bu adam düşünür. hiçte acımazİş hamilelik aşamasında aldırma kararı vermede zaten.Doğumdan sonra hangi anne buna göz yumabilir.Teklifi sunanın böyle engelli adayı hamile eşi olsa aynı bunları düşünür müydü acaba?
bir ayağı olmayan yada down sendromlu bir bebeği öldürelim o zaman. doğmasını bekleyip. başına gelmek ayrı cinayet ayrıdır.Başlık bu kadar irrite ediyor bence. Kulağa canice gelebilir ama mantıklı olduğunu düşünüyorum. Neticede kimse organ bagislamiyor. Öleceği kesin olacak bir çocuğu dünyaya getirip organları alınması ne kadar kötü bi düşünce gibi geliyor demi ama diğer tarafta yaşama ihtimali olan belli yaşa gelmiş, hatırları, ailesi ,çevresi olan binlerce insanı göz göre göre ölüme terk etmek daha mi az canice? Madem daha duyarlı olunsun organ bağışında, herkes uygun sekillerdeki ölümlerde yakınlarının organlarını bağışlasın. Ona da yok. Başımıza gelmeden anlamayiz zaten biz.
Ben mi haberi yanlış anladım acaba? Mesela anensefali gibi bir hastalıkla doğacak bebeği anne aldırmak yerine doğursun, bebek hayata gözlerini kapadığında da organları nakledelim, demişler.
Evlat sahipleri için elbet acı bir söylem kabul ediyorum. Ama o bebeğin organlarıyla kaç bebeğin hayatının kurtarılabileceği düşününce bence o kadar da "sert" gelmiyor.
Ben down sendromlu bebekleri öldürüp organlarını nakledelim gibi anlamadım, olayı.
Aynen elbette, aile açısından durum fena. Öleceğini bile bile bir bebeği doğurmasını istemek de çok hakkaniyetli gelmiyor bana mesela, duygusal olarak bakınca.Ben de ölecegi kesin bebekler icin sunulmus bir teklif olarak anladim. Her türlü bir sey söyleyemiyorum. Yaşayan anlar ancak. ALLAH ki,seye göstermesin
O annenin hem psikolojisi kaldırmaz böyle bir şeyi,hemde hamilelik doğum o kadar kolay birşey değil.Aynen elbette, aile açısından durum fena. Öleceğini bile bile bir bebeği doğurmasını istemek de çok hakkaniyetli gelmiyor bana mesela, duygusal olarak bakınca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?