- Konu Sahibi 06_gelincik_05
-
hiç bir gelişim geriliği yok canım normalden uzun ve zayıf bile.çok hareketli çünkü.doktorumuz çok memnun gelişiminden yaşıtlarından önde gidiyo.izmir seni sakın korkutmasın yaşanılabilecek en mükemmel ve en ucuz şehirlerden biridir izmir..
çok geçmiş olsun canım benim..ne zaman ne sormak istersen sorabilirsin.bende sizin güzel haberlerinizi okurum burda inşallah...
İnşallah hepimizin haberleri güzel olur senin çocuğun kaç yaşında tiroit bezi var mı kızımda şimdilik yok gibi gözüküyo ama tabi sintigrafi yapılmadan kesin birşey denilmiyor.Sizin tahliller nasıl gidiyor bizim t3 t4 normal tsh yüksek ilaç kullanmasına rağmen düşmüyor benimle aynı durumu yaşayan var mı?Bu durum beni endişelendiriyor tabii ama kızım çok iyi maşallah sizin tahliller nasıl kontroller hangi sıklıkta dediğim gibi çevremde bu sorunu yaşayan kimse yok o yüzden soruyorum siz neler yapıyorsunuz bu hastalıkla ilgili Buarada hangi şehirde oturuyorsunuz?
amin canım inşallah..biz topuk kanıyla ögrendik ilk..üç günlükken başladık ilaca iyikide bu kadar erken farkedildi çok şükür...aslında ilk sene çok fazla yormuşum oğlumu o kadar çok kan veriyodukki nerdeyse onbeş günde bir daha sonra dur dedik napıyoruz..özel doktorumuzda buna gerek olmadıgını söyledi.şimdi 2-3 ayda bir veriyoruz..az önce tahlil sonucunu aldım geldim bir milim yüksek çıkmış sınırdan..doktorumuz önemsemiyo bu tür oynamaları..şimdilik euthrox25 mg. yarısını kullanıyoruz..dogdugundan beride hep 25 mg kullandık bazen yarım verdik bazen çeyrek verdikk...bu arada bizim tiroit bezlerimiz yerinde çok şükür bu yüzden geçici gibi gözüküyo inşallah tabiii...bizimde tsh yüksek diğerleri normal.ama iyisi olanda buymuş..diğerleri çok yükselirse kötüymüş.o yüzden rahat ol.miniğini fazla yorma sadece ilacı varsa dogru saatinde ver yeter annesi...ben izmirliyim aslen ama eşimin işi gereği tekirdağdayız şimdi.eşim astsubay burda.malesef çocuk endokrini yok burda ama izmire gidip geldikçe götürüyorum..şimdilik bu kadar canım ne zaman istersen yaz elimden geldiğince cevaplarımmm...
İnşallah hepimizin haberleri güzel olur senin çocuğun kaç yaşında tiroit bezi var mı kızımda şimdilik yok gibi gözüküyo ama tabi sintigrafi yapılmadan kesin birşey denilmiyor.Sizin tahliller nasıl gidiyor bizim t3 t4 normal tsh yüksek ilaç kullanmasına rağmen düşmüyor benimle aynı durumu yaşayan var mı?Bu durum beni endişelendiriyor tabii ama kızım çok iyi maşallah sizin tahliller nasıl kontroller hangi sıklıkta dediğim gibi çevremde bu sorunu yaşayan kimse yok o yüzden soruyorum siz neler yapıyorsunuz bu hastalıkla ilgili Buarada hangi şehirde oturuyorsunuz?
slm benımde oğlum 4 günlükken alınan topuk kanından hipotroidi olduğu ortaya çıktı hemen üniversite hastanesine acil sevk ettiler orda yapılan kan testlerinden ve yapılan sintigrafiden troit agenesizi yani troit bezinin hiç oluşmadığı görüldü hemen ilaca başlandı eutrox 25 lik kullanıyoruz 11 aylık olduk çok şükür ben de çok üzülmüştüm ama ilacı düzenli verdiğin takdirde kontrollerini de aksatmazsan hiçbir sorun teşkil etmiyor 3 yaşına kadar hastalık geçebiliyorda (bez varsa)ama bizim bezimiz hiç olmadığı için ömür boyu hapa devam edceğiz allah başka derdi olmayan hastalık vermesın yavrularımıza sağlık sıhhat versin geçmiş olsun
Amin Rabbim evlatlarımıza sağlık ve uzun ömür versin inşallah bizim durumumuzda sizinkisi gibi bizde muhtemelen ömürboyu kullanıcaz napalım Allah beterinden korusun bizim tahliller yüksek çıkıyor hala ama ilaç kullanmasına rağmen takıldığım tek nokta o değilse kan tahlilleri normal çıkarsa bir sorun olmuyor bizimde gözüken bir sorunumuz yok şimdilik inşallah temelli kurtuluruz.Size de geçmiş olsun
sintigrafi çekildi mi peki o en doğru sonucu veriyor çünkü hala yüksek çıkıyorsa ilaç dozajının yükselmesi lazım dr. kontrolleri zaten yapılan tsh tahlilinden sonra yüksek olup olmadığına bakılıyor yüksekse ilaç artırılıyor düşükse ilaç azaltılıyor bebiş büyüdükçe yükseliyorsa hapa olan ihtiyaç artıyor demektir. geçen ay bizim normaldi 1,5 ay sonra kontrol dedi dr. 2 gün önce gittik biraz yükselmişti ilaç 1 alırken 1 + çeyrek alıyoruz şimdi dediğin gibi allah beterinden saklasın çok şükür ilacı var ne yapalım buna da şükür
Yok sintigrafi çekilmedi 3 yaşında çekilecek umarım vardır tiroit bezi gerçi olsada bizimki doğuştan olduğu için normal çalışması zormuş kaldı ki sanırım hiç bez yok...Bizim t3 t4 norml tsh yüksek olduğu için doz arttırılamıyor çünkü bu sefer diğerleri oynuyor doktorumuz böyle olmasının gelişimi normal gittiği sürece sıkıntı olmaz dedi napalım bekliyoruz bizde bizde bir gün 1 gün tam 1 gün 1,5 veriyoruz buarada hangi ildesiniz Allahım çocuklarımıza şifa versn inşallah...
