• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğine d3 vitamini vermeyen varmı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
bebeğine d3 vitamini vermeyen varmı

ben vermiyorum canım 1.5 aylıkken kestim çünkü oğlumun bıngıldağı oldukça kapalı har ay dikkatllebaşı ölçülüyor başçevresi büyüdükçe problem olmz diyorlar ama ben yinede korktum vermiyorum vitamini tamamen kapanırsa ameliyat olayı bile sözkonusu.bende riske atmak istemiyorum

cahilliğimi maruz görün bılgındakla ne ilgisi var çok merak ettim

atladıgım bi konu işte

d3 vitamini bıngıldağın kapanmasına yardımcı oluyor.benim oğlum 5 aylık oldu sağlık ocağına götürmüyorum ben doktora gidiyoruz zaten.ama sağlık ocağı bebeğin bıngıldağını ölçmeden vermiyoruz dedi götürdük ölçtüler.4 damlaydı 3 damlaya düşürdüler canım.kullanıyorsun sende değil mi?çok önemli..

kullanıyorum evet zaten doktyorumu her gittiğimizde bılgıldagına bakıyo ve d3 e devam diyodu şimdi anladımm çok saolunnnnnnnn

bende çok fazla kullanmadım d3 ...

bizim de bıngıldağımız erken kapanmaya bşladı , dr.umuz vermeyin dedi...

sağlık ocağına biz ilk 1 aylıkken ilk aşı için gitmiştik...zaten sağlık ocağı bizi kendileri arıyordu hatırlatıyordu...

merhaba arkadaslar ben bu konuda tam bılgı sahıbı degılım bıngıldak kaapanmasına yakın vermıycekmıyız d3 u??

kızlar bende anlayamadım bu d3 işini. saglıkocagından verdıler. ama doktorum hıc sözunu bıle etmedı. her gıttıgımde ki suana kadar 3 kere gttık doktroumuz bıngıldagı kontrol edıyordu. acaba aklınamı gelmedı yoksa gerek mı duymadı bılmıyorum. ben dr. demedı dıye vermeıstım ama duydum kı herkes verıyor son 5 gundur vermeye basladım dr. belkıde unuttu dıye. ama sımdı burada vermedıgnızı daha sı gerek yoksa verılmesının ıyı olmadıgını okuynca kafam karman curman oldu. napiiim sımdı ben:(

niye verin diyolar peki doktorlar anlamadım:uhm:geçen gittiğimizde bıngıldağı erken kapanmış dedi dr. 3 damlaya indirdi.verme artık falan demedi vermesemmi acaba?

Ya bu d3 nasıl birsey anlamadım.Bana sağlık ocağında da özel doktordada ver dediler.Eczaneye almaya gittim.Eczacı bayan verme bu ilacın toplatılması bile düşünüldü bir ara dedi.Bende vermedim.Sonra doktora tekrar gittiğimizde bunu anlattım.Doktor sacmalasın o.Bu ilacı devlet dağıtıyor dedi.Ben de öyle diyince bir hafta verdim.Günde üç damla.Dün tekrar kontrolü var dı.Aynı doktor bu sefer d3 vermeyin keselim artık dedi.Multitab alın dedi.Bu nasıl bişey anlamıyorum.Artık doktorun söylediğine de teredütle bakıyorum kafamçokkarıştı

slm arkadaslar benım oğlum 5 yasında dogdugunda unı.hastanesınde doktorlar 15 gun sonra multıtabs kullanmamı onerdı.ben hıç d3 vermedım.kızımda 4 aylık saglık ocagından d3 verdıler kızım tadını sevmedı doktoruma sordum kızımada multıtabs aldım.kızım oyle severek ıçıyorkı... hem d3 den içerıgı daha ıyı.iştahıda artırıyormuş,ve bırcok da vıtamın var.yanlız devlet karşılamıyor bılgınıze.paylaşmak ıstedım

Back