2k1 seninle daha önce yazışmıştık. Aynı olayı ve sonrasında da aynı şeyleri yaşayan biri olarak duygularını paylaşıyorum. Keşke aynı şehirde yaşasaydık da karşılıklı görüşüp dertleşebilseydik. Ben de kendimi çok yalnız hissediyorum. Sanki çok basit bir olay yaşamışım gibi davranıldı bana da. Eşimin annesi yavrumu defnettiğimiz gün eve geldiğimizde artık olayı kapatmam gerektiğini, kendisinin de geçmişte böyle birşey yaşadığını fakat evladını bir kez olsun mezarında ziyaret etmediğini söylemişti. 1. ayın sonunda kendine gel artık eşini ve kızını düşünmelisin dedi. Sonrasında da yazlığa gitti, hala orada. Halbuki tek yaptığım şey ağlayıp sızlamak değil, üzüntümü, özlemimi ifade etmekti. Su kesem açıldı hastanelik oldum, bebeğimi kurtarmak adına hayatımla ilgili riskler aldığım için hayatım tehlikeye girdi, firmamdan bayan personel dışında ziyarete gelen olmadı, doğumumu yaptım, yıllardır çalıştığım firmamdan gözaydını veren sadece birkaç kişi oldu. Yine kimse gelmedi. Yavrumu kaybettiğim gün mezarlıktan dönerken kız arkadaşlardan biri aradı. Telefonda bağıra bağıra ''söyle herkese kimse gözaydını vermedi'', ''arayıp sormadı, şimdi de başsağlığı için aramasınlar'' diye ağladım. İşe geri başladım. Geçmiş olsun diyen okumuş cahiller oldu. Sanki yaşayan bebeği kaybetmiş değil de düşük yapmışım gibi. Hergün kahroluyorum. Bebeğimin kesesinin açıldığı günden önceki 4-5 gün çok stresliydim. Muhtemelen onlar sebep oldu buna ama dile getiremiyorum bile. Üst yöneticim nasıl olsa bunun kolu kanadı kırık deyip,işe geri döndüğüm ilk birkaç hafta iyice yüklendi bana, haksız yere azarladığı durumlar oldu (sanırım izinli olduğum dönemin acısını çıkarıyor) Oda arkadaşımın eşi doğum yapıyor. Herkes doğumu konuşuyor. Acaba kime benzeyecek, ne kadar şeker olacak falan filan. Kimsenin benim duygularımı umursadığı yok. Böyle acı bir olay, vicdansız bir insanın başına değil de benim gibi her canlıyı seven-koruyan vicdanlı bir insanın başına nasıl geldi anlamıyorum. Eğer bu bir sınav ise herkesin zayıf olduğu konuda sınav vermesi gerekmez mi? Ben de dayanamıyorum artık. Kendimi yapayalnız hissediyorum. İçim içimi yiyor. Benim kaybımda hastane ve doktor hataları da var. Yanlış seçimlerimden dolayı kendime de çok kızıyorum.
canım bende yalan söyleyemiyorum ve özelde yaptırmayı düşünüyorum ama burda kan alıp dışarı gönderiyorlarmış sen ne kadara yaptırdın testleri ve nerde bende zaten en olmadı bulunduğum şehir dışında yaptırmayı düşünüyorum daUmarım Rab vim hepimize nasib etsin. Dr um, hemen testleri yazdı. Ama Özel lab. Â yönlendirdi. Lab da iyi bir yer indirim falan yaptı. Aslında, devlette bedavaya ama 3 kötü hikaye olursa yapıyor.
Kimse kimsenin düşük sayısını hesaplayamaz, ama elimde bende üstümüze bu yalanı söylemeye kıyamadık.