bizim bebeğimiz 4 günlüktü sintigrafi çekildi kesin olmadığı söylendi siz neden çektirmediniz ki o kesin sonuç veriyor bizimki de doğuştan 3 yaşını neden bekletiyorlar anlamadım ben 2 yaşında tekrar çektirmeyi düşünüyorum bir umut işte ...ben mersindeyim canım sen nerdesin? bizimde t3 t4 normal tsh yüksek çıkıyor tsh ın yüksek çıkması hapa duyulan ihtiyacı gösteriyor dedi bizim dr. son kontrolde çeyrek dozaj arttırdı mesela tek dr la kalma başka bir drada göster bence
Bizde direk laç başladıkları için sintigrafi çekilemedi doktorda ilacı bırakamam sintigrafi çekilmek için bekleyelim dedi ben Antalya dayım zaten Antalya daki en iyi doktora götürüyoruz tsh ne kadar yüksek çıkıyor bizim en son 23 çıktı doktor vücut direnç geliştirdi diyor iyice aklımız karıştı tabi sizin sonuçlar kaç senin çocuğun 11 aylıktı di mi?Allah yardımcımız olsun inşallah
Benim de 13günlük oğlum var.ilk gün aldikları topuk kaniında tsh 15çıktı. 7.gün tekrar topuk kanı aldılar ve 19 çıktı.yarın yine topuk kanı vermeye hastaneye gidecegiz.dua edin düşmüş olsun bebegimin tsh ı.çok korkuyorum açıkcası.[/Q
Benim de 13günlük oğlum var.ilk gün aldikları topuk kaniında tsh 15çıktı. 7.gün tekrar topuk kanı aldılar ve 19 çıktı.yarın yine topuk kanı vermeye hastaneye gidecegiz.dua edin düşmüş olsun bebegimin tsh ı.çok korkuyorum açıkcası.
merhaba benim kızım 5ay 20 günlük .15 günlükken hipotiroidi farkedildi tsh ı 37 ye çıkmıştı tiroid bezleri normal büyüklükte ve olması gereken yerdeymiş ancak çalışmıyormuş.ilaç tedavisine başlandı.şimdilik kızımın gelişim güzel gidiyor değerleri de normal çıkıyor. ama doktorlar tam açıklama yapmıyo ne zamana kadar kullanırız, süreç nasıl olur.yani bu ilacı kullanıp bi süre sonra düzelip bırakan var mı merak ediyorum.
merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum benim oğluşum yedi aylık ondada hipotroidi var ilaç kullanıyoruz benim size sormak istediğim bizim kabızlık sorunumuz var doktorlar hipotroidi olan bebeklerde olur diyorlar sizinde böyle sorunlarınız varmı varsa nasıl hallediyorsunuz biz doktorun verdiği ishal olması için bir şurup var onu kullanıyorum ara sıra ama hepte ilaç vermek alışkanlık yaparmı diye korkuyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
iyi akşamlar kızlar..
benim 23 günlük bi bebeğim var 11 günlükken sağlık ocağından aradılar tsh yüksek diye hemen tahlil yaptırdık ve neticede kızıma hipotiroidi teşhisi konuldu ve 13.günden beridir ilaç kullanıyoruz..
kızlar ben çok kötüyüm hergün ağlıyorum ilk defa duydum böyle bişeyi sizin yazdıklarınızı okudum biraz rahatladım tabi ama inan ben daha beter hastalandım bunu düşünmekten sizlerle burda görüşüp bilgi almak istiyorum nolur bana yardımcı olun çok üzülüyorum
Öncelikle geçmiş olsun seni o kadar iyi anlıyorumki çünkü bende çok üzülüyordum benim kızımda doğuştan hipotiroidi hastası 9 günlkten beri ilaç kullanıyo şimdi 2 yaş 3 aylık gayet iyi çk şükür ayda bir doktora götürüyoruz kan tahlili ve doz kontrolü yapılıyo benim kızımın tiroid bezi hiç yok bu da ömür boyu ilaç kullanacak anlamına geliyo olsun bunada şükür Allah beterinden korusun.Size sintigrafi yaptılar mı?Yapacağın tek şey düzenli kontrole götürmek bebeğini ve ilaçını düzgün ve saatinde vermek mutlaka sabah 9 dan önce vermelisin eğer bebeğinin tiroid bezi varsa 3 yaşına kadar ilaç kullanıyorsun ve 3 yaşına geldiğinde bir süre ilacı bırakarak sintigrafi çekiliyo ve ozaman belli oluyo hastalık geçici mi kalıcı mı. İlaç dozları doğru ayarlandığında ve ilacını düzgün alıp kan tahlili normal çıktığınd bebeğinde bir sorun olmuyor tabi Allah bilir ama ben de bu yoldan geçtiğim için bildiklerimi paylaşıyorum.Doktor çok önemli bulunduğunuz yerdeki en iyi pediatrik endokrin uzmanını bulup çocuğunuzu onu götürün bence ve doktorunuza güvenin Allah a dua edelim de hepimizinki geçici olsun yine sormak istediğin birşey olursa yazabilirsin metanetli ol üzülme bebişini doya doya sev o günler geri gelmiyor herşey iyi olacak inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?