Bebeğinde arsa teşhisi konulup ta sağlıklı doğum yapanlar.

natalia92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2015
2
0
32
Ben 20 haftalık hamileyim ikili testimin sonucu 1/50000 şeklinde temiz çıkmıştı,doktorum beni detaylı ultrasona yönlendirdi,2 gün önce detaylıya girdim,doktor bana fiziksel hiç bir sıkıntı görünmediğini ancak arsa damarının olması gereken yerden farklı bir yerde olduğunu söyledi,bu down sendorumlu bebeklerde görülebildiği gibi sağlıklı insanlarda da görülebildiğini,hatta kendisinde bile böyle olabileceği ihtimalinden bana bahsetti ,bana eğer istersem amniyosentez veya maddi durumum iyiyse kandan örnek alınarak yurt dışında bir test yapılabileceği konusunda bilgilendirdi ama inanın o an üzüntüden hiç bir şey soramadım,belki bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar olur diye buraya yazmak istedim.Benim gibi bir durumla gebelikte karşılaşanlar varsa lütfen sonucunu bana yazabilir mi?

meraba benmde bebeğime aynı teşhiş kondu ama o anki şokla çok detay soramadım bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır doğum sonrası bi problem yaşadınız mı acaba

meraba benmde bebeğime aynı teşhiş kondu ama o anki şokla çok detay soramadım bebeğinizi kucağınıza almışsınızdır doğum sonrası bi problem yaşadınız mı acaba
Ben cevapliyim banada konmustu ama hiçbir problem yaşamadım. Arsa denilen şey sadece Giz rengi gibi yapısal bir farklılık demişti dr.eğer Dawn sendromu yla ilgili başka bi veri yoksa öyle bişey de olmuyor.rahat olun kafaya takılacak bişey degil. Biz hiçbişey yaptirmadik çünkü başka bir veri yoktu.

Benim de bebeğime ayrıntılı ultrasonda ARSA denildi. Devamında bir perinatoloğa göründük; o birşey göremediğini söyledi. Şimdi Perşembe günü başka bir perinatoloğa görüneceğim. Ancak tahmin edersiniz burada yazdığım gibi sessiz sakin değilim; telaşlıyım endişeliyim.
Sizin bebeğiniz nasıl? Dilerim sağlıklıdır.

Benimde bebeğime arsa teşhisi konmuştu ama çok şükür sağlıkla doğdu 20 günlük su anda bi sorun yok merak etme sağlıkla dünyaya getirirsin sende bebeğini inşallah

Eylumt
Benimde bebeğime arsa teşhisi konmuştu ama çok şükür sağlıkla doğdu 20 günlük su anda bi sorun yok merak etme sağlıkla dünyaya getirirsin sende bebeğini inşallah
Merhaba bize de ayni teshisten konuldu 2li 3lu testlerim yok sadece tek bulgu ama icim huc rahat etmiyor siz oylece beklediniz mi yoksa amniyosentez vs yaptirdiniz mi kesin sonuc icin?

Merhaba dogumunuz olmustur bebeginz nasil dogdu acaba? Amniyosentez vs yapildi mi,bizde de ayni bulgu var

Eylumt

Merhaba bize de ayni teshisten konuldu 2li 3lu testlerim yok sadece tek bulgu ama icim huc rahat etmiyor siz oylece beklediniz mi yoksa amniyosentez vs yaptirdiniz mi kesin sonuc icin?
Ben 2li test yaptırmadım ayrıntılı da da arsa teşhisi konuldu Dr diğer bulgularınin gayet normal olduğunu arsa teşhisinin tek başına bisdy ifade etmediğini ama yinede ufakta olsa down sendromlu olma olasılığı dan bahsetti ben hiç bişey yaptırmadım kafama bile takmadım öyle olsa bile aldirmicagim için hamileliğimi çok güzel geçirdim nitekim sağlıklı bi bebeğim oldu şuan 2 aylık herşey yolunda bence hiç takma kafana sağlıklı bi bebek olur merak etme

Canim cok tesekkur ederim cevabin icin,acikcasi pek umudum yoktu cvp gelir diye.brn aldirmicam ne olursa olsun Allahin izniyle ama o suphe var ya insani mahfediyor dusunmekten.insallah ben de soranlara mujdeli haberi veririm nisan ayinda:)

Canim cok tesekkur ederim cevabin icin,acikcasi pek umudum yoktu cvp gelir diye.brn aldirmicam ne olursa olsun Allahin izniyle ama o suphe var ya insani mahfediyor dusunmekten.insallah ben de soranlara mujdeli haberi veririm nisan ayinda:)
Rica ederim canım Hiç takma kafana hamileliğini doya doya yaşa bi daha geri gelmiyor o günler çünkü.. Müjdeli haber verirsin inşallah herkese ki bence sağlıklı bebeğin Allahın izniyle

Merhaba dogumunuz olmustur bebeginz nasil dogdu acaba? Amniyosentez vs yapildi mi,bizde de ayni bulgu var
Hiç endiselenmeyin bebeğiniz Allah'ın izniyle sağlıkla dogacaktir..benim kızım 3aylik oldu bile ..çok sağlıklı maşallah ..bende ilk duyduğumda ağlamaktan helak olmuştum amniyosentez yapacaklardı izin vermedim kendimi toparladım ne olursa olsun bu benim evladım dedim ve çok şükür rabbim sağlıklı bir evlat verdi..kafandan kötü düşünceleri sil ve tadını çıkar çünkü bu günlerini çok ariyacagin günler seni bekliyor :)

Merhabalar bebeğim 21 haftalık detaylı ultrason yaptırdım ve bebeğime Arsa teşhisi kondu ve doktor down sendromlu çocuklarda daha sık görünen bir şey olduğunu istersem dna veya amniyosentez yapırabileceğimi söyledi. Günlerdir içim içimi yiyor daha sonra başka bir doktora daha gittim o da Arsa teşhisini koydu fakat görünürde fiziksel olarak down sendrom belirtilerinin olmadığını normal bir insanda da olabileceğinden bahsetti ben cok arada kaldım.. tek bir bulgu var sonuçta Allah herkesin bebeğini sağlıkla almayı nasip etsin.. Bunu daha önce tecrübeleyen anneler varsa bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.

Benim bebeğim içinde aynı teşhis konmuştu şimdi 5.5 aylık gayet sağlıkli merak etme tek bi bulgu down sendromlu olmasına etken değil bizde de aynı şekilde tek bi bulgu vardı diğer bütün herşeyi normaldi Dr bizede amniyosentez önerdi ben yaptırmadım bile sağlıkla da doğdu çok şükür korkma sağlıkla gelir bebeğin inşallah

Merhaba arkadaslar,benim yasadiklarimi yasayan arkadaslar icin buraya yazmayi borc bildim.bizim de arsa vardi baska hic birsey yoktu tek bulgu idi sukurler olsun bebegim saglikla dunyaya geldi 45 gunluk olduk.baska down sendromu belirtisi yoksa arsa tek bulguysa iciniz rahat olsun derim

Peki arsa icin dr gittiniz mi dogunca.biz zeynep kamil nurdan hanima gittik 1ay sonra tekrar kontrole cagirdi ciddi bir durum degil dedi evet arsa var dedi.sikayetibiz olursa gelin dedi.sikayetimiz hangi durumda olur bilemiyorum?bazen sut emerken tikaniyo bogulacak gibi oluyo biraz oksurup geciyo bu her bebekte olan bisey mi yoksa arsadan mi kaynakli acaba?

Yok kontrol edilmedi Dr öksürük yapar gıcık gibi dedi o oluyor arada ama başka bi şikayetimiz yok çok şükür merak etme bişey olmaz önemli bi durum değil

Zamaninda sizin yasadiginiz olaylari simdi ben de yasiyorum.benim bebegime de arsa teshisi koyuldu.nifty testi yaptirdim.sonuc bekliyorum.o kadar zor geciyor ki zaman.insaalh sizin gibi bizlerin bebegi de saglikli olur.aklimdan bir an olsun cikmiyor.burun kemigi ,ense kalinligi,ikili test normal.

Mrb bende 26 haftalık hamileyim..
Arsa teşhisi konuldu bizimde yavrumuza! Haliyle çok üzgünüz..
Siz çoktan doğum yapmışsınız bilgi verirseniz çok mutlu olurum..

Mrb çoktan doğum yapıp bebeginize kavusmussunuz.. Durumunuz nedir bilgi verirseniz benim gibi bı çok anneye umut ışığı olmuş olursunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…