Biz eşimle ne zaman hastalık bahanesi uydurmak başımıza geliyor. O yüzden tam devlete gideriz, 3. Bu deriz para ödemeyi diye konuşuyorduk. Yok dedik.canım bende yalan söyleyemiyorum ve özelde yaptırmayı düşünüyorum ama burda kan alıp dışarı gönderiyorlarmış sen ne kadara yaptırdın testleri ve nerde bende zaten en olmadı bulunduğum şehir dışında yaptırmayı düşünüyorum da
Biz eşimle ne zaman hastalık bahanesi uydurmak başımıza geliyor. O yüzden tam devlete gideriz, 3. Bu deriz para ödemeyi diye konuşuyorduk. Yok dedik.canım bende yalan söyleyemiyorum ve özelde yaptırmayı düşünüyorum ama burda kan alıp dışarı gönderiyorlarmış sen ne kadara yaptırdın testleri ve nerde bende zaten en olmadı bulunduğum şehir dışında yaptırmayı düşünüyorum da
evet canım bizde yalan söylersek bu yalanın gerçek olmasın korkuyoruz doktorum labaratuvar önermedi bana sadece test isimlerini verdi sanırım bulunduğu özel hastanede yapılıyor tahliller Ogün sordum ama başka bölüme yönlendirdiler bende oan uğraşamadım ağrılarım vardı hemen eve gitmek istedim bakalım araştırıcaZ .ben iyi değilim canım ya annemlere gittim sadece başka hiç bir yere gitmeyeceğim canım çok yanıyor insanlar düşünmeden konuşuyor ben zaten her an ağlamaya hazırım sen nasılsın peki canımBiz eşimle ne zaman hastalık bahanesi uydurmak başımıza geliyor. O yüzden tam devlete gideriz, 3. Bu deriz para ödemeyi diye konuşuyorduk. Yok dedik.
Üstümüze yapışır. Korktuk açıkçası.
:_)
Testler, İzmirde yöntem lab da yapıldı. İkimizin toplamda 1200 TL tuttu. FSH hariç tüm testleri ankaraya gönderiyorlardi o yüzden 20 gün beklememiz gerekti.
Sen neredesin dr un bir lab önerdi mi?
Kendin mi arastiricaksin.
Ama herseyden önemlisi nasılsın...
Belki bu konuda ne desem ukalalık olur. Kaş yaparken göz çıkarmak, şu hayatta en Son istediğin şey.
Ellerim geri geri giderek yazıyorum.
Sağlığın şuan ne alemde eşinin bu konudaki ruh halini bilmiyorum.
Her ay, Hamile kalmayı ummak, sonucun olumsuz olması bir kadını yıpratıyor. Ne bileyim o kadar bekledikten sonra sevinmek, sanki dağın tepesinde tüm vadiyi denizi aynı anda görüp seyretmek gibi ilham verici, mutlulukla dolu.
Bunun üstüne kayıp yaşamak sanki dağdan aşağı düşüş gibi. Bir aileye yıllar gibi gelen, acılıkla dolu saniyeler yaşatıyor.
Bu günlerde hep şunu düşünüyorum. Bunca zorluğu atlayıp doğum yaparsam, dengemi yitirir miyim? Çocuğa olmadık anlamlar, karakterini sınırlayacak takıntılar im olur mu? Koruma iç güdüm yaralayıcı olur mu?
Bu travmadan ailem için ne kadar sağlıkla çıkabilirim.
Sonra diyorum ki iyi bir anne olabilirim. Çünkü daha şimdiden bunu düşünüyorum.
Şuan buna aklımı yoruyorum. Bu da bir emek.
EMEK VERİYORUM. İnsan en çok emeğini korur, en çok verdiği emeği sever.
Evet bir kadının bebeğini kendi göğsünden beslemesi bence harika bir mucize, bunu yapamayacağıma dair bir umutsuzluğumun olmasını düşünemem, olamaz deselerdi de hep bir ümit taşırdım.
Lakin,
Günün birinde bir bebeği almam gerekseydi ben yine de düşünürdüm.
