• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğine d3 vitamini vermeyen varmı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
dr bize ilk 5 ay 3 er damla verdi sonrasında da başka bir vitamine geçirdi vitamin şurubu bizim sıpa onu içmedi marka değiştirdi gene içmedi en son toz halinde verdi nutrigen die bişey onu yiyeceğine katıp içiriyorum:) bir yaşına kadar kullanacak dedi zaten sürekli güneşe çıkarma ihtimalim de ilk aylar olmuyordu zaten bi de kış bebeğiydi

ben de vermiyorum demir verdiler onu da vermiyorum çocuğumun sürekli ilaç vitamin ya da baska birsey almasını istemiyorum

Arkadaşlar neden verilmediğini anlayamaıyorum,vitamin ve demir ilacı Türkiyedeki tüm doktorların tavsiye ettiği ilaçlar demekki yavrularımız için gerekli,tamam eskiden böyle birşeyler verilmezmiş bebeklere ama o zamanda şartlar farklıymış,neden vermediğinizin gerekçesini inanın merak ediyorum.

ben de vermiyorum demir verdiler onu da vermiyorum çocuğumun sürekli ilaç vitamin ya da baska birsey almasını istemiyorum

arkadaşlar vitamin ve demir ilaclarının mutlaka verilmesi lazım özellikle demir ilacının bebekler doğduklarında demir depoları yüklüdür 6.aydan sonra demir depoları tamamen boşalır buyüzden 4.aydan sonra demire başlanılması lazım demirin bebeklerde olmaması beyin gelişimini olumsuz yönde etkiliyo beyin gelişimini desteklemek maksatlı veriliyo benimde 5.5 aylık oğlum var 4 aylıkken vermeye başladım bende inanın çok araştırdım

kızlar ya benim acayip kafam karıştı şimdi d3 vd acd3 farklı şeyler değil mi biz acd3 veriyoruz doğumdan beri günde 10 damla yanlış mı acaba ???

kızlar ya benim acayip kafam karıştı şimdi d3 vd acd3 farklı şeyler değil mi biz acd3 veriyoruz doğumdan beri günde 10 damla yanlış mı acaba ???

acd3 ün d3 ten tek farkı içinde a ve c vitaminlerinin de bulunuyor olması onun dışında aynılar.

ben kızıma hiç birini kulanmadım çünkü zaten mama ile besleniyordu ve günlük alması gerken miktarı alıyordu ama emziriyor olsaydım mutlaka verirdim çünkü emzirirken hangi vitamin ve minerali ne kadar aldığını hesaplamak mümkün değil.

demo adlı kullanıcıya katılıyorum ben sürekli devit 3 .4 damla ve kan damlası vegaferon 9 damla mutlaka kulandım.doktorlarda kullanmamı söyledi zaten.doktorumuz askere gittiği için yerine gelen doktora gittik ve o kullanmamam gerektiğini söyledi kendi doktorumuzla görüştüğümde kesinlikle bırakma dedi ben doktorumuzdan çok memnundum kısa bi araştırmadan sonra başka iyi bi doktor buldum ona anlattım vitamin vs. kullanma onun yerine hergün 15 dk. güneşe çıkar dedi diye ve güldü sakın bırakma 1 yaşına kadar çok önemli vitamin ve kan damlası dedi.o arada bu doktoru bulana kadar birkaç doktora daha gittim onlarda kesinlikle bırakma dedi .bence doktoru kullanma diyen arkadaşlar mutlaka başka bir doktora gidip ona teyit ettirip ona göre karar verilmeli...

Ben kızıma 1 şişeyi bitirdikten sonra vermemiştim. Zaten günlük takip de edemiyordum. 1 yaş kontrolünde doktor bıngıldağına bakıp D vitaminine devam edelim dedi. şimdi kızım 13 ayını bitirdi devam ediyorum. Hemde hergün hiç unutmadan:bbo: Çünkü bebeğimin kolu kırıldı. Bu yüzden güneşe de daha çok çıkarıyorum, Vitamini ni de eksik etmiyorum.

kızım 22 günlük
kafasına bakıyorum bıngıldak yok gibi dolu
şimdi kafam karıştı vitamini vermemem mi lazım?
dr 5 damla sağlık ocağı 3 damla dedi bize

kan damlasını kan tahlili yapmadan vermeye ben karsıyım..kan değerleri iyi ise bence gerek yok zaten ek gıdaya gectikten sonra kırmızı et ve pekmez yiyorsa gerek yok..ben kullanmadım hiç kan değerleride cok iyi....

d-vit düzenli olmasada haftada 4 kere 3 damla veriyorum....

bozo sana öyle gelmiştir canım bındıldak kapanması için cok erken..zaten aylık kontrolünde bıngıldağada bakarlar.. bence 3 damla vermen yeterli... eğer d vitamini olursa damlayı fazlalastırıyorlar.. en iyisi güneşi bulduğunuz zaman bebekleri dısarı cıkarmak...

evet bana öyle gelmiş dün sağlık ocağına gittik kontrol ettiler gayet güzel dediler
d3 de doğar doğmaz veriyoruz 1 yaşına kadar dedi
kemik ve dişleri için veriyoruz dediler

Hastanede dr bizede acd3 yazdı.ben sağlık ocağına götürdüğümde d3 verdiler oradan.ilk 15 gün 3 damla sonra 5 damlaya çıktık.ilkinde a ve c vitaminleride var sanırım içeriğini bilmiyorum.düzenli kullanıyorum aylık muayenede devam et dediler sağlık ocağından.

Son düzenleme:
d3 ve demir ilacını sakın ihmal etmeyin arkadaşlar sonra üzülürsünüz oğlum bir ara hastaydı antibiyotik kullandık sonra aşı oldu ateş vs derken d3 ü ihmal ettim aklımdan çıkmış unuttum 1 ay kadar vermedim. sonra 5 ay bittiğinde kontrole gittik doktor bu çocuğun kemikleri gelişmemiş devitamini iğnesi verilecek dedi çok üzüldüm ben nasıl unuturum diye kendime çok kızdım şimdi hiç aksatmıyorum d3 kemikler için günde 3-4 damla veriyorum demir ilaı da beyin gelişimi zeka için çok önemli aksatmayın bence.

Back