• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğine 1 yaşından önce süt verenler,vermeyenler??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebeğinize 1 yaşından önce inek/keçi sütü verdiniz mi?

• Ankete Katılan
    65
  • Anket Kapalı .

cerencim

Guru
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2007
2.638
1
316
40
Kahramanmaraş
bizim başlıkta çok tartışılıyor kızlar(2009 mayıs anneleri) normal olarak kafamız karışıyor. anketi bi cevaplarsanız,hatta birde size zahmet yorumunuzu yazarsanız bu konuyla ilgili memnun oluruz. sevgileropuyorumnanaktan

CANIM ÇOK ıYı DÜŞÜNMÜSSÜN BU ANKETı VALLA ELıNE SAĞLIKKKKK alkisalkisalkis

BENDE ÇOK DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ. VERMıYORUM AMA VERMEM Mı LAZIM BıLMıYORUM? kafamçokkarıştı

kız ben ılk ıkı sıkıda yapıyorum ama genelde ılk sık daha cok oldugundan onu ısaretledım hayırlı olsun bakam anketımız

ben kahvaltısını ve muhallebisini pınarın pastörize inek sütüyle yapıyorum. kızım biberonu reddediyor. bu yüzden 250 cc kahvaltısına 250 cc muhallebisine süt koyuyorum. böyle 500'ü tamamlıyorum. sade asla içmiyor. devam sütlerini de hiçbir zaman sevmemişti zaten. yatmadan önce muhallebisini yiyor sabaha kadar hiç uyanmıyor maşallah. gündüzde meyve, sebze, köfte, balık, tavuk, yoğurt derken süte fırsat kalmıyor.
doktorumuz hepimiz sütle büyüdük hiçbişey olmadı diyor. kırmızı eti düzenli yerse kansızlıkda yapmaz dedi. zaten düzenli kan sayımı yapılıyor. ceylin'in değerleri hep normal çıkıyor :nazar:
ilk altı ay anne sütü aldı kızım. yanlış anlaşılmasın ilk günden itibaren vermedim pastörize sütü. emmeyi bıraktıktan sonra vermeye başladım.

Son düzenleme:
Ben kızımın 6 aylıktan itibaren çorbalarını,muhallebisini,yoğurdunu sütle yaptım.
Yoğurdunu pınarın ilk adım sütüyle yapıyordum.Diğerlerini pastorize sütle.
Çorbalarınıda su yerine süt katıyordum.Değerleri çok iyi çıktı kızımın.Hala da öyle.
Kahvaltılarınıda 6.aydan itibaren sütle hazırladım.Süt,1 cicibebe,tahıl,ekmekiçi,pekmez,tereyağı,labne peyniri,fındık ezmesi filan.
2 aydırda Köylü teyzemizden tek ineğin sütünü alıp,kaynatıyorum.
Geceleride mama yerine süt veriyorum ben..
Sorun yok..
Ha pınarın sütünüde 8.ayda bırakıp pastorize süte geçtim.Köy sütüne geçince onuda bıraktım..

kızlar ben hem kahvaltısında verdim hemde biberonla ama bende kansızlık olduğu için durununda olma olasılığı yüksek diye mamaya geçtik tekrardan doktorum süte karşı değil ama kansızlık yapar diye tedirgin olduğu için sık verme dedi bende vermiyorum bir yaşından itibaren devam edeceğim

soruda inek yada keçi sütü diye yazıyorda oyüzden dedim

peki kahvaltısına katıyorum diyorsunuzya hazır milupanın,bebelacın filan kahvaltıları varya onamı katıyorsunuz?

Milupanın 8 tahıllı kahvaltılığı var.Ben ondan bir tatlı kaşığı kadar koyuyorum.Bağırsaklarına iyi geliyor neticede tahıl.

Ben kızımın 6 aylıktan itibaren çorbalarını,muhallebisini,yoğurdunu sütle yaptım.
Yoğurdunu pınarın ilk adım sütüyle yapıyordum.Diğerlerini pastorize sütle.
Çorbalarınıda su yerine süt katıyordum.Değerleri çok iyi çıktı kızımın.Hala da öyle.
Kahvaltılarınıda 6.aydan itibaren sütle hazırladım.Süt,1 cicibebe,tahıl,ekmekiçi,pekmez,tereyağı,labne peyniri,fındık ezmesi filan.
2 aydırda Köylü teyzemizden tek ineğin sütünü alıp,kaynatıyorum.
Geceleride mama yerine süt veriyorum ben..
Sorun yok..
Ha pınarın sütünüde 8.ayda bırakıp pastorize süte geçtim.Köy sütüne geçince onuda bıraktım..

anladım canım sağolasın.bende annem yarı yarıya pastorize sütü nadiren sulandırıp cicibebesine katıyor bende kızıyordum hep.
demekki verebilirmişiz
ama dr lar bağırsak kanaması yapar filan diyorlar ya bazıları ondan korkuyorum bende.

cnm hazır kahvaltılıgı ben ulkerınkını kullanıyorum sadece kıvam versın dıye azcık kullanıyorum

anladım canım sağolasın.bende annem yarı yarıya pastorize sütü nadiren sulandırıp cicibebesine katıyor bende kızıyordum hep.
demekki verebilirmişiz
ama dr lar bağırsak kanaması yapar filan diyorlar ya bazıları ondan korkuyorum bende.

Canım Kadir Tuğcunun yazılarını bir oku istersen.Bu anlamda sana çok yardımcı olacaktır.

soruda inek yada keçi sütü diye yazıyorda oyüzden dedim

peki kahvaltısına katıyorum diyorsunuzya hazır milupanın,bebelacın filan kahvaltıları varya onamı katıyorsunuz?
canım zaten bahsettiğim pastorize süt. inek sütünün ya da keçi sütünün pastorize hali. yani şu kutulu olanlardan. çoğumuz günlük inek sütünü bulamayız zaten diye ayrıca belirtmedima.s.
Bu arada izninizle konuuyu taşıyorum.:a.s.:

hıı,sağolasın,iyi yapmışsınopuyorumnanaktan

benim kızım 4 yaşında, 18 aylık olana kadar iyi bir şekilde anne sütü verdim, hatta 18 aylık olduğunda zorla kestim çünkü geceleri sürekli emerek uyumak istiyordu, gece boyunca göğsüm ağzında biraz uyanıp emiyor, ağzında bekliyordu, beni yalancı emzik yerine kullanıyordu, sırt ağrılarım dayanılmaz olduğu için kesmek zorunda kaldım. Bu sebepten kızıma anne sütünü kesene kadar hiç ek süt vermedim, ihtiyaç duymadım ama muhallebi ve bisküvi yada kahvaltılarında sütü biraz kullandım, 1 yaşından öncede sadece kahvaltıda ve muhallebesinde kullandım.

aysecim ama ben 2 secenegi secmek istiyorummmm :)) cünkü herşeyini sütle yapiyorum ve sütü ayrica biberonlada veriyorum :) kahvaltisina,muhallebisine ve bazen yogurt yerine verdigim uyduruk karişimlari,tarhanasini,meyvesi katiysa sulandirmak için hep sütle yapiyorum..gecede (haftada 3-4 gece uyaniyor) uyanirsa 120cc normal pastorize inek sütünü ilitiyorum..haftada 1 kere felan bal koyuyorum yada biskuvi katiyorum yada aptaml conformil (kabizlik için olan mama) katiyorum..veya 120cc cocuk sütü veriyorum :)

bu arada dışardan süt almadım bağırsakları kaldıramaz diye korktum, hep pastorize süt aldık, 4 yaşında her akşam süt içer oda pastorize, ama iyi bir güveneceğim sütçüm olsa getirse, onu içiririm. Köydeki akrabaların çocukları bakıyorum 1 yaşından önce ellerinde biberon, pastorize süt değil mis gibi kendi ineklerinin sütü ve çocuklar maşallah çok sağlıklılar, yanakları böyle al,al çocukların bende kızıma kan olsun diye hergün pekmez içiririm korkumdan, yani bu konuda çocuklarına annelerimizin usullerine göre büyütmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

bu arada dışardan süt almadım bağırsakları kaldıramaz diye korktum, hep pastorize süt aldık, 4 yaşında her akşam süt içer oda pastorize, ama iyi bir güveneceğim sütçüm olsa getirse, onu içiririm. Köydeki akrabaların çocukları bakıyorum 1 yaşından önce ellerinde biberon, pastorize süt değil mis gibi kendi ineklerinin sütü ve çocuklar maşallah çok sağlıklılar, yanakları böyle al,al çocukların bende kızıma kan olsun diye hergün pekmez içiririm korkumdan, yani bu konuda çocuklarına annelerimizin usullerine göre büyütmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

şekerim bi burayı okurmusun acaba? pekmezle ilgili dr birşeyler yazmış
seninki yanlış demiyorum bende senin gibi yapıyorum
sadece bilgin olsun diye canımm

Son düzenleyen: Moderatör:
Back