• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini Baştan Beri Mama İle besleyenler!!Sık Hastalanıyorlar Mı?

lendita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
58
0
36
İzmir
Bebeğini emmediği için mama ile beslyen anneler anneler olmuştur.Lütfen bilgi verir misiniz,anne sütü almadığı için sık sık hastalanıyorlar mı?gazı çok oluyor mu,çok kusuyor mu?benim doğumdan sonra tedavi edilmesi gerekn bir hastalığım var,uzun süre emzirebileceğimi sanmıyorum ve çok endişeliyim.o yüzden mama konusunu size danışmak istedim

hayır canım tam tersi.ben kızımı 1 yaşına kadar emzırdım +20 gunlukken mamaya başladık sutum az olduğu için.etrafımda sadece anne sutuyle beslenen çocuklarıın hepsi istisnasız bunyesı zayıf ve çok sık hastalanan çocuklar.bence gerçekten bu mamalar çocukların bağışıklık sıstemını koruyan şeylerle dolu.benım kızım maşallah koay kolay hasta olmaz hiç bebeklıgınden beri.:nazar:

benimkide 6. ayına kadar annesütü+mama ile beslendi 6. aydan sonra tamamen mamayla ...sadece idrar yolu enfeksiyonu oldu 2 kez onuda hala anlayabilmiş değilim ama mamayla alakası yok bence,,, ayrıca siz allaha emanet edin ve aklınıza böyle şeyler getirmeyin , üzerine titremeyin valla ben üzerine titredikçe hasta oldu tanıdıklarım çok rahat davranıp temizlik ve beslenmesine dikkat etmedikleri halde çocukları hiç hasta olmadı...

2yaş 2aylık olana kadar emzirdim canım,daha sütten keseli 2hafta oluyor,bidaha doğursam sadece anne sütü değil yanında mama da verirdim,mama yiyen çocuklar daha iştahlı daha kilolu. sadece anne sütü alanlar genelde benimki gibi mızmız iştahsız yemez içmez tipler.kim ne derse desin elbette anne sütü mucize bir besin tartışılmaz ama şimdilik bir koruyuculuğunu görmedim.oğlum hep hasta hep hasta artık aklımı kaçırıcam tam 4aydır grip bitiyor bronşit başlıyor o bitiyor barsak enfeksiyonu o bitiyor bogaz enfeksiyonu artık korkumdan evden çıkmıyorum hasta olmasın diye eve gelecek olanları uyarıyorum aranızda hasta varsa gelmesin diye yine de hep hasta.

Son düzenleme:
2yaş 2aylık olana kadar emzirdim canım,daha sütten keseli 2hafta oluyor,bidaha doğursam sadece anne sütü değil yanında mama da verirdim,mama yiyen çocuklar daha iştahlı daha kilolu. sadece anne sütü alanlar genelde benimki gibi mızmız iştahsız yemez içmez tipler.kim ne derse desin elbette anne sütü mucize bir besin tartışılmaz ama şimdilik bir koruyuculuğunu görmedim.oğlum hep hasta hep hasta artık aklımı kaçırıcam tam 4aydır grip bitiyor bronşit başlıyor o bitiyor barsak enfeksiyonu o bitiyor bogaz enfeksiyonu artık korkumdan evden çıkmıyorum hasta olmasın diye eve gelecek olanları uyarıyorum aranızda hasta varsa gelmesin diye yine de hep hasta.

çok geçmiş olsun ama yazdıklarınız sankı benım yazdıklarımı teyit etmiş gibi olmuş.

şaka gibi valla
sizin o kullandığınız mamalar anne sütüne benzesin diye sürekli içerik yeniliyor
madem anne sütünden daha faydalılar neden ona benzemeye çalışıyorlar bi düşünün bakalım

hayır canım tam tersi.ben kızımı 1 yaşına kadar emzırdım +20 gunlukken mamaya başladık sutum az olduğu için.etrafımda sadece anne sutuyle beslenen çocuklarıın hepsi istisnasız bunyesı zayıf ve çok sık hastalanan çocuklar.bence gerçekten bu mamalar çocukların bağışıklık sıstemını koruyan şeylerle dolu.benım kızım maşallah koay kolay hasta olmaz hiç bebeklıgınden beri.:nazar:

nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?
ilk defa sizden duyuyorum böyle bişey
ayrıca ben çevremdede böyle birşey görmedim.

