nekadar yakabilirlerki!

Kızlar sizede oluyor mu yolda hamile yada bebek görünce donup kalıyor musunuz ben artık cok özeniyorum cok üzülüyorum eşimle pazar günleri dısarı cıkmak istemiyorum cocuklar bebekler hamileler cok can yakıcı Rabbim bizlere hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin buraya mutluluklarımızı yazalım Rabbim başka acı göstermesin bir daha böyle acı hiç birimize yaşatmasın Aminn

Allah sabır versin canım, evet gün geçtikçe ben daha da çok inanıyorum canımı bilerek yakmak istediklerine. Çünkü onlara göre anlamsız acımız, gereksiz. Allah hepsini bildiği gibi yapsın.

Bana da oluyor, bazen tepkilerimi kontrol edemiyorum hatta, kendimi paralayasım geliyor.
AVM ler özellikle mayın tarlası gibi. Çok üzülüyorum. Rabbim hepimize en kısa zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin, amin.

çok üzüldüm ve birbirimizi en iyi biz anlarız, insanlar acımızın nasıl bir şey olduğunu bilmedikleri için gereksiz konuşabiliyorlar, çok acı ki ben de bebeğimi kaybettikten sonra face.de yakın diyebileceğim kişilerin bebekleriyle çocuklarıyla fotoğraflarını görüp çok üzülmüştüm, onların mutluluğunu kıskandığım için değil, kendi adıma üzüldüğüm için tabikii, ben mesela o fotoğrafların bana gizlenmesini isterdim böyle bir seçenek var face.de ancak duyarlı olanın aklına gelir, ama insanlar ince düşünmüyorlar,ben de fotoğrafını çerçeveledim oğlumun evde nereye gitsem yanıma alıyorum, konuşuyorum...bana taziyeye gelenler de bazen saçmaladılar,1 hafta sonra unutursun diyen oldu,yahu sen benim acımın ne kadar süreceğini nasıl kestiriyorsun, yine anne olursun diyenler oldu , Allah izin verirse tabiki yine olurum ama benim acım kavuşamadığım oğluma,yitip gidene --- olsun olsun,üzülmee -- ne olsunu yaa sanki nüfus cüzdanımı kaybetmişim gibi olsun yine çıkarırsın gibi basit bişey mi ---tabi aslında hepsinin iyi niyetli olduğunu biliyosun ama sadece sarılıp başın sağolsun çok üzgünüm diyebilse...

Bende bir kimyasal birde missed abortus teshisiyle düşük yaşadım.İlkinde değilde ikincide kürtaj oldum.Beni sadece benim yaşadıklarımı yaşayan anlar dediğiniz gibi düşünüyorum..İnsanlar sağlık konusunda bile dedikodu yapmayı o kadar seviyorlarki,evliliğimizin 6.ayında bile hamilelik olmadı daha diye kardeşime ablan tedavi mi görüyor diye soran mı dersin hamile kalıp düşüncede tüp bebek yaptılarda tutmadı herhalde dimi diye soran mı dersin..Tedavide görüyor olabilirimde tüp bebek yaptırmışta olabilirim ayıp mı yani ve seni ne ilgilendiriyorki..Cahillik ve düşüncesizlikten başka hiç birşey deil bu sorular yaa.Bünyesi taşımıyor herhalde diyen biçok kişi duydum arkamdan.İkinci düşüğümde kese gözüküyordu fakat yolk sac yoktu ilk boş gebelik teşhisi konulmuştu.Boş gebelik deyince bi akrabamızın nasıl yani bebek yok mu o nasıl bişeyki yaa genetik problemden kaynaklanıyodur kesin diyip teshisi koyanda oldu suratıma karşı..Sonradan yolk keseside bebek oluşumuda görüldü ancak kalp atışı alınamadı işte.Ne önemi varki boş olsun dolu olsun bebeğime kavuşamadıktan sonra.Doktora gideriz eşim kayınvalidem ben herşeyi sorarız tam doktorun odasından çıkıyoruz eşim ben çıkmış bulunduk kayınvalidem tekrar odasına girip bizden ayrı gene soru sorar doktora büyük ihtimal bu neden kaynaklanıyo diye.Sanki doktor bilse test yaptırmadan sebebini söylemiycek mi bize sen niye bizden sonra ayrı bi daha girip soru yöneltiyosunki doktora..Kayınvalidem iyi biridir ama işte en ufak şeyler bile o kadar incitiyorduki beni.Kola içtin dar giydin çok telefonla oynadın radyasyon sonra ne bilim vajinal ultrasona girdin dikkat etmedin diye eşimde suçladı bi ara beni,bebeği taşıyan benim diye tek sorumlusuda ben oldum..Kurtaja giriceğim önceki gece geç saatlere kadar uyuyamadım,eşimin oyle düşünmesi bana kendimi o kadar yanlız hissettirmiştiki.Ağlamaktan balon gibi şişmiş gözlerle kürtaja girdim.Çıktığımda eşim başımda ağlıyordu,gözlerimi açamıyordum narkozun etkisiyle ama sesini duyuyordum,5 sene flört dönemi 1 senede evliliğimizin içinde onun ilk kez benim için ağladığını duymuştum benimde yaşlar süzüldü gözlerimden(Normalde çok duygusal romantik biri değildir sağolsun :) )..Hastaneden herkes kucağında bebegiyle çıkarken ben ellerim bomboş çıktım işte..Çok zor günler geçirdim sizin gibi..
Kısaca çevremde herkesin bana hastalıklıymışım gibi baktığını hissediyorum maalesef üzerimde,sizde benimle aynı duyguyu yaşıyor musunuz merak ettim..Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıklı bi sekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…