• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebegine rezene cayi verenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
16
0
- Yurtdışı
selamlarr
bebegine rezene cayi veren varmi? veriyorsaniz nasil veriyorsunuz? gece rahat uyku ve gaz icin ebe önerdi..ama nasil verecegim bilmiyorum..ve ne kadar? faydasini gören varmi yada bilgisi olan varmi? benim bebegim 3 haftayi yeni gecti..gece her saat basi kalkiyor az süt emip geri uyuyor..bu nedenle ebe önerdi..gunduz sorun yok ama gece bu sekilde..

Bebegınız henuz bırkac aylıksa onerılmıyor,,,1 mama kasıgı kadar verıyordum sadece...sızın ıcmenız faydalı olacaktır,sutten gecer bebgınıze...gaz ıcın zinco kullanabılırsınız,gayet faydalı bıtkısel bı karısım,bebegınıze gunde 3 kez 4 damla verıyorsunuz,eczaneden temın edebılırsız...

ılk aylarda ogluma vermıstım cok gazlı bı bebektı cok faydasını gördüm
bebekler ıcın marketten almıstım uzerınde yazıyodu canım

Kutuda yaziyor nasil kullanilacagi 100 ml suya 1tatli kasigi diyor ben 50 ml suya 1 cay kasigi koyuyorum ama benim oglum 3.5 aylik

Canim bizim doktorumuz Zinco Damla diye birsey verdi. Bitkisel icerikli birsey. bebek icince dereotu kokuyor resmen :)) Sabah oglen aksam 5 damla. Faysasi varmi emin degilim. Ama cisini biraz sivilastiriyor. Onun disinda geleneksel yontem kucagina al ve gazini cikar :))))) yada babaya teslim et ilgilensin :)))

kocaman opucukler sana ;)

Canim bizim doktorumuz Zinco Damla diye birsey verdi. Bitkisel icerikli birsey. bebek icince dereotu kokuyor resmen :)) Sabah oglen aksam 5 damla. Faysasi varmi emin degilim. Ama cisini biraz sivilastiriyor. Onun disinda geleneksel yontem kucagina al ve gazini cikar :))))) yada babaya teslim et ilgilensin :)))

kocaman opucukler sana ;)

nursati varya sadece dun aksam rezene vermedim benim kiza üsendim hazirlamadim..gece cok uyandi..yaa her aksam veriyordum daha guzel uyuyordu daha rahat gaz cikariyordu..gaz önemli degil gazini cikariyorum bir sekilde ama gece uyumasina cok iyi geldi rezene..bu aksam verecegim.

Son düzenleme:
benimde 1hafta sonra 3ayını dolduracak bir oğlum var okadar gazlıki sancıdan resmen kıvranıyor ne denediysem olmuyor zinco denedim,nurs harveys kullanıyorum,metsil denedim,rezene anason çayı denedim olmuyor olmuyor olmuyor 3ayda atlatır diyolar ama oda yok galiba bizimki 6ayda geçirecek akşamları gazdan zorla uyutuyoruz çocuğu denemediğimiz yöntem kalmadı imama bile okuttuk yok hala aynı çıldırmamak elde değil çok üzülüyorum haline

benimde 1hafta sonra 3ayını dolduracak bir oğlum var okadar gazlıki sancıdan resmen kıvranıyor ne denediysem olmuyor zinco denedim,nurs harveys kullanıyorum,metsil denedim,rezene anason çayı denedim olmuyor olmuyor olmuyor 3ayda atlatır diyolar ama oda yok galiba bizimki 6ayda geçirecek akşamları gazdan zorla uyutuyoruz çocuğu denemediğimiz yöntem kalmadı imama bile okuttuk yok hala aynı çıldırmamak elde değil çok üzülüyorum haline

canim karnina masaj yapmayi denedin mi? gaz icin cok faydali oluyor..

slm benim bebiş de çok gazlı 2 aylık sizin gibi kullanmadığımız ilaç kalmadı geçen tekrar dr götürdük colinox diye bi damla verdi gerçekten çok işe yaradı :nazar: zavallı bebeğim hiç uyuyamıordu sancıdan... dr danış istersen belki senin bebeğinde de işe yarar...Allah yardımcımız olsun:34: inşallah en kısa sürede geçerr..bu arada aktardan aldığım rezene tohumundan da çay yapıp içiriyorum...

