Merhaba. Kaka mukuslu ve pütürsüz, normal değil ama diyette önemli olan kakanin normal görünmesi değil, rengin, kıvamın normale doğru değişme göstermesi, mukusun azalması. Eger kakada az da olsa düzelme olduysa, mukus azaldıysa diyet işe yarıyordur ama yeterli değildir.
Ben sizin diyetinizde ayçiçek yağını çok yanlış buldum, yağlı tohumların alerjik riski çok yüksektir. O yüzden mısır ve ayçiçek yağını kullanmamalısınız. Zeytinyağı kullanmanızı tavsiye ederim. Yulaf unu yerine atalık tohumdan üretilmiş buğday, arpa, siyez unu kullanabilirsiniz. Unları instagramda @halilayar10 hesabından alabilirsiniz, güvenilir bir yer. Patates burda bir arkadaşın bebeğine dokunuyordu, dikkatli tüketin. Ben de pazı ve soğan dışında hiçbir kış sebzesini yiyemiyordum bebeğim sizinki kadarken. Diyeti nasıl açtığımı sormuşsunuz ama ben diyeti açabilecek kadar bile yol alamadım ne yazık ki çünkü bebeğimin alerjisi inanılmaz genişti ve ben üç beş sebzeyle beslenmeme rağmen belirtileri hiç tamamen geçmedi. Zaman ikimiz için de çok zor geçiyordu ve diyet açma denemeleri ikimizi de çok yıpratıyordu. Ben detoksa başlayana kadar tek tip beslenmeye devam ettim. Detoksla birlikte süt, meyve, kuruyemiş ve bakliyat dışında her şeyi yemeye başladım deneme yapmadan. Detoks o kadar iyi sonuç vermişti çünkü. Meyve, kuruyemis ve bakliyat denemelerini daha temkinli yaptım, bebeğim bunlara karşı çok hassastı. Ama mesela yer fıstığı, kaju, bakla, bezelye, kivi, ananas, kerevizi 2 yaşında sütten kesene kadar yemedim.