arkadaşlar 4 gün sonra kırkımız çıkıyor çok şükürbebeğimin ve benim banyo işlerimiz falan nasıl olacak?
birde bebeği dışarı çıkarırlarmış peki kırkı günü mü olması gerekiyor birkaç gün sonra olmaz mı :26: annemin duyduğuna göre 39. ve 40. günleri çıkartmak gerekiyormuş. kayınvalidem de kırkından 2 gün sonra Kuran okutcaz ondan sonra çıkarsınız diyor kafam karıştı
neyin nesidir bu kırk olayı bilen varsa cevaplasın lütfenteşekkürler...
teşekkürler canım herkes farklı şeyler söylüyor :44:
biz hiçbirşey yapmadık özel olarak
açıkçası takılmayın böyle hurafelere.ben hiçbirşey yapmadım herşeyimiz yolunda şükür.
ikinci çocuğum için de aynı şeyler geçerli olacak.
ben 40 çıktığı gün suyun içine çiçek ve 40 tane taş attım ve o suyla ilk önce kızımı daha sonrada ben yıkandım kıızmı yıkarken dua okudum o kadar başka birşey yapmadım sanada hayırlı kırklar diliyorum
bu konuyu özellikle diyanete sordum ben bir arkadaşım ısrarla taş makas çiçek yüzük falan atılacak suya dedi..önce çocuk sonra biz yıkanacakmışız..saçma bir hurafe olduğuna inandığım için sordum..
nitekim gelen cevapta bunların hepsi hurafedir çocuğun değil annenin kırkı çıkar oda lohusalıktır dedi..ben hiçbişey yapmadım..sadece kendim kuran okudum.
evet canlarım,kesinlikle hurafeden ibaret.Hem de hiç mantıklı şeyler değil,insanlar bişeyleri bilinçli yapmalı bence.
bu konuyu özellikle diyanete sordum ben bir arkadaşım ısrarla taş makas çiçek yüzük falan atılacak suya dedi..önce çocuk sonra biz yıkanacakmışız..saçma bir hurafe olduğuna inandığım için sordum..
nitekim gelen cevapta bunların hepsi hurafedir çocuğun değil annenin kırkı çıkar oda lohusalıktır dedi..ben hiçbişey yapmadım..sadece kendim kuran okudum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?