• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bebeğini bakıcıya bırakan var mı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

DeSu

Hayatımın baharı Sude'm
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
70
0
86
Diğer
çalışıyorum ve 7 aylık kızım var.bırakacak kimsem yok.zorunlu olarak bakıcıya bırakıcam.bebeğini bakıcıya bırakan anneler,nelerle karşılaştınız yazar mısınız? önlem almak istiyorum.
fisfisfis

ben 2 yıldır bakıcıya bırakıyorum çalıştığım için
iyi araştırmak gerekiyor güvenilir mi değil mi , çocukları seviyor mu , vicdan sahibi mi, deneyimli mi en azından kendi çocukları var mı, daha önce çocuk baktısa onlara sorabilirsin veya onu tanıyanlara sorabilirsin
ben ilk bıraktığımda 1.5 yaşındaydı seninkisi baya küçükmüş
Allah yardımcın olsun İnşallah iyi birisini bulursun

bir de birisini bulduğun zaman önce alışmasını sağla birkaç kere gelsin ilgilensin sonra gitmiş sansın seni çocuk bir odaya saklan çok ağlarsa sakinleştirirsim daha sonra birkaç saat onları başbaşa bırakırsın gerekli durumda seni telefonla arar ve müdahale edersin , bakıcı ilk tanıştığı sıralar ona oyuncak getirebilir bir şekilde gönlünü alması için
değilse hemen alışmadan bırakırsan çok ağlar ve bakıcı da ne yapacağını şaşırır çocuğun perişan olur

çalışıyorum ve 7 aylık kızım var.bırakacak kimsem yok.zorunlu olarak bakıcıya bırakıcam.bebeğini bakıcıya bırakan anneler,nelerle karşılaştınız yazar mısınız? önlem almak istiyorum.
fisfisfis

ben doğum iznim bitince çalışmaya başladım kızım daha 3,5 aylıktı işe başlamadan önceki 1 haftamı ben bilirim uykusuz ve ağlamaklı geceler......
Ama Allaha şükür kızım bakıcısını seviyor, ben biraz şanslıyım galiba görümcemin arkadaşı bakıcımız tanıdık biri olması açısından daha öncede bakmış zaten kararlarımızda ortak 4 saat kalıyor bakıcıda kızım bunun 1,5 saati uyuyarak geçiyor zaten eşimde yemek bahanesiyle eve geliyor
benim sana tavsiyem bir kaç hafta önce alman bebişin alışsın bayanda eve alışsın (eve alıcaksan) Allah kolaylık versin canım zorrr birde sağdan soldan anlatırlar dikkat et diye kafan iyice karışır senin içine siniyorsa dert etme

kızlar çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için.

Kıyamam çok küçücük imkanın varsa bakıcının yanında kalacak biri varmı? Bakıcı deyip geçmemek gerekir, Allah kolaylık versin

canım,yok bakıcının yanında kalacak kimse yok.çok üzüyor bu konu beni.

canım çok endişe ediyorsan kesinlikle fark edemeyeceği gizli kamera taktırabilirsin zannedersem fiyatı 500- 700 ytl imiş
günümüzde teknoloji artık iyice gelişti sen bir araştır istersen bu konuyu

O kadar çok şeyler duyduk ki, arkadaşım ikiz kızlarını vermişti bakıcıya, aylarca baktı bakıcı meğer minicik bebişlere uyku hapı verir sürekli uyuturmuş, Allah böyle kötü insanlarla karşılaştırmasın inşallah,

ayyyyy ne kötü yaaa ne biiçim insanlar var ufacık yavrucaklara yaa madem öle istemiyosun neden bakıyosun dimi allahım bölelernden esirgesin yavrularımızı... artık kimseye güveenemez oldk..

canım bende bakıcıya verdm 4 aylıktı.gözüm arkda kalmıyor.çünkü oğlum bakıcısında mutlu.komşumuza rica ettm.o da uygun olduğu icin bakıyo.cevrende ev hanımı olup da uygun olan biri varsa rica edesilrsn.tanıdık biri olmasına veye çevrenin önereceği biri olmasına dikkat et

hatta bakıcımız benden daha iyi ilgilenyo diyebilirm.2 gün dersim yok .özleyp görmeye bile geliyo,onun sayesinde ek besine geçtğimizde hiç sıkıntı yaşamadk.maşallah oğlum herseyi yiyo.umurım iyi biri karşına çıkar,

canım, benim oğlumda 3 yaşına kadar bakıcıda kaldı. 2 kez bakıcı değiştirdik. tekrar ilk bakıcımıza döndük . çünkü o hem tanıdğımızdı hemde ailecek çok iyi insanlardı. resmen oğluma babanne dede olmuşlardı. çok memnunduk.
sana tavsiyem mutlaka tanıdğın birini bulmaya çalış. varsa etrafından öyle insanlar bakması için ikna etmeye çalış. yabancı insanları tanımak zaman alıyo. eğer yabancıya bırakacaksan kesinlikle eve çaktırmadan kamera tak. ben neler çektim, kendimi bakıcıdan gizli kilitledim bi odaya . ne yapıyo diye takip ettim :utangac: ama sanırım çaktı ki hiç sesi çıkmadıfisfisfis (gülebilirsiniz ama ana yüreği işte .)

mutlaka ara sıra , farklı saatlerde pat diye gidip kontrol et. bizimki benden habersiz eve tanıdıklarını çağrıyodu. :kızgın: sonunda yollarımız ayırmıştık zaten.
inşallah çok iyi birisini bulursun. allah yardımcın olsun a.s.

çok şart değilse maddi yönden çok fazla ihtiyacın yoksa kızın konuşmaya başlayıp derdini anlatabildiği zaman bakıcıya bırakmanı tavsiye ederim.birde çalıştığında maaşın bakıcının aldığı paradan hayli yüksekse çalış az bir miktar fazlaysa kızını bırakmana değmez.ileride pişman olabilirsin o güzel zamanları birlikte geçirseydik diye.hayırlısı olsun hakkınızda.

İşe dönmek çok zor evde senden bir parça kalmışken.Ama şartlar istediğimiz gibi olmuyor .Ben 1.5 yaşında bakıcı aldım eve ,ondan önce teyzemler bakıyordu.Ne olursa olsun aldığınız kişiyi iyi araştırın ama mutlaka beklemediği anlarda eve gelip kontrol edin veya ettirin .Eve geliş saatleriniz aynı olursa o da yapacağını yapar haberiniz bile olmaz.Bir de bir süre beraber yaşamalı hemen işe başlamamalı böylece birbirinizi tanırsınız.Umarım Allah karşına iyi kişileri çıkartır da üzülmezsin.

teşekkürler.çok incesiniz.ben de buradan bütün annelerin anneler gününü kutluyorum.

kaygılarınızda çok haklısınız.benim yigenim de 4 aylık ist-avcılar da oturuyorum.evimde çocuk bakmak istedim.fakat bulamadım.bu konuda fikriniz olsun istedim.çalışan annelerin tanıdıkları olmayınca bakıcıya ihtiyaç duyuyorlar.

Back