Son düzenleme:
bir de [SUP]wınd salbe [/SUP]diye bir krem varmış karnına masaj yaparak sürülüyor pat pat atıyormuş gazları keşke bulabilsem.kullananlar çok memnun ama bulamadımm burda

bir de [SUP]wınd salbe [/SUP]diye bir krem varmış karnına masaj yaparak sürülüyor pat pat atıyormuş gazları keşke bulabilsem.kullananlar çok memnun ama bulamadımm burda

Tr de yokmu? burda var ama kullanmadim hic..gaz icinmi o krem sadece? simdi arastirim nette..benim kizin gaz sorunu yok aslinda sadece ben gece daha iyi uyusun istiyorum birde cok geriniyor ve ses cikariyor kendini kasiyor onlar gitsin diye..

slm arkadaşlar kızım 2 aylik geceleri 11 ile 2 arası çok agliyor doktor sancıdan agliyor dedi ama saati hep ayni bende rezene veriyorum 2 gündür acaba zarari varmi bilgisi olan varmı?şimdiden tskler

Tr de yokmu? burda var ama kullanmadim hic..gaz icinmi o krem sadece? simdi arastirim nette..benim kizin gaz sorunu yok aslinda sadece ben gece daha iyi uyusun istiyorum birde cok geriniyor ve ses cikariyor kendini kasiyor onlar gitsin diye..

kız sen de:)) gazı yoksa daa ne gerinsin sanane ayol.gece emmek için kalkıyorsa iyi ya işte emip uyuyorsa hemen iyi yani.benim ikizlerin pek gazı olmamıştı ama durmadan emmek için kalkarlardı eğer o gece 4 kez kalktıysam çok şanslı hissederdim kendimi.bu bebeğimin kakası gelince gece bikaç saat ağlıyor ondan sıkıntılıyım..evet o krem gaz içinmiş eczneye sorduk ama adını bile duymadık demişler.internetten de alamadım.bu arada uyku için papatya çayı önerirler ama çok vermemek lazım

kız sen de:)) gazı yoksa daa ne gerinsin sanane ayol.gece emmek için kalkıyorsa iyi ya işte emip uyuyorsa hemen iyi yani.benim ikizlerin pek gazı olmamıştı ama durmadan emmek için kalkarlardı eğer o gece 4 kez kalktıysam çok şanslı hissederdim kendimi.bu bebeğimin kakası gelince gece bikaç saat ağlıyor ondan sıkıntılıyım..evet o krem gaz içinmiş eczneye sorduk ama adını bile duymadık demişler.internetten de alamadım.bu arada uyku için papatya çayı önerirler ama çok vermemek lazım

canim benim gerinmek dedimse öyle acaipki durmuyor ve susmuyor..gunduz salla da gece baya korkunc oluyor..cok ses yapiyor kendiini kadar sIkiyorki birsey vars aniyoruz...cok gürültülü görmen lazim yani..aglamaktan gicik bence..ama annem diyorki bebekler böyle büyür..ilginc ben hic duymadim ve görmedim boyle birsey..sen daha iyi bilirsin..3. bebegin..uyku icin papatya olduguna eminmisin.??

