E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi BenAyKizim
Rica ederim canım..
Dur bak bi çorba tarifi vereyim sana ..
Orta boy tencereye su koy iyice kaynasın.
Ayrı bir tasın içinde 3-4 kaşın un( tencereye koyduğun su miktarına göre ), 3 kaşık yoğurt, 1 yumurta sarısını boza kıvamına gelene kadar çırp.
Su kaynayınca kepçeyle biraz al tasın içine koy karıştır ve tencereye dök karışımı.
Sonra tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam et. Sıvıysa biraz daha un ilave et ama çok az suyla karıştırıp ilave etki topaklanma olmasın.
Sonra çok az yağı kızdırıp isteğine göre içine az nane de katıp karışıma dökebilirsin istersen.
İçine bir dilim bebek ekmeği ufalayıp bebişine yedirebilirsin ya da arada değişiklik olsun diye kaynayan suya tel şehriye de katabilirsin.
AFİYET OLSUN MELEĞİNE sengözlerimebaksanab
bende bu çorbayı yapıyorum kızım severek içiyo zaten yoğurt yediremiyorum bu aralar bende ya yoğurtlu çorba yada sebze çorbalarına yemeden önce yoğurt koyup yediriyorum
tarhanada bizde iki çeşit war biri kırmızı toz tarhana acı değil bazen içine süt koyuyorum biraz bide topak topak un ve yoğurtla yapılan bi tarhana war oda yoğurt çorbası gibi oluyo zaten bebek çorbalarında nziyade bizim yemeklerimizi seviyo