Bebeğınde egzama olanlar

yaren2007

kızım abla olduuuu
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
31.266
1.085
248
Sakarya
Arkadaşlar öncelıkle hepınıze merhabalar
ben 3.5 aylık bı bebegım var doğdugundan 20 gun sonra yuzunde ufak kızarıklıklar oluşmaya başladı
bebegımıde her ay aylık kontrolune aksatmadan göturdum şımdıye kadar ılk kontrolde önemsenmıcek kadar azdı 2.kontrolde dr su bazlı bı krem verdı ancak dönem dönem azalıp cogaldı krem ışe yaramadı
3 ay kontrolunde cıldıyenın görmesıne karar verdı
bende cılt dr una göturdum ve dırek egzama dedı ıkı krem verdı kafasında konak sandıklarımda egzamaymış
ama onun dışında bı soru yada hıc bışeyden bahsetmedı
verdıgı ılacta locaıd ısımlı kortızon ıceren bı krem 2 kere surdum hemen sınıstı fakat ben kıyamıyorum yavrumun cıldıne
cok agır oldugu yazıyo
sorularım söyle arkadaşlar bebegıne egzama tanısı konulan arkadaşlar neler kullanıyolar
sızlerden alerjı tahlılllerı ıstendımı yedıklerınıze ve bebegınızın yaşam tarzında herhengı bı degışım uyguladınızmı
ben nasıp olursa bıde pazartesı arastırma hastanesıne göturucem bakalım ordakı dr ne söylucek tek dr la kalmamaya karar verdım
bıde 1 ay önce oğlumda bronşıt başlangıcı tespıt edılmış 2 gunluk tedavıyle atlatmıştık dr muz alerjık yapısı varsa eger tekrarlayabılır demıştı sımdı bıde bundan korkuyorum
ınşalla benı tatmın edıcek bı dr la karşılaşırım

benim kızımda da apatit dermatit vardı.kortizonlu krem kullanınca geçiyordu arkasındanda başka bi nemlendirici şimdi iyi geldi.biz sabundan deterjana kadar herşeyi değiştirdik.odasını sürekli havalandırıp temizledim.hazır tüm gıdaları hayatımızdan çıkardık.şimdi iyi şükür.
apatit dermatit egzama diye bi topik var birde oraya bak istersen.
geçmiş olsun.

teşekkur edrım cnm
pekala zaman zaman olsada tekrarlıyomu
kortızonlu kremı sadece kızarıklıklar cıkıncamı kullandınız
sız ne kadarlıkken tanıştınız

Son düzenleme:
teşekkur edrım cnm
pekala zaman zaman olsada tekrarlıyomu
kortızonlu kremı sadece kızarıklıklar cıkıncamı kullandınız
sız ne kadarlıkken tanıştınız

evet zaman zaman olsada tekrarlıyor.mesela gofret yada çikolata yerse tekrar çıkıyor.çok yoğunsa kızarıklık kortizonlu krem sürüyorum değilse doktorun verdiği nemlendiriciyi.
biz 1 yaşındayken tanıştık doktor iki yaşından sonra olmaz dedi.onu umuyoruz birde yaşımızdan dolayı balık yağı filan verdi oda vücudun direncini arttıracağı için çabuk geçer dedi.

cnm sız bayagı buykken tanışmışsınız kalmış 1 senenız
bız daha yolun başındayız sanırım
pekala bu teshısten sonra alerjı tahlılı falan yapıldımı cnm
ben anne sutu verıyorum o sebepten nasıl olur beslenmeme dıkkat etmelımıyım bılemıyorum
hıc bronşit oldumu kızınız

bronşit olmadı ama çok üşüttüğü oldu.alerji testide 6 yaşından önce yapılmıyormuş

Canım benim oğlumda da 1 ayın sonunda çıktı lanet egzama ne ağlardım gördükçe, tüm vücudunu kaplamıştı, pul pul kuru kabuk kırmızı... ay canım oğlum aklıma geldi bak yine sinirlerim bozuldu. amerikadan ödüllü bi doktora götürdüm, bebek yağını bırak dedi, egzamayı tetikliyormuş. Mustela bioderma ne paralar döktüm o atopik dermatit kremlerine. Ama çözümü çok basitti, ZEYTİNYAĞI! Şimdi pırıl pırıl cildi bebeğim 6 aylık. Her gün, günde 3 defa, bildiğin K..mili marka sızma zeytinyağı ile yağladım çünkü evde o vardı. İnanamadı doktor bile. Annemi dinlemek işe yaradı anlayacağın. 1. haftanın sonunda geçmişti bile çoğu! Bi de banyo suyunu çok sıcak yapma o da azdırıyo egzamayı. 38 dereceyi geçmesin, bi tane derece alıp ölç banyoya sokmadan önce. Şampuan olarak da Mustela'nın Stelatopia adlı şampuanını al eczaneden. Egzamalı bebeklere özel yüksek toleranslı anti alerjen. Biraz pahalı ama çok uzun süre gider. Market malzemelerinden uzak dur! Ve sakın başka bişey kullanma Rabbimin izniyle bak göreceksin, ben faydalandım sen de faydalan. ZEYTİNYAĞI ZEYTİNYAĞI ZEYTİNYAĞI! SABAH ÖĞLE AKŞAM. korkmadan bolca yedirerek sür. 1 hafta sonunda da bize dua etmeyi unutma:) oğlum süt içmiyor biberon almıyo emmiyor, dua et içsin :)) Şimdiden geçmiş olsun:)) 1 hafta sonra iyi haberlerini bekliyorum canım.

ah cnm benım cok uzun zaman olmus yazdıkların benım oglumun o zaman gecmıstı sımdı eklere basladık ve yenıden basladı malesef
dedıklerını mutlaka denıcem cnm benım sampuanın fıyetı falan hıc onemlı degıl yeterkı yavrum ıyı olsun
pekala ek gıdalara gectıgınızde sızde sorunyasadınızmı
4 aydan berı hıc yoktu ek gıdalaara basladık vucudu tepkıvermeye basladı su an sırtı kolları gogsu fena kabardı
dr zamanla alısıcak tepkıler azalıcak dıyo ve surup verdı
ınsalla bebısın alısmıstır bıberona

bebegı atopık dermatıt olan ve ek gıdalara gectıgınde nukseden annelerımız varmı bana yol gosterebılecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…