sonunda galiba çaresini buldum 4gündür sab simplex diye bi gaz ilacı var onu aldırdım eşime saatiyle veriyorum gece bile kalkıp düzenli veriyorum oğlum maşallah artık gazdan ağlamıyo pıtır pıtır:nazar: çok şaşırdım çok mutluyum ya arkadaşlar tavsiye ediyorum kesinlikle denemeye değer eczanede sorduk 29 lira demişler eşim beni aradı fiyatı biraz yüksek diye biz fiyatında değiliz aslında nasılsa buda işe yaramaz onca şeye boş yere para verdik diye karasız kaldık almadan gelmiş bizim yavrucak babası eve gelince yine sancı krizine girince babası koşup aldı denemeye değer bir ümit diye herşeye verdik bunuda yapalım dedi evet sonunda oldu çok şükür oğlum baya baya belli şekilde daha rahat:nazar: ama bu defada geçmişte kalan huysuzluğu ahlak edinmiş uyumadan önce rahat bi 15 dak kesintisiz ağlıyo onun için ne yapabilirm acaba salıncak,anakucağı,parkyatağı herşeyi var ama çok mızmız gazlı diye çok hırpalanmaya alıştı şimdide sanki onu istiyo sakin sakin uyumuyo :(

sonunda galiba çaresini buldum 4gündür sab simplex diye bi gaz ilacı var onu aldırdım eşime saatiyle veriyorum gece bile kalkıp düzenli veriyorum oğlum maşallah artık gazdan ağlamıyo pıtır pıtır:nazar: çok şaşırdım çok mutluyum ya arkadaşlar tavsiye ediyorum kesinlikle denemeye değer eczanede sorduk 29 lira demişler eşim beni aradı fiyatı biraz yüksek diye biz fiyatında değiliz aslında nasılsa buda işe yaramaz onca şeye boş yere para verdik diye karasız kaldık almadan gelmiş bizim yavrucak babası eve gelince yine sancı krizine girince babası koşup aldı denemeye değer bir ümit diye herşeye verdik bunuda yapalım dedi evet sonunda oldu çok şükür oğlum baya baya belli şekilde daha rahat:nazar: ama bu defada geçmişte kalan huysuzluğu ahlak edinmiş uyumadan önce rahat bi 15 dak kesintisiz ağlıyo onun için ne yapabilirm acaba salıncak,anakucağı,parkyatağı herşeyi var ama çok mızmız gazlı diye çok hırpalanmaya alıştı şimdide sanki onu istiyo sakin sakin uyumuyo :(

Aynen canım Allah bağıslarsa benimde 4.5 aylık bir kızım var kırkı cıktı cıkalı babasıda ben de maf olduk cok ağlıodu resmen caresiz kalıoduk doktora götürdük nurse harveys ile sap simplex verdi dönüşümlü bi ondan bi ondan verdim rezene içtim bol bol bak buna rağmen 1 ay sonra rahatladı tamamen gecmedi daha1 2 aya tamamen biter heralde cok zor oluo Allah yardım etsin bizim kızda da edepsizlik var biraz ağlamaya alıstı kucak için ağlıo iyi ki doktora götürmüşüm o ilaçları almısım diorum

ah bu edepsiz veletler:1:nasıl bilirler kucağı filan.benimki de altını açtırıyor ağlayarak açıyorum anında susuyor.öyle duracakmış efendim.yakında kilot giyecek.gece belli bi saatte ağlıyor zır zır.ben de bırakıyorum bazen.daha doğrusu ağzım ayrılıyormuş uykudan.bi uyanıyorum orkestra devam.anlık tabi bu uykuya dalmalar ama napayım canııımm..geçer geçer inşallah hepimiz 1 ayı devirdik.Allah güç versin bize.dua okuyun geceleri başka çare yok

Bizim bebeklerimizde zor bebekler olacaklar demek olsun varsın napalım artık canları yerinde olsun.o değilde bizimki uykudan 15 dak.önce ağlmaya başlıyo komşular eminim sesini duyuyodur utanıyorum bu kadın bu çocuğa ne yapıyo acaba diye düşünecekler diye çok yaygaracı bizimki

Back