2yaş 2aylık olana kadar emzirdim canım,daha sütten keseli 2hafta oluyor,bidaha doğursam sadece anne sütü değil yanında mama da verirdim,mama yiyen çocuklar daha iştahlı daha kilolu. sadece anne sütü alanlar genelde benimki gibi mızmız iştahsız yemez içmez tipler.kim ne derse desin elbette anne sütü mucize bir besin tartışılmaz ama şimdilik bir koruyuculuğunu görmedim.oğlum hep hasta hep hasta artık aklımı kaçırıcam tam 4aydır grip bitiyor bronşit başlıyor o bitiyor barsak enfeksiyonu o bitiyor bogaz enfeksiyonu artık korkumdan evden çıkmıyorum hasta olmasın diye eve gelecek olanları uyarıyorum aranızda hasta varsa gelmesin diye yine de hep hasta.
hayır canım tam tersi.ben kızımı 1 yaşına kadar emzırdım +20 gunlukken mamaya başladık sutum az olduğu için.etrafımda sadece anne sutuyle beslenen çocuklarıın hepsi istisnasız bunyesı zayıf ve çok sık hastalanan çocuklar.bence gerçekten bu mamalar çocukların bağışıklık sıstemını koruyan şeylerle dolu.benım kızım maşallah koay kolay hasta olmaz hiç bebeklıgınden beri.
şaka gibi valla
sizin o kullandığınız mamalar anne sütüne benzesin diye sürekli içerik yeniliyor
madem anne sütünden daha faydalılar neden ona benzemeye çalışıyorlar bi düşünün bakalım
nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?
ilk defa sizden duyuyorum böyle bişey
ayrıca ben çevremdede böyle birşey görmedim.
Bebeğini emmediği için mama ile beslyen anneler anneler olmuştur.Lütfen bilgi verir misiniz,anne sütü almadığı için sık sık hastalanıyorlar mı?gazı çok oluyor mu,çok kusuyor mu?benim doğumdan sonra tedavi edilmesi gerekn bir hastalığım var,uzun süre emzirebileceğimi sanmıyorum ve çok endişeliyim.o yüzden mama konusunu size danışmak istedim
dıkkat ettıysenız ben mamalar daha faydalı demedım.ben de tam 1 yaşına kadar emzırdım kızımı ama yanında mama da verdım çünkü sütüm yağlı olmadığı için kılo aldırmıp doyurmuyordu.ama faydalı olan ne varsa anne sutunde alsın dıye çok mucadele ettım emzırebılmek için.ama bu demek değilki mamalar da zararlı vs.
benım yaptığım genellem yaşadıklarım ve çevremde kendı yeğenlerım dahıl görduklerıme dayanıyor başka bırşey değil.siz nasıl hiç böyle bişey görmedım yazmışsınız benım de maalesef çevremde sadece anne sutu almış bebeklerın hiçbirinin başı hastalıktan kurtulmuyor.ben herkes mama versın emzırmesın demıyorum ama mamalrın da öyle korkunç şeyler oldugunu düşünmuyorum dıyorum.
Evet önceki mesajımda dediğim gibi ben böyle bişey duymadım.Benim bildiğim gerek doktorların gerekse büyüklerin dediği de hep bu yönde.hayır canım tam tersi.ben kızımı 1 yaşına kadar emzırdım +20 gunlukken mamaya başladık sutum az olduğu için.etrafımda sadece anne sutuyle beslenen çocuklarıın hepsi istisnasız bunyesı zayıf ve çok sık hastalanan çocuklar.bence gerçekten bu mamalar çocukların bağışıklık sıstemını koruyan şeylerle dolu.benım kızım maşallah koay kolay hasta olmaz hiç bebeklıgınden beri.
bebeklerin sIk hastalanmalarinin bunye ile ilgili olduguna inaniyorum..anne sutunun yerini de hicbir gida dolduramaz ..benim kizim 16 aylik,sadece ilk 2 ay anne sutu verebildim,sonrasinda 1 yasina kadar mama yedi,istahi guzel ,sIK hastalanmaz,ateslenmez,daha hic bir enfeksiyon gecirmedi bu ayina kadar,asilarindan sonra da ateslenmedi
anne sutu veremedigim icin uzgunum tabi ama mamadan da cok mennun kaldim
2yaş 2aylık olana kadar emzirdim canım,daha sütten keseli 2hafta oluyor,bidaha doğursam sadece anne sütü değil yanında mama da verirdim,mama yiyen çocuklar daha iştahlı daha kilolu. sadece anne sütü alanlar genelde benimki gibi mızmız iştahsız yemez içmez tipler.kim ne derse desin elbette anne sütü mucize bir besin tartışılmaz ama şimdilik bir koruyuculuğunu görmedim.oğlum hep hasta hep hasta artık aklımı kaçırıcam tam 4aydır grip bitiyor bronşit başlıyor o bitiyor barsak enfeksiyonu o bitiyor bogaz enfeksiyonu artık korkumdan evden çıkmıyorum hasta olmasın diye eve gelecek olanları uyarıyorum aranızda hasta varsa gelmesin diye yine de hep hasta.
bağırsak enfeksiyonu ve ishal ile ilgili araştırma yaparken tesadüf gördüm yazınızı.
benim bebeklerimde bağırsak enfeksiyonu geçirdi üç hafta önce 3 gün hast. kaldık ve yine ishal oldular.bağırsak enfeklsiyonu olmalarından korkuyorum.dr. bize ilk sudan demişti sonra mamadan dedi.
ama ishal olma nedenlerini dün eşim keşfetti.ne zaman vitamin versem ishal oluyorlar , kusma oluyor..doğum yaptığım hastanede dr. yazmıştı
çok moral bozucu bir durum.
çok geçmiş olsun.o şişedeki ilaç bozulmuş olabilir mi acaba?bi mikrop vardır kesin,yoksa barsak enfeksiyonu yapmaz.benim oğlum da yine yine yine hasta.bu sefer grip olmuş çok fena öksürüyor
benim kızım da zamanından erken ve küçük doğmuş, tembellik yaparak anne sütü hemen hemen hiç emmemişti...zaten sütüm de azdı, hepten gitti bu sefer
çevremde çocuğuna keyfinden süt vermeyen manyak anneye döndüm resmen, yüzlerce insana dil döktüm, korkunç bi dönemdi...bir taraftan kızıma yetmeme psikolojisi de sinirlerimi altüst etti
genelleme yapmak istemiyorum, mamayı da pohpohlayacak değilim ve fakat, kızım şu an 10 ayını doldurdu maşaallah ve diş çıkarma dönemi dışında hiçbir rahatsızlık yaşamadı. Anne sütü hala içimde yara ama bebğimin kendini bir şekilde toparlamış olmasına da binlerce kez şükrediyorum...Ben de vakti zamanında sadece 2 ay kadar süt emmiş ve pirinç suyu vb gibi takviyelerle bu yaşıan gelmiş bi hatun olarak maşallahım var bu arada:)))
İnşallah tüm annelerin sütleri bol, bebişleri iştahlı ve sağlıklı olsun efenim..sevgilerrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?