Ben kızımın 6 aylıktan itibaren çorbalarını,muhallebisini,yoğurdunu sütle yaptım.
Yoğurdunu pınarın ilk adım sütüyle yapıyordum.Diğerlerini pastorize sütle.
Çorbalarınıda su yerine süt katıyordum.Değerleri çok iyi çıktı kızımın.Hala da öyle.
Kahvaltılarınıda 6.aydan itibaren sütle hazırladım.Süt,1 cicibebe,tahıl,ekmekiçi,pekmez,tereyağı,labne peyniri,fındık ezmesi filan.
2 aydırda Köylü teyzemizden tek ineğin sütünü alıp,kaynatıyorum.
Geceleride mama yerine süt veriyorum ben..
Sorun yok..
Ha pınarın sütünüde 8.ayda bırakıp pastorize süte geçtim.Köy sütüne geçince onuda bıraktım..
anladım canım sağolasın.bende annem yarı yarıya pastorize sütü nadiren sulandırıp cicibebesine katıyor bende kızıyordum hep.
demekki verebilirmişiz
ama dr lar bağırsak kanaması yapar filan diyorlar ya bazıları ondan korkuyorum bende.
canım zaten bahsettiğim pastorize süt. inek sütünün ya da keçi sütünün pastorize hali. yani şu kutulu olanlardan. çoğumuz günlük inek sütünü bulamayız zaten diye ayrıca belirtmedima.s.soruda inek yada keçi sütü diye yazıyorda oyüzden dedim
peki kahvaltısına katıyorum diyorsunuzya hazır milupanın,bebelacın filan kahvaltıları varya onamı katıyorsunuz?
Bu arada izninizle konuuyu taşıyorum.:a.s.:
Canım Kadir Tuğcunun yazılarını bir oku istersen.Bu anlamda sana çok yardımcı olacaktır.
bu arada dışardan süt almadım bağırsakları kaldıramaz diye korktum, hep pastorize süt aldık, 4 yaşında her akşam süt içer oda pastorize, ama iyi bir güveneceğim sütçüm olsa getirse, onu içiririm. Köydeki akrabaların çocukları bakıyorum 1 yaşından önce ellerinde biberon, pastorize süt değil mis gibi kendi ineklerinin sütü ve çocuklar maşallah çok sağlıklılar, yanakları böyle al,al çocukların bende kızıma kan olsun diye hergün pekmez içiririm korkumdan, yani bu konuda çocuklarına annelerimizin usullerine göre büyütmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?