Merhaba. Böyle olumlu bir dönüt almak beni çok sevindirdi, miniğinizin daha sağlıklı günlerini görün inşallah
Sizin durumunuzu bence de bir mizaç uzmanının değerlendirmesi gerek. Belki pıhtılaşma sorununuz vardır. Bildiğim kadarıyla bu sorun bedenin aşırı nemli olmasıyla ilgili. Kronik bronşit, astım, geniz akıntısı, alerjik rinit benzeri sorunlarınız mı var acaba? Bu arada online danışmanlık düşünürseniz instagramda mizac akademisi hesabının sahibi hakan yiğen beyi tavsiye ederim. Çok donanımlı, vicdanlı ve kibar biri.
Alerjiden bağımsız genel bir tavsiye olarak bir yaşından önce hayvansal gıda vermemenin uygun olacağını söyleyebilirim. Hayvansal gıdanın sindirimi zor olduğu için bebeğin boşuna hem bedeni yorulacak hem yeterince sindiremediği için besinden aldığı fayda azalacak. Yerinizde olsam mevsim sebzesiyle başlardım. Ben blw yöntemi uyguladım. Sebzeyi zeytinyağı ile birlikte suyunu cektirerek yumuşacık haşladım, catalla ezip genişce bir tabağa incecik yaydim. Bebeğim oynayıp ağzına ne kadar goturduyse o kadar yedi. Zamanla pütürü artırarak nohut büyüklüğünde parçalayıp verdim.
Her bir sebzeyi 3 gün denemek uygun olur. Mümkün mertebe her öğünde tek sebze verirseniz minimum zorlanma maksimum fayda sağlanmış olur bebegin bedeni için. Tahılları da doğal olduğu sürece sebzeler gibi değerlendirebilirsiniz. Siyez çok güzel bir seçim, doğal olan bütün türleri deneyebilirsiniz. Arpayı da ihmal etmeyin
Kuruyemiş ve susam çok faydalı ama çok alerjikler. 1 yaşından sonraya erteleyebilirsiniz. Bal tahin dokunmazsa her gün verin derim. Meyvelerin kırmızı renkli olanları, kivi, turunçgil riskli, dikkatli verin. Ilk denemede pişirip verirseniz risk azalır. Meyvelere sebzelerden bir iki ay sonra gecebilirsiniz. Hayvansal gıda için koyun eti, koyun kemik suyu, doğal tavuk eti, suyu, yumurta güzel olur. Yoğurt ve kefiri mutlaka 1 yaşından sonra deneyin, azar azar artırın. Kendi talep edecek yaşa gelmeden süt ve peynir hiç vermeyin derim.