Çocuk Hastalıkları bebeğinde veya yakınında hipotiroidi olan varsa bakabilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz bizi neler bekliyo

defnosunannesi yardımına ihtiyacım var oğlum 9 aylık 1 aylıktan beri ilaç kullanıyoruz ilerleyen zamanda bizi neler bekliyor ulturason bakılmadı narkoz veriliyormu zeka geriliği varmı keske telefonda görüşebilsek

Korkmayın kızım 14 aylık hiç bir sorunu da yok.Ultrason ile niye bakılmadı ?BeZin olup olmadığına bakıyorlar genelde.Doktorunuza danışın bence.Gerçi çoğu Zaman tedavi şekli değişmiyor zaten.Hangi ilde ikamet ediyorsunuz ?zeka geriliğ erken teşhisde olmuyor bildiğim kadarıyla.Narkozu hiç duymadım,ne için veriliyormuş acaba?Bilginiz var mı?

Bir diğer konu birinci çocuğunda doğumsal hipotiroidi olan anneler diğer çocuklarında da oluyor mu Bilen var mı acaba ?

Bir diğer konu birinci çocuğunda doğumsal hipotiroidi olan anneler diğer çocuklarında da oluyor mu Bilen var mı acaba ?
çok sağol defnosununannesi beni yanlız bırakmadığın için bir yaşından önce ulturasonla görülmezmiş bezlerin olup olmadığı bir yaşını bekliyor dr bir aylık başladık ilaca narkoz bezlere bakılırken veriliyormu diye merak ettim çocuk küçük durmaz........bursa da oturuyoruz.siz nerdesiniz siz nekadar ilaç kullanacaksınız.benim büyük oğlum 5 yaşında onda böyle bir problem yok.teşekkürler

Hiç duymadım ultrason için bir sene beklenmesi gerektiğini BİZ Antalya dayız. Dr umuzu Prof olmasını tercih ettik Çünkü doz takibi çok önemli iyi bir çocuk endokrinci bulmanızı öneririm Şu an 25 mg lık ilacı tam ilave çeyrek kullanıyoruz. Siz?

[QUOTEhapis yanosunannesi, post: 43429613, member: 652796"]Hiç duymadım ultrason için bir sene beklenmesi gerektiğini BİZ Antalya dayız. Dr umuzu Prof olmasını tercih ettik Çünkü doz takibi çok önemli iyi bir çocuk endokrinci bulmanızı öneririm Şu an 25 mg lık ilacı tam ilave çeyrek kullanıyoruz. Siz?[/QUOTE]
50 mg hapin

bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz bizi neler bekliyo

Şuanda kızım 5 yaşında ve hiçbir sorunumuz yok.Erken tanı ve tedavide herhangi bir zeka veya fiziksel hasar olmuyor.15 günlükten itibaren Euthyrox isimli ilacı kullanmaya başladık.Geçen Kasım ayında ilaç bırakma deneyimine başladık Hazirana kadar inişli çıkışlı ama üst sınırı aşmayan değerlerde giden tsh son 2 kontrolde sınırı geçince ilaca geri başladık.Ben yinede çok üzülemiyorum çünkü çok şükür tedavisi var ve çocuğumda sıkıntı yok.Sabahları kahvaltıdan 30 dk önce ilacını veriyorum.Öyle ki bu rutine kendisi de alıştı ben unutsam kızım hatırlatıyor ilacımı unuttun anne diye :)Rabbim beterinden korusun.Endokrin polikliniğine gittiğimde öyle hasta çocuklar var ki bizimki tabiri caizse devede kulak kalır.Sadece ilk 6 ay zorlandım o da emen bir bebeğe ilacı iyice toz haline getirip içirmek biraz zorlu oluyor.Sonrasında sizde bebeğinizde alışıyor artık.Allah beterinden korusun bizimki sadece koruyucu bir tedbir sadece.
Doktorumuza ilacı ne zaman bırakırız diye sorduğumda 3 yaşında bir defa denenir olmazsa 7-8 yaşlarında en son umut ergenliğe geçişte yani hormonların değişim zamanında eğer tiroid bezi çalışırsa çalışır yoksa ömür boyu kullanır dedi.Bakalım ümidim 7-8 yaşlarına artık.Allah hakkımızda hayırlısını versin.bütün hasta bebeklerimize şifalar versin Rabbim.

Bizde aynı ilacı kullanıyoruz bir koruma yakında ise basliycak im ve vardiyalı çalışıyorum ya Kayinvalidem ilacı akşamına yani bir gün unutulur problem oluyomu.ayrica cevap verdiğin için çok sağol teşekkür ler

Yanlız değilim bu beni baya rahatlattı en azından bu konuyu konuşabilecegim insanlar var çok sağolun Teşekkürler. Psikolojik bozuldu sürekli oğluma bakıp neden bunu yapamıyor acaba zeka geriliği oluyor. Hapı arada aksaksak problem olurmu

Arkadaslar Nerdesiniz ultrason la bakmak uzun suruyomu ve bir bebeği nasıl zapt ediyorlar çekilirken yani narkoz olmadan olucak bu iş iki ayimiz kaldı. .........

ilaç sabah ilk açlıkla birlikte alınmalı dedi doktrorumuz ve rutini hiç bozmadım ben.ama telefonlada olsa drunuza ulaşıp bilgi alın isterseniz.bizimde dün kontrolümüz vardı ve 25mg ilacı yarım vermemizi söyledi sanırım bırakma yoluna giriyoruz tekrar.inşAllah sizin yavrunuzda erkenden ilacı bırakma safhasına geçer.yardımcı olabildimse ne mutlu bana :)

Arkadaslar Nerdesiniz ultrason la bakmak uzun suruyomu ve bir bebeği nasıl zapt ediyorlar çekilirken yani narkoz olmadan olucak bu iş iki ayimiz kaldı. .........
merhaba.ulatrasonda narkoza gerek yok bebeğin çene altından bakılacak.gebelikte ultrasona nasıl bakılıyor onun gibi.bebişi kontrol biraz zor ama kısa sürüyor 5 dk kadar korkulacak birşey değil anlıyacağınız.biz 20 günlükken bakıldı ultrasona

cocugnuz kaç yasinda inşallah birakirsiniz sonuctan benide haberdar edersiniz çok sevinirim

Çok çok çok sağol ultrason işi beni çok telasladiriyordu. Rabbim bin kere razi olsun. Bana bir yaşından önce bakilmaz dediler demekki bakılıyor mus. Sizin çocuğunuz kaç yaşında inşallah birakirsiniz .siz Nerdesiniz

Merhaba arkadaşlar benimde bebegim 44gunluk dogustan hipotridi 16 günlük tedavi başlandı tiroit bezleri kucukmus ilerde duzelme durumu var mi tsh 100uzeriydi simdi tsh 12 bilen arkadaşlar yardimci olur mu ankarada bildiginiz iyi doktor var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…