• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğinde laktoz intoleransı olan anneler kahvaltıda bebeğinize ne veriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deep7979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Bebeğimde laktoz intoleransı olduğu için kahvaltıda çok zorlanıyorum. Ülkerin yulaflı karışık meyveli kahvaltı saati var ona bayılıyor. Birde bebelacın çavdarlı mısırlı sını toz mamasıya karıştırıp veriyordum zamanla yumurta sarısı ve pekmezde karıştırmaya çalışıcam ama laktozsuz şeyler vermem gerektiği için çok zorlanıyorum. Aynı sorunu yaşayan annneler tavsiyelerinizi bekliyorum.

canım bende cok cektim bu hastalıktan.daha doğrusu kızım.kaç aylık oldu bebeğin şu an.hala devam ettiğine eminmisin.mesela en son ne verdiğinde dokundu.ona göre cevap yazacağım..

bizmkinde de aynı sorun var (ben aynı zamanda alerjisi olduğunu da düşünüyorum). geçen hafta inek sütünden yaptığım yoğurdu verdim. kakası mukuslu ve yeşil oldu. şu anda yedikleri meyve püresi (elma armut) sebze çorbası (pirinç patates havuç - bunu zamanla zenginleştiriyoruz) gece de milupanın sütsüz 7 tahıllısı (kendi sütümle karıştırıp veriyorum içine de meyve rendeliyorum biraz). bunun yanında da günde 1 litre kadar süt içiyor.
sence dengeli bir beslenme mi? bir de hergün aynı şeyleri yiyor, biraz daha zenginleştirmek amacıyla ne gibi değişiklikler yapabilirim? bizim kahvaltı aşamasına geçmemize daha zaman var ama ben yine de merak ediyorum şu anda meyveyi kahvalti niyetine yiyor, yanlış mı veriyorum acaba?
bu arada kızım 6 ay 2 günlük oldu bugün.
uzun oldu biraz ama cevaplarsan çok sevinirim...

ben sabahları dönüşümlü olarak bazen milupanın 8 tahıllı ballı kahvaltısının içine yarıdan bıraz daha az yumurta sarısı ve birazda pekmez koyup karıştırarak veriyorum, bazende ülker heronun kahvaltı saati var yulaflı meyveli onun içine aynı karşımı yaparak onu veriyorum.Bazen az zeytin ve salatalıkta tadımlık veriyorum çok beğenmiyor ama olsun:))ufak ufak ekmekte parçalıyorum bazen içlerine. Kahvaltı olarak böyle.

2 saat sonra elma armut veya kayısı muz püre yapıp veriyorum. Kayısı ( kuru kayısı haşlıyorum). Muz ve avokado da iyi bir karışım. Ama benim bebeğim akşam huzursuzluk yaptığı için avokadoyu 2.kez denemedim.

öğlen yemeğinde havuç,patates, pirinç, yeşil fasulye, domates, pirinç, bal kabaği, ve bir avuç yağsız kuş başı eti hep birlikte haşlayıp, üzerine piştikten sonra az zeytinyağı ilave edip blendırdan geçirip veriyorum. Dışardan demir damlası vermediğim için henüz doktor et tüketmesi çok önemli dedi.Bazen bu karşımın için taze kekik, maydonoz falanda ilave ediyorum.

saat 17.00 yoğurt veremediğim için mecbur laktozsuz mamasından veriyorum 150 cc .

saat 20.00 da hipp in organik pirinçlisini toz mamayla karıştırıp biberonla veriyorum. kısaca böyle umarım yardımcı olur.:)

çok teşekkür ederim, yazdıklarını yavaş yavaş menümüze ekleyeceğim.
bir de 6 aylık bebek günde kaç cc süt içmeli sence? sütümün fazla olduğunu düşünüyorum, günde 1200 cc süt sağabiliyorum ki bebek daha çok süt çeker diyorlar. ek gıda olarak verdiklerimi severek yiyor, ne kadar çok versem o kadar çok yiyor, süte de asla hayır demiyor. içiyor içiyor sonra da kusuyor :(
ek besinle anne sütü arasındaki dengeyi kuramıyorum... çok fazla besliyor olmaktan da korkuyorum.

bir de laktoz intoleransı sebebiyle yoğurt veremiyorum demişsin ama bildiğim kadarıyla yoğurt laktoz içermiyor. yoğurt mayalanırken bakteriler laktozu tüketip laktik aside çeviriyorlar, aynı zamanda bu bakteriler insan vucudunda da laktozun sindirilmesine yardımcı oluyorlar.

yoğurt vermeyi denedin mi hiç? verdiğinde nasıl tepki verdi bebişin?

Çok fazla beslemekten korkuyorum demişsin!!!ama bebek doyduğu zaman zaten belli ediyor yemez veya ağzından çıkarmaya çalışır,yada benimki gibi dilini dışarı çıkarır ki kaşığı sokamayasın diye:) kusmasının nedeni başka bir şey olabilir!!! ama benim bebeğimde laktozsuz beslenmeye geçmeden önce baya çıkarıyordu.Emziriyorum demişsin anne sütünün içinde doğal olarak laktoz var. günde kaç cc süt onu bilemiyorum ama sabah ilk kalktığında anne sütü sonra kahvaltı sonra meyve püresi ve anne sütü sonra öğle yemeği ek besin sonra akşam üstü yoğurt ve anne sütü sonra yine anne sütü yle hazırlanmış pirinçli mama ve gece kalktığındada anne sütü. ben böyle yapardım herhalde. Doktorum gece beslemeleri azalt ve sonrada kaldır demişti. Bu arada bol su içirmeyi de unutma:)

bebelacın lactozsuz mamasını kullanıyorum. İlk başta kesinlikle reddetti, pirinç unuyla muhallebi şeklinde pişirip verince alışmaya başladı, sonra gece uyandığındada sadece mamasını normal hazırlayıp verince bir süre sonra alıştı,sonra gündüzde öyle vermeye başladım yani muhallebi yapmadan. Tabi kolay bir süreç değildi, anne sütünü kesmek, biberona sonra mamaya alıştırmak!!!!

ne güzel atlatmışsınız zor günleri.. ben kusmalarının laktoz int.dan kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü meyve sebze yediği zamanlarda kusmuyor, ne zaman içine kendi sütümü karıştırsam çıkarıveriyor :( her gece karar veriyorum artık yarın laktozsuz diyete geçircem diye, sabah olunca yine kıyamıyorum, aman diyorum önemli olan anne sütü alması, kusarsa kussun...
boyu ve kilosu da çok iyi. laktazimle devam etcem ben heralde yaa.. bilmiyorum. kararsızım :(

Eskiye göre daha iyiyiz evet ama sorun bitmiyor ki!!!! gece uykusundan uyandığından sallanarak uyumak istiyor, ve ben bunu ana kucağında yaptığım için yakında sığmayınca ne yapıcam bilmiyorum. Ayakta sallanmayı sevmiyor. Birde sallanması durunca ağlamaya başlıyor bu da yeni çıktı:( bende aynı senin gibi düşünüyordum bu arada laktazim damlayla devam ederim emziririm de aynı zamanda diye. ama bunun kesin tedavisi bir süre vücuda laktozu unutturmak prof. 10 gün sonra tekrar anne sütü deneriz demişti. Ama hem benim sütüm azaldı hemde açıkcası cesaret edemedim .Yani kısacası bir süre kendi sütünü sağıp bu arada da bebeğine laktozsuz mama verebilir sonra tekrar emzirmeyi deneyebilirsin. Oğlumu sallanmadan uyutmak için bir önerin var mı?

anne olmak çok zor! sallanma konusunda kendi kendini sallayan beşikler yada salıncaklar var, yada en eski ve etkili yöntem çingene salıncağı... bi şekilde işe yarayabilir ama nereye kadar? uyandığında sallamanın yerine geçebilecek, onu sakinleştirebilecek farklı şeyler bulmak lazım. saçını okşamak, pışpışlamak, ninni söylemek vs.. bu arada oğluşun kaç aylık oldu?

bizimkinin meselesi zaten ilk önce kakasında mukus ve kan ile başladı. kan olunca hep alerji diye düşündüm. süt diyeti yaptım, azalma oldu ama arada yine kan vardı. sonra prof.a gittik. o herşeyi alerjiye bağlamayın laktoz int.ı çok yüksek dedi. som soya mama önerdi. 8 gün kullandık. ama kızım çok feci kabız oldu. çok acı çekti, poposu kanadı, emzirmeye devam ettim. o günden sonra da kan olayı tamamen kalktı arada az mukus yine oldu. şimdi ek gıdadan sonra o da bitti diyebilirm. prof.un dediği süt ağırlıklı beslenme (1 yaşa kadar) süresince sıkıntı olacağıydı. çok zor olcaksa mamaya devam edin deyip kararı bize bıraktı. kabızlığı içinse mama suyunu kara kuru erik haşlayıp öyle hazırlayın dedi. öyle yapınca da kızım som mamadan tiksindi. normal versem de artık yemiyor. şu anda emiyor dediğim gibi kusmadan başka problemimiz yok. geçen yoğurt vermiştim o dokundu (aklımın ucunda hala alerji olabileceği var). bebelac lf denemek istiyorum ama kabız olur diye cesaret edemiyorum.

bu arada siz hangi prof.a götürmüştünüz? biz benal büyükgebize göstermiştik.

bende aynı prof. a götürdüm ama ben onu dinlemedim, dinleyemedim aslında iyide oldu. Som mama kullan dedi bana da ama ben hiç bir yerde bulamadım o zaman tesadüf çocuk doktorumun da yönlendirmesiyle bebelac lf yi kullandım tadı som gibi kötü değil. Benal hanım som mamayla birlikte bana debridat ta vermişti. Kakayı etkisi vadı muhtemelen. Ama dediğim gibi lf mama yanında kayısı armut ver gün kabızlığı önlüyor olsa bile hemen yumuşatıyor ama tabi karar senin çünkü kabızlık ta zor bir şey!!!!benimkinde her gün müdahele etmesem direkt kabız oluyor.Benim oğlumda 6,5 aylık. Gerçekten sorunları bitmiyor ki 2 gündür kriz halindeyiz yine !!!!Gece ikide kalktı sürekli huzursuzluk aynı laktoz problemleri olduğu zaman ki gibi doğru düzgün uyumadım. Nesi var anlamadım da diş mi çıkarıyor? Yumurta mı dokundu acaba? yoksa hasta mı oluyor?? Birde 17.00da tekrar ara öğün olarak mama veriyorum demiştim ya iki gündür onuda reddediyor saat 15.00 tan 20.00 a kadar hiç bir şey yemiyor!!!! nesi var bu sefer gerçekten anlayamadım. Belkide havalar soğuyunca tekrar gazlanmıştır:(

benal herkese aynı şeyi söylüyor! laktoz int. som mama ve debridat. cvpları beni de hiç tatmin etmemişti. dinlememekle iyi yapmışsın.

bu aylardaki bebişlerde hep aynı sorun var.bir de böyle hassas çocuklarımız oldu mu hep acabalarla yaşıyoruz maalesef :(
dişetlerinde kabarma var mı? diş çıkarmadan 3-4 hafta önce başlıyor huzursuzluklar. umarım besine tepki yada hastalık fln değildir. geçmiş olsun.

Back