bebeğine kayınbabasının ismini katan varmı ?

KESİNLİKLE BENDE BU DÜŞÜNCEDEYDİM SANRM BÜYÜK KONUŞTUM BAŞIMA GELDİ ONLARIN HABERİ YOK BUNU İSTEYEN EŞİM BENDE İLK SAKİNLİKLE KARŞILADIM AMA İÇİME SİNMİYOR

arada kalıyorum yaşıyor ilk torun olacak. eşimi kırmak istemiorum ama koymakda istemiyorum
Zor bir durum muhakkak. Mesela bizim oglumuzun adını esim koydu. Kücüklükten beri nerden aklındaysa oglumuz olursa adı Türkmen diyordu, bende kızımız olursa Masal koyacaktım. Oglumuz oldugunu öğrendiğimiz andan itibaren zaten adı hazırdı. Benim babaminda ilk torunu oldugundan -ve ne kadar baskı yaparsa yapsın 8 senedir torun beklediğinden:) - bir aksam ben Yiğidim diycem ona dedi esime, oda dedi baba oglumuzun adı Yiğit Türkmen o zaman diye, dedim hoop nooluyoruz bana sordunuz mu die ama beğendiğimden hosuma da gitti acikcası, öyle kaldı adı. Ama begenmeseydim hayatta izin vermezdim, kendi babam olsada.

Ismi begenmedigin için mi kayinbaba ismi olduğu için mi istemiyorsun?

Ben koymadım koymam da.
çünkü saçma geliyor. soyu devam ettiğini mi gösteriyor ne yani...

Yahu zaten soyadı aynı, hele erkekse. Isımi neden aynı istersin ki. :)

Ben kp ismini de koydum kp eski isim koymayin dedi ama ben istedim oglusumun adi Arif Efe karsi taraftan zorlama olmadigi surece bence sacma degil

Hayır, iki çocuğuma da istediğimiz isimleri taktık. iki aileyi de karıştırmadık. :)

Ben koydum canım. Eltimin de koymasına rağmen ben de koydum.. Çünkü kayınbabamın adı ÖMER güzel isim olduğu için koydum içime sinmese koymazdım ama sonuçta o çocuğa Hitap edecek olan benim

Bende cinsiyeti ilk öğrendiğimde koyarım dedim ama sonrada içime sinmedi eşimde tutturdu babamın ismi olcak diye ,
Muzaffer kayinbabamin ismi yanına istediğini koy diyo esim,kararsızım bende çok. sende içine sinmiyorsa koyma canım bu senin en doğal hakkin sana kalmış yani

benim de rahmetli babamla rahmetli kayınbabam aynı isimdeler şuan 11 haftalığım inşallah oğlum olur bende koyarım

Allah gönlüne göre versin hayırlısıyla canım. Sağlıkla kucağına al inşallah evladını :)

Anlamı güzel bir isimse koyulabilir bence canım bugün kayınbabanın hayatta olabilir ama bu her an değişebilecek bir durum. Ha torunu adını taşımış taşımamış ne olacak önemli olan soyadını layıkıyla yaşatması. Kesinlikle bende bunun dayatılmasına karşıyım eğer içine sinmiyorsa eşinle konuş tekrar bir düşünün.. Bizim kültürümüz biraz zorlayıcı malesef anlamsız adetlerimiz var sanki öyle olmak zorunda gibi davranılınca ters tepiyor insan

bebeğine kayınbabasının ismini katan varmı ?
Ben anne babalarin isimlerini koymam ama dede falan olablr hosuma giderse sebebide giciklik degil ama bana hep sacma gelmistir. Bide bizim aile kulturumzde yoktur boyle seyler. Esiminkinde var ama sittt ses cikarmayin lutfen. Kimseye sormadan biz cocuklar piyasada yokken kararlastirdik. Soran oluncada direk soyluyoruz. Yoksa sikinti olabilir

Allah gönlüne göre versin hayırlısıyla canım. Sağlıkla kucağına al inşallah evladını :)
AMİN canım MUHAMMED MUSTAFA inşallah sağlıkla gelir hayırlısını versin RABBİM .. Kızımız gelirse de adı GÜNEŞ olacak güneş gibi doğsun hanemize haftaya öğrenirim sanırjm cinsiyetini ve Rabbim dileyen herkese gönlündeki nasip eylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…