Ona yapacaklarım, hissedeceğim kaygılar, vereceğim enerji miktarı değişmezdi.
Aynı emeği ona da verirdim.
Onu da severdim.
Ne bileyim belki yüzümüz hiç benzemeyecek, ama bir bebek gülüşünü, mimiklerini, olaylara olan tavrını duruşunu ailesinden kapar.
Evet belki, yüzünüz benzemeyecek ama bir gün bakarsın ki senin gibi gülüyor, bir bakarsın ki sadece sende olan bir şaşkınlık tavrının aynısını yapıyor, senin gibi yiyor, giyiniyor, konuşuyor, belki senin gibi çalışkan yada esprili bir hazır cevap aklını kapmış.
Yalnızlıksa, evet bazen hiç birimiz istteklerimize hayallerimize, ulaşamıyoruz ümidini kırılıyor ve kimse bizi anlamıyor. Kısaca hepimiz kendi bacağımızdan asılıyoruz.
Ama böyle "tatlı bir ümitle yaşamayı yaşlanmayı, ona emek vermeyi" hiç düşündün mü?
Asıl ben seni kırmak hiç istemedim. Yazdığımı beri aklıma geliyorsun. Hep taşa çarpmış olmayım diye düşündüm.Samimi birisin Aslı cok guzel yazmıssın duygularını. Kalp gucum zayıf diye doktor hamile kalmamı yasakladı. ilaç kullanıyorum hem de ilkokul cagımdan beri. Doktor kontrolunde hamile kalmam salık verildi ama gecen aylarda doktor hamileliği yasakladı. zaten vajinismus problemi yasıyorum bunun ıcın tedavı goruyorum ustune bıde bu gelince yıkıldım. İlaç alınca iyi oluyorum ama ilacı kesince gerileme başlıyor. E bu ilacı kullanmak hamileliğe de zarar verirmiş. Bilmiyorum işte. Farklı doktorlar aynı seyı soyleyınce bilinçaltıma attım hep bu durumu. Eşim sağolsun destek bana asla tek bir şey demedi hareketleri tavırları degısmedı aksıne eskısınden de sevecen bana karsı. Ama eksik bir insanım ben. Ne cinsel anlamda onu mutlu edebiliyorum ne de baba yapabılecegım onu. İşte Allah'tan umut kesilmez diyerek yasıyorum. BELKİ Bİ MUCİZE olur umuduyla yasıyorum.
Cocuk edinme konusunu sımdılık dusunmuyorum cunku toparlanmam lazım. Ama ileride olabilir. Bir öksüze yetime annelik yaparsam belki sevabı olur. Belki bu dunyaya geliş amacım budur. Kesinlikle kendi öz cocugum gibi görürdüm. zaten cocuklara bayılıyorum. Herkes bana doğur da sevelim diyor yap kendi cocugunu sev, onları bu kadar sevıyorsun madem diye. Beni düşündüren bir durum var cevrenın verecegı tepkiyi bilmiyorum CUNKU;
BEN DE EVLATLIK VERİLMİŞ BİRİYİM COCUGU OLMAYAN BİR ÇİFTE(((((((((((
ŞİMDİ BENZER BİR KADERİ BEN YAŞAYACAGIM GALİBA.
HİÇ ÜZMEDİM ANNE BABAMI TIRNAKLARINA ZARAR GELMESİN İSTEDİM. AMA HEP İKİ ARADA BİR DEREDE KALDIM. ÖZ ANNEMLE CANIM ANNEM ARASINDA.
BİLMİYORUM HİÇ BİR ŞEY BİLMİYORUM SUAN AGLIYORUM, AĞLAYARAK YAZIYORUM BUNLARI NOLUR MAZUR GÖRÜN SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM.
Samimi birisin Aslı cok guzel yazmıssın duygularını. Kalp gucum zayıf diye doktor hamile kalmamı yasakladı. ilaç kullanıyorum hem de ilkokul cagımdan beri. Doktor kontrolunde hamile kalmam salık verildi ama gecen aylarda doktor hamileliği yasakladı. zaten vajinismus problemi yasıyorum bunun ıcın tedavı goruyorum ustune bıde bu gelince yıkıldım. İlaç alınca iyi oluyorum ama ilacı kesince gerileme başlıyor. E bu ilacı kullanmak hamileliğe de zarar verirmiş. Bilmiyorum işte. Farklı doktorlar aynı seyı soyleyınce bilinçaltıma attım hep bu durumu. Eşim sağolsun destek bana asla tek bir şey demedi hareketleri tavırları degısmedı aksıne eskısınden de sevecen bana karsı. Ama eksik bir insanım ben. Ne cinsel anlamda onu mutlu edebiliyorum ne de baba yapabılecegım onu. İşte Allah'tan umut kesilmez diyerek yasıyorum. BELKİ Bİ MUCİZE olur umuduyla yasıyorum.
Cocuk edinme konusunu sımdılık dusunmuyorum cunku toparlanmam lazım. Ama ileride olabilir. Bir öksüze yetime annelik yaparsam belki sevabı olur. Belki bu dunyaya geliş amacım budur. Kesinlikle kendi öz cocugum gibi görürdüm. zaten cocuklara bayılıyorum. Herkes bana doğur da sevelim diyor yap kendi cocugunu sev, onları bu kadar sevıyorsun madem diye. Beni düşündüren bir durum var cevrenın verecegı tepkiyi bilmiyorum CUNKU;
HİÇ ÜZMEDİM ANNE BABAMI TIRNAKLARINA ZARAR GELMESİN İSTEDİM. AMA HEP İKİ ARADA BİR DEREDE KALDIM. ÖZ ANNEMLE CANIM ANNEM ARASINDA.
BİLMİYORUM HİÇ BİR ŞEY BİLMİYORUM SUAN AGLIYORUM, AĞLAYARAK YAZIYORUM BUNLARI NOLUR MAZUR GÖRÜN SÜRÇÜ LİSAN ETTİYSEM.
Samimi birisin Aslı cok guzel yazmıssın duygularını. Kalp gucum zayıf diye doktor hamile kalmamı yasakladı. ilaç kullanıyorum hem de ilkokul cagımdan beri. Doktor kontrolunde hamile kalmam salık verildi ama gecen aylarda doktor hamileliği yasakladı. zaten vajinismus problemi yasıyorum bunun ıcın tedavı goruyorum ustune bıde bu gelince yıkıldım. İlaç alınca iyi oluyorum ama ilacı kesince gerileme başlıyor. E bu ilacı kullanmak hamileliğe de zarar verirmiş. Bilmiyorum işte. Farklı doktorlar aynı seyı soyleyınce bilinçaltıma attım hep bu durumu. Eşim sağolsun destek bana asla tek bir şey demedi hareketleri tavırları degısmedı aksıne eskısınden de sevecen bana karsı. Ama eksik bir insanım ben. Ne cinsel anlamda onu mutlu edebiliyorum ne de baba yapabılecegım onu. İşte Allah'tan umut kesilmez diyerek yasıyorum. BELKİ Bİ MUCİZE olur umuduyla yasıyorum.
Asıl ben seni kırmak hiç istemedim. Yazdığımı beri aklıma geliyorsun. Hep taşa çarpmış olmayım diye düşündüm.
Hassas kalbin diline yansımış halbuki. Hem içim rahatladı.
Hem de ahh dedim okurken.
Ama yine de,
Belki kurduğun denklemde verdiğin değerler yanlıştır diye düşünmeden edemedim.
Sen sakın eksik olduğunu düşünme, hepimiz bazen hayat yolun birilerinin bizler için biçtiği rollerde sendeliyoruz. Düşüyoruz. Bazende uzun yolları geçerken dizlerimizi ellerinizi parçalıyoruz.
Ama sonra kalkıp yeniden yürüyoruz.
Çünkü bu rollerin öncelikleri değişiyor. Bizler değiştiriyoruz.
Şimdi bak bakalım senin rollerin, öncelik sıralarında bir oynama yapılabilir mi.
Bu değişiklikler, senin yaşamına bir nefes daha huzur ekler mi?
Sevişmek evlilik için önemlidir ama 1. öncelik değildir. Çocuk aile için önemlidir ama en önemlisi eşlerin iyi günde kötü günde bir arada olabilmesidir.
O yüzden sakın eksik deme kendine.
Evlilik ne sadece cinsellikten ibaret, ne de çoluk çocuktan. Tanrının sana fazlasıyla verdikleri ile zaten ailen ile paylaşıyorsan. Elinden geleni yapıyorsun demektir...
Edit: Eşin elleri öpülesi adammış. Çok saygı duydum kendisine. RAB sizin yüzünüzü güldürsün sevinçli müjdeli Haberleri sıralasın....
Canım Allah yardımcın olsun ama unutma hersey Allahtan önemli olan Rabbimin bize evlat nasip etmesi inşallah hepimize edecek Rabbim
canım bak bence bir an önce toparlanmaya çalış.Madem doğal yollarla çocuğun olamayacak durup durup buna üzülmenin faydası yok sana.Benim annem de evlat edinilmiş bir çocuktu ama ben bunu 19 yaşımda anneannemle dedemi kaybettiğim zaman öğrendim.Yıllarca bize söylememiş annem ,çünkü ihtiyaç duymamış.Anneannem ve dedem anneme resmen taparlardı.Öyle böyle bir sevgi değildi aralarındaki ve kesinlikle gerçekti.Sen tabiki daha iyi bilirsin,en iyi kararı da verirsin eminim ama nacizane fikrim evlatlık almayı düşün.Minicik bir meleğe anne ol.Onun sana ,senin de ona ihtiyacınız var.Çevrendekiler ne derlerse desin.Eşin ve sen sıcak bakıyorsanız hiç vakit kaybetmeyin derim.
Ben ikinci bebegimi kaybettim 5 aylikti ve bu laflari duymaktan nefret ediyorum,icim öyle aciyorki hicbisey eselli olamaz bu aciya..Ve gercektende bazi insanlar bilerek söylüyor can yakmaya calisiyor benim canim yanmis zaten daha nekadar yakabilirlerki!
Kızlar sizede oluyor mu yolda hamile yada bebek görünce donup kalıyor musunuz ben artık cok özeniyorum cok üzülüyorum eşimle pazar günleri dısarı cıkmak istemiyorum cocuklar bebekler hamileler cok can yakıcı Rabbim bizlere hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin buraya mutluluklarımızı yazalım Rabbim başka acı göstermesin bir daha böyle acı hiç birimize yaşatmasın Aminn
Kızlar sizede oluyor mu yolda hamile yada bebek görünce donup kalıyor musunuz ben artık cok özeniyorum cok üzülüyorum eşimle pazar günleri dısarı cıkmak istemiyorum cocuklar bebekler hamileler cok can yakıcı Rabbim bizlere hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin buraya mutluluklarımızı yazalım Rabbim başka acı göstermesin bir daha böyle acı hiç birimize yaşatmasın Aminn[/QUOTE
Bende öyle ümitsizlige kapildimki özenerek bakiyorum korkuyorum basima ayni seylerin tekrar gelmesinden,hamile veya bebegi olanlara bakinca icim aciyor,sanki cok uzakmis gibi evlat sahibi olmak...Allahim bize yardim etsin güc versin..
çok üzüldüm ve birbirimizi en iyi biz anlarız, insanlar acımızın nasıl bir şey olduğunu bilmedikleri için gereksiz konuşabiliyorlar, çok acı ki ben de bebeğimi kaybettikten sonra face.de yakın diyebileceğim kişilerin bebekleriyle çocuklarıyla fotoğraflarını görüp çok üzülmüştüm, onların mutluluğunu kıskandığım için değil, kendi adıma üzüldüğüm için tabikii, ben mesela o fotoğrafların bana gizlenmesini isterdim böyle bir seçenek var face.de ancak duyarlı olanın aklına gelir, ama insanlar ince düşünmüyorlar,ben de fotoğrafını çerçeveledim oğlumun evde nereye gitsem yanıma alıyorum, konuşuyorum...bana taziyeye gelenler de bazen saçmaladılar,1 hafta sonra unutursun diyen oldu,yahu sen benim acımın ne kadar süreceğini nasıl kestiriyorsun, yine anne olursun diyenler oldu , Allah izin verirse tabiki yine olurum ama benim acım kavuşamadığım oğluma,yitip gidene2k1 seninle daha önce yazışmıştık. Aynı olayı ve sonrasında da aynı şeyleri yaşayan biri olarak duygularını paylaşıyorum. Keşke aynı şehirde yaşasaydık da karşılıklı görüşüp dertleşebilseydik. Ben de kendimi çok yalnız hissediyorum. Sanki çok basit bir olay yaşamışım gibi davranıldı bana da. Eşimin annesi yavrumu defnettiğimiz gün eve geldiğimizde artık olayı kapatmam gerektiğini, kendisinin de geçmişte böyle birşey yaşadığını fakat evladını bir kez olsun mezarında ziyaret etmediğini söylemişti. 1. ayın sonunda kendine gel artık eşini ve kızını düşünmelisin dedi. Sonrasında da yazlığa gitti, hala orada. Halbuki tek yaptığım şey ağlayıp sızlamak değil, üzüntümü, özlemimi ifade etmekti. Su kesem açıldı hastanelik oldum, bebeğimi kurtarmak adına hayatımla ilgili riskler aldığım için hayatım tehlikeye girdi, firmamdan bayan personel dışında ziyarete gelen olmadı, doğumumu yaptım, yıllardır çalıştığım firmamdan gözaydını veren sadece birkaç kişi oldu. Yine kimse gelmedi. Yavrumu kaybettiğim gün mezarlıktan dönerken kız arkadaşlardan biri aradı. Telefonda bağıra bağıra ''söyle herkese kimse gözaydını vermedi'', ''arayıp sormadı, şimdi de başsağlığı için aramasınlar'' diye ağladım. İşe geri başladım. Geçmiş olsun diyen okumuş cahiller oldu. Sanki yaşayan bebeği kaybetmiş değil de düşük yapmışım gibi. Hergün kahroluyorum. Bebeğimin kesesinin açıldığı günden önceki 4-5 gün çok stresliydim. Muhtemelen onlar sebep oldu buna ama dile getiremiyorum bile. Üst yöneticim nasıl olsa bunun kolu kanadı kırık deyip,işe geri döndüğüm ilk birkaç hafta iyice yüklendi bana, haksız yere azarladığı durumlar oldu (sanırım izinli olduğum dönemin acısını çıkarıyor) Oda arkadaşımın eşi doğum yapıyor. Herkes doğumu konuşuyor. Acaba kime benzeyecek, ne kadar şeker olacak falan filan. Kimsenin benim duygularımı umursadığı yok. Böyle acı bir olay, vicdansız bir insanın başına değil de benim gibi her canlıyı seven-koruyan vicdanlı bir insanın başına nasıl geldi anlamıyorum. Eğer bu bir sınav ise herkesin zayıf olduğu konuda sınav vermesi gerekmez mi? Ben de dayanamıyorum artık. Kendimi yapayalnız hissediyorum. İçim içimi yiyor. Benim kaybımda hastane ve doktor hataları da var. Yanlış seçimlerimden dolayı kendime de çok kızıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?