• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğine 1 yaşından önce süt verenler,vermeyenler??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebeğinize 1 yaşından önce inek/keçi sütü verdiniz mi?

• Ankete Katılan
    65
  • Anket Kapalı .
ben yoğurdunu günlük süt ile mayalıyorum gece mamasını hazırlayıp --su ile piştikten sonra 1 ölçek aptamil devam sütü ve 1.5 kaşık pekmez katıyorum

2. şıkkı seçtim oğlum 1,5 yaşında şuan 6 aylıktan itibaren muhallebi ve yoğutta kullnadım inek sütü
8 aylıkken biberonla vermeye başladım o günlerden beri severek içer herhangi bir problemimiz yok çok şükür
bende mamalara güvenemiyorum özellikle de gdo konusunda

ben 6 aylık oğlumu emziriyorum ek gıdalara geçiş döneminde kahvaltısını,yoğurdunu inek sütü ile hazırlıyorum,

1 yaşına kadar keçi sütü verdim.bulamadıgım zamanlarda inek sütünü biraz sulandırıp verdim.şimdi ikisinden de içiyor

ben 1 yaşna girmelerine 1 ay kala başladım allahtan çok çabuk alıştılar herhangi bir etkide yapmadı

22 aylık olana kadar inek sütü vermedim.
Devam mamalarını kullandık.

22. aydan sonra Pınar +1 yaş kullanmaya başladık.
3 yaşımızı geçtik ve hala kullanıyoruz
6 yaşa kadar böyle devam edeceğiz inşallah maddi anlamda bir problem olmazsa.

1 yaşına kadar süt verilmemesinin nedeni sadece kansızlık yapması değil.
1 yaşına kadar olan vitamin ve mineral ihtiyaçlarını tam karşılamaması
Çocuğun 1 yaşına kadar olan beslenmesinde süt daha çok yer tuttuğu için ,( ihtiyacıda karşılamadığı için mama verilmesi ) öneriliyor.
Hele kaynatılarak kullanılan sütlerin mikroplarını düşünemiyorum.Yararından çok zararı var.
Pastorize süt kullanılması gerekir kesinlikle
Özellikle çocuk beslenmesinde.

iki gündür sabah kahvaltısında yarı yarıya sulandırlmış pınarın devam sütünü veriyorum..mamayı uyanıkken asla içmeyen oğlum sütü lıkır lıkır içiyor ...

iki gündür sabah kahvaltısında yarı yarıya sulandırlmış pınarın devam sütünü veriyorum..mamayı uyanıkken asla içmeyen oğlum sütü lıkır lıkır içiyor ...

ya bende ogluma bugun deneme yapdim normalde mamasini icmeyen cocuk,sutu likir likir icdi sasirdim,oglumda 1 yasini 1 hafda gecdi yoksa sutemi baslasak ne,öbur turlu de icmeyincede gelisemez dimi,

Back