bebeğin kırkında neler yapılıyor?

derya_67

hayat birgün o da bugün
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
902
29
46
39
Zonguldak
arkadaşlar 4 gün sonra kırkımız çıkıyor çok şükür bebeğimin ve benim banyo işlerimiz falan nasıl olacak?
birde bebeği dışarı çıkarırlarmış peki kırkı günü mü olması gerekiyor birkaç gün sonra olmaz mı :26: annemin duyduğuna göre 39. ve 40. günleri çıkartmak gerekiyormuş. kayınvalidem de kırkından 2 gün sonra Kuran okutcaz ondan sonra çıkarsınız diyor kafam karıştı
neyin nesidir bu kırk olayı bilen varsa cevaplasın lütfen teşekkürler...

Son düzenleme:

slm benim bebeğim yok ablamın var. perşembe günü 40 ı çıkıyor. annem 37 ve ya 38 inci gğnde yıkayacak ve 40. gününde bize gelecekler ne kadar uzağa götürüsen ömrü o kadar uzun olurmuş :) güle güle büyüt bebeğini

biz hiçbirşey yapmadık özel olarak
açıkçası takılmayın böyle hurafelere.ben hiçbirşey yapmadım herşeyimiz yolunda şükür.
ikinci çocuğum için de aynı şeyler geçerli olacak.

Son düzenleme:
ben 40 çıktığı gün suyun içine çiçek ve 40 tane taş attım ve o suyla ilk önce kızımı daha sonrada ben yıkandım kıızmı yıkarken dua okudum o kadar başka birşey yapmadım sanada hayırlı kırklar diliyorum

bu konuyu özellikle diyanete sordum ben bir arkadaşım ısrarla taş makas çiçek yüzük falan atılacak suya dedi..önce çocuk sonra biz yıkanacakmışız..saçma bir hurafe olduğuna inandığım için sordum..
nitekim gelen cevapta bunların hepsi hurafedir çocuğun değil annenin kırkı çıkar oda lohusalıktır dedi..ben hiçbişey yapmadım..sadece kendim kuran okudum.

evet canlarım,kesinlikle hurafeden ibaret.Hem de hiç mantıklı şeyler değil,insanlar bişeyleri bilinçli yapmalı bence.

biz hiçbirşey yapmadık özel olarak
açıkçası takılmayın böyle hurafelere.ben hiçbirşey yapmadım herşeyimiz yolunda şükür.
ikinci çocuğum için de aynı şeyler geçerli olacak.

evet canlarım,kesinlikle hurafeden ibaret.Hem de hiç mantıklı şeyler değil,insanlar bişeyleri bilinçli yapmalı bence.

teşekkürler arkadaşlar
bazılarına anlatamıyorsun işte hurafe olduğunu eskiden bu zamana uygulayarak gelenek haline getirmişler artık :96:

hurafe olsa bile benim oyle seramoni seklinde kirk cikarmak hosuma gitmisti.Yikanacagimiz suyun icine altin,ayna,bir iki supurge teli ve 40 tane tas koydu annem.Once kizimi yikadik,sonra ben yikandim.Bