• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Bebeğini aldırma, doğunca yedek parça yapacağız"

İnsanlığımız ne hale geldi,tabi ki organ bağışı çok önemli fakat asla bu şekilde değil. Böyle bişeyin bırakın uygulanması konuşulması bile bana çok canice geliyor.

Söz konusu öneriye göre, doğduktan kısa bir süre sonra öleceği kesin olarak bilinen bebekler aldırılmayacak ve dünyaya getirilecek. Kusurlu doğan bebeklerin organları ise umut bekleyen hastalara nakledilecek.
Öneri mantıklı, ifade tarzı korkunç.

"Bebekleri öldürelim" denmiyor. Ölümcül hastalıkla doğacağı belli olan bebekleri aldırmayın doğurun, ölünce organlarını bağışlayın diyor. Bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği doktorlar tarafından onaylandıktan sonra (bu da yabancı kaynaklarda yazıyor, bizim yarım yamalak haberlerimizde değil).

6 aylık bebeğinizin karaciğer nakli bekleyip gözünüzün önünde gün be gün öldüğünü düşünerek olaya ters pencereden bakarsanız organ bağışının, üstelik bebeklerde organ bağışının ne denli önemli olduğunu anlarsınız. Anlatım evet çok kötü, öneri böyle sunulmaz, ama "aldırmayın, doğurun, ölünce diğer bebeklere organlarını nakledelim" de bir çözüm önerisi.

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/nhs-plan-harvest-organs-babies-7503903
Under the new proposals, mothers would give birth in the normal way and once doctors had certified the infant dead, its vital organs would be removed.

Eğer anne adayının ruhu ve bedeni, bebeğinin öleceğini bile bile doğurmayı kaldırabilecekse neden olmasın

ölecegi kesin hepimizin gunun birinde ölecegi kesin. kim sonsuzluk iksiri icmis ki. Farzi misal bebek gercekten cok hayati bir saglik sorunuyla dunya gelmis olsun hangi anne vazgecer evladindan sonuna kadar direnmez mi? Ömür bicmek cok mansiz alti ay omru kaldigi soylenen insanlar yillarca yasiyor.Keza hic bir hastaligi olmayan bir insan hayata gozlerini yumabiliyor. Organ bagisi elbetteki cok onemli insanlarin bu konuda bilinclenmeleri gerekiyor ama bu sekilde degil. Ne demek yedek parca bu nasil kotu bir aciklamadir.

bir ayağı olmayan yada down sendromlu bir bebeği öldürelim o zaman. doğmasını bekleyip. başına gelmek ayrı cinayet ayrıdır.

burada öleceği belli denmiyor. doğumsal kusurlu deniyor. bu kusurun ne olduğuda belli değiil. ayrıca yaşayıp yaşamayacağını Allahtan başkası bilemez.

Dogumsal kusur (konjenital anomali) doğduktan sonra bir saat bile yaşamayacak vakalardır. Spina bfida gibi. Down sendromu veya organ eksikleri bu tip anomali asla değildir.

aslında şöyle de bir durum var anne, bebeğinin doğumsal kusurlu olduğunu öğrendiği haftalarda zaten bebek anne karnında büyümüş oluyor. Yani 20.haftalarda yapılan kürtaj da bebeğin canının alınması oluyor. Ama doğana kadar annenin bebeğini taşıması hiç olmazsa 3-4 ay daha anne ve bebek arasında ruhsal bir yakınlaşma sağlıyor. Bebek sağlıksız da olsa anne karnında kaldığı sürece mutlu oluyordur diye düşünüyorum. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Yalnız ben asıl anlatılmak istenenin habercilerle birlikte çarpıtıldığını düşünüyorum.

Back