şaka gibi valla
sizin o kullandığınız mamalar anne sütüne benzesin diye sürekli içerik yeniliyor
madem anne sütünden daha faydalılar neden ona benzemeye çalışıyorlar bi düşünün bakalım

dıkkat ettıysenız ben mamalar daha faydalı demedım.ben de tam 1 yaşına kadar emzırdım kızımı ama yanında mama da verdım çünkü sütüm yağlı olmadığı için kılo aldırmıp doyurmuyordu.ama faydalı olan ne varsa anne sutunde alsın dıye çok mucadele ettım emzırebılmek için.ama bu demek değilki mamalar da zararlı vs.

nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?
ilk defa sizden duyuyorum böyle bişey
ayrıca ben çevremdede böyle birşey görmedim.

benım yaptığım genellem yaşadıklarım ve çevremde kendı yeğenlerım dahıl görduklerıme dayanıyor başka bırşey değil.siz nasıl hiç böyle bişey görmedım yazmışsınız benım de maalesef çevremde sadece anne sutu almış bebeklerın hiçbirinin başı hastalıktan kurtulmuyor.ben herkes mama versın emzırmesın demıyorum ama mamalrın da öyle korkunç şeyler oldugunu düşünmuyorum dıyorum.

Bebeğini emmediği için mama ile beslyen anneler anneler olmuştur.Lütfen bilgi verir misiniz,anne sütü almadığı için sık sık hastalanıyorlar mı?gazı çok oluyor mu,çok kusuyor mu?benim doğumdan sonra tedavi edilmesi gerekn bir hastalığım var,uzun süre emzirebileceğimi sanmıyorum ve çok endişeliyim.o yüzden mama konusunu size danışmak istedim

canım ben bebeğimi 5 aya kadar hem anne sütü hem mama ile besledim 5 aylıkken bebeğim biberonu ve mamayı kesinlikle ağzına almadı veremedik.5.aydan itibaren sadece anne sütü ve diğer ek gıdalarla beslendi.bebeğim 40ı çıktığından beri benle işe geliyor kar kış hiç farketmedi 2 yıl boyunca emzirdim ve hiç hastalanmadı ben çok kötü gripler olduğumda bile hastalanmadı anne sütü bi muzcize ilaç gibi gerçekten sadece aşı vurulduğunda hafif ilk günlerde ateşi oldu.2 arkadaşımda bebeğini 2-3 ay emzirebildiler sonra kesmek zorunda kaldılar 2 bebekte hiç hastalıktan kurtulamadı ki ikiside sürekli evde hala ne zaman görsem hem bi öksürük burun akıntısı çocuklarda...bu bünyeyle alakalı birazda ben çocuğumu öle herseyden korumadım çok özgür yetişti o konuda tüm mikroplara karşı bağışıklık kazandı iş ortamında olduğu için sanırım:) ve hiç hastalanmadı bence bebeğin hastalanmaması için yanında hatta olduğu tüm ortamlarda sigara içtirmemek ve içmemek vede bebeğin terini çok iyi muhafaza edebilmek bunlara dikkat ettikten sonra bi problem olacağını sanmıyorum ama bence emzirebildiğin kadar emzir...:34:

dıkkat ettıysenız ben mamalar daha faydalı demedım.ben de tam 1 yaşına kadar emzırdım kızımı ama yanında mama da verdım çünkü sütüm yağlı olmadığı için kılo aldırmıp doyurmuyordu.ama faydalı olan ne varsa anne sutunde alsın dıye çok mucadele ettım emzırebılmek için.ama bu demek değilki mamalar da zararlı vs.

benım yaptığım genellem yaşadıklarım ve çevremde kendı yeğenlerım dahıl görduklerıme dayanıyor başka bırşey değil.siz nasıl hiç böyle bişey görmedım yazmışsınız benım de maalesef çevremde sadece anne sutu almış bebeklerın hiçbirinin başı hastalıktan kurtulmuyor.ben herkes mama versın emzırmesın demıyorum ama mamalrın da öyle korkunç şeyler oldugunu düşünmuyorum dıyorum.

Evet önceki mesajımda dediğim gibi ben böyle bişey duymadım.Benim bildiğim gerek doktorların gerekse büyüklerin dediği de hep bu yönde.
Ayrıca biz mamalar korkunç demedik zaten
Ama kesinlikle anne sütünü hiç birşey tutmaz.
evet açıkça mamalar daha faydalı dememişsiniz ama anne sütü alan bebeklerin çabuk hastalandığından,mamalarında bağışıklık sistemini koruduğundan bahsetmişsiniz.
bu zaten aynı kapıya çıkar.
siz istediğiniz kadar kendinizi kandırın hanımefendi.
ama insanların kafasını karıştırmayın,mamaya özendirmeyin.zorda kalmadıkça kullanılma taraftarı değilim.

bebeğimi mama ile beslemek isteyecek ilk kişi benim,içim gidiyor aslında ama ben sağlıklı olmalıyım ona bakabilmek için.cvplar için tşkler arkadaşlar.

anne sütü mucize bi besin hiç kuşkusuz mamayla karşılaştıralamaz sonuçta mama labaratuar ortamında ev dışın da yani bi yerde hangi şartlarda yapıldığını bilmeden veriyoruz ama anne sütü öyle değil en basiti bu içeriklerini söylemiyorum bile ben bebeğimi 5 ay emzirebildim oda mama takviyeli yani eğer sütü olupta zaten mama veren anne olmaz sütü yeterli değilse ve çocuk aç kalıyosa tabiki mama vericek okadar korkunç bişey değil ama şu var anne sütü alan hastalanmaz mama alan hastalanır diye bişey yok ben çok düşündüm en sonunda dr bunları takma kafana dedi yani sütün varsa emzir yetersizse mama ver hiç sütün yoksa mama ver bu kadar basit

çocuğun sık hastalanmasının mama ya da anne sütüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.sütü olan ve bebeği emen herkes emzirmek ister.aksini hiç görmedim,duymadım.ama zorunlu haller olduğunda da kimse aç bırakmak istemez yavrusunu.
hastalık olayı mikroplarla tanışmayla alakalı.genelde kucak bebekleri (hareketsizliğinden gezip dolaşamayn ya da çok esirgenen) sık hastalanıyor.bazı anneler mikroplu düşüncesiyle her şeyi dezenfekte ediyor,çocuğun hiçbir yere dokunmasına izin vermiyor.böyle olunca çocuk her hastalıklı kişiden mikrop kapıyor.ama sürekli yerde gezen,rahat hareket etmesine izin verilen bebekler daha az viral enfeksiyon geçiriyor.evinizin olağan temizliğini yaptıktan sonra çocuk için anormal hijyen önlmleri alınmasını bu yüzden doğru bulmuyorum.
kaldı ki siz ne yaparsanız yapın,gripli dengesizin biri gelip de şap diye bebeğinizi öper ya da üzerine hapşurursa yapacak bir şey yok malesef.

bebeklerin sIk hastalanmalarinin bunye ile ilgili olduguna inaniyorum..anne sutunun yerini de hicbir gida dolduramaz ..benim kizim 16 aylik,sadece ilk 2 ay anne sutu verebildim,sonrasinda 1 yasina kadar mama yedi,istahi guzel ,sIK hastalanmaz,ateslenmez,daha hic bir enfeksiyon gecirmedi bu ayina kadar,asilarindan sonra da ateslenmedi :nazar::nazar::nazar:

anne sutu veremedigim icin uzgunum tabi ama mamadan da cok mennun kaldim

bebeklerin sIk hastalanmalarinin bunye ile ilgili olduguna inaniyorum..anne sutunun yerini de hicbir gida dolduramaz ..benim kizim 16 aylik,sadece ilk 2 ay anne sutu verebildim,sonrasinda 1 yasina kadar mama yedi,istahi guzel ,sIK hastalanmaz,ateslenmez,daha hic bir enfeksiyon gecirmedi bu ayina kadar,asilarindan sonra da ateslenmedi :nazar::nazar::nazar:

anne sutu veremedigim icin uzgunum tabi ama mamadan da cok mennun kaldim

benzer şeyler yaşadıgımız için sizin benım yazdıklarımı anladıgınızı düşünüyorum.ben de 1 yaşına kadar emzırdım.

Benim kızım da 6 ay emdi,zaten doğduğundan beri mama katkılı gidiyorduk.İyi bir mama seçin ve kendinizi hiç üzmeyin.Sonuçta gerçekten bebeklerin bağışıklık sistemi pek çok etkene bağlı;ek gıdaya geçtikten sonra zaten dengeleniyor.

bağırsak enfeksiyonu ve ishal ile ilgili araştırma yaparken tesadüf gördüm yazınızı.
benim bebeklerimde bağırsak enfeksiyonu geçirdi üç hafta önce 3 gün hast. kaldık ve yine ishal oldular.bağırsak enfeklsiyonu olmalarından korkuyorum.dr. bize ilk sudan demişti sonra mamadan dedi.

ama ishal olma nedenlerini dün eşim keşfetti.ne zaman vitamin versem ishal oluyorlar , kusma oluyor..doğum yaptığım hastanede dr. yazmıştı

çok moral bozucu bir durum.

bağırsak enfeksiyonu ve ishal ile ilgili araştırma yaparken tesadüf gördüm yazınızı.
benim bebeklerimde bağırsak enfeksiyonu geçirdi üç hafta önce 3 gün hast. kaldık ve yine ishal oldular.bağırsak enfeklsiyonu olmalarından korkuyorum.dr. bize ilk sudan demişti sonra mamadan dedi.

ama ishal olma nedenlerini dün eşim keşfetti.ne zaman vitamin versem ishal oluyorlar , kusma oluyor..doğum yaptığım hastanede dr. yazmıştı

çok moral bozucu bir durum.

çok geçmiş olsun.o şişedeki ilaç bozulmuş olabilir mi acaba?bi mikrop vardır kesin,yoksa barsak enfeksiyonu yapmaz.benim oğlum da yine yine yine hasta.bu sefer grip olmuş çok fena öksürüyor

benim kızım da zamanından erken ve küçük doğmuş, tembellik yaparak anne sütü hemen hemen hiç emmemişti...zaten sütüm de azdı, hepten gitti bu sefer
çevremde çocuğuna keyfinden süt vermeyen manyak anneye döndüm resmen, yüzlerce insana dil döktüm, korkunç bi dönemdi...bir taraftan kızıma yetmeme psikolojisi de sinirlerimi altüst etti
genelleme yapmak istemiyorum, mamayı da pohpohlayacak değilim ve fakat, kızım şu an 10 ayını doldurdu maşaallah ve diş çıkarma dönemi dışında hiçbir rahatsızlık yaşamadı. Anne sütü hala içimde yara ama bebğimin kendini bir şekilde toparlamış olmasına da binlerce kez şükrediyorum...Ben de vakti zamanında sadece 2 ay kadar süt emmiş ve pirinç suyu vb gibi takviyelerle bu yaşıan gelmiş bi hatun olarak maşallahım var bu arada:)))
İnşallah tüm annelerin sütleri bol, bebişleri iştahlı ve sağlıklı olsun efenim..sevgilerrr

çok geçmiş olsun.o şişedeki ilaç bozulmuş olabilir mi acaba?bi mikrop vardır kesin,yoksa barsak enfeksiyonu yapmaz.benim oğlum da yine yine yine hasta.bu sefer grip olmuş çok fena öksürüyor

özenle koruyorum ilaç ve vitaminlerini fakat araştırmalarımda da kullanan kişiler ishal yapıyor demiş.bebeklerim sürekli ıkınmaktan kanlı kaka yaptılar ona bağlıyorum enfeksiyonu.çok geçmiş olsun ne kadar özen göstersek o kadar hastalanıyorlar sanırım.

benim kızım da zamanından erken ve küçük doğmuş, tembellik yaparak anne sütü hemen hemen hiç emmemişti...zaten sütüm de azdı, hepten gitti bu sefer
çevremde çocuğuna keyfinden süt vermeyen manyak anneye döndüm resmen, yüzlerce insana dil döktüm, korkunç bi dönemdi...bir taraftan kızıma yetmeme psikolojisi de sinirlerimi altüst etti
genelleme yapmak istemiyorum, mamayı da pohpohlayacak değilim ve fakat, kızım şu an 10 ayını doldurdu maşaallah ve diş çıkarma dönemi dışında hiçbir rahatsızlık yaşamadı. Anne sütü hala içimde yara ama bebğimin kendini bir şekilde toparlamış olmasına da binlerce kez şükrediyorum...Ben de vakti zamanında sadece 2 ay kadar süt emmiş ve pirinç suyu vb gibi takviyelerle bu yaşıan gelmiş bi hatun olarak maşallahım var bu arada:)))
İnşallah tüm annelerin sütleri bol, bebişleri iştahlı ve sağlıklı olsun efenim..sevgilerrr

benim bebeklerim maşallah anne sütü mübdelası korkuyorum mamayı bırakacaklar diye .zorla yediriyorum bazen .sütümde yetmiyor.aynen dediğiniz gibi bazıları kendi sütleri tek çocuğa yetmediği halde nasıl yetmez diyip manalı konuşuyorlar.bende artık veriyorum cvp ı senin tekine yetmemiş benim tekine yetiyor ikisine yettiremiyorum diyorum.bazen hazır cvp olmakta yarar var.emzirmek ,kuzucuğunu kendin doyurmak harika bir duygu.

walla ben kg almalarını mamaya da borçluyum sütümde yarıyor sanırım.mama takviyesi olmasaydı toparlanamazlardı.hiç sütü gelmeyenler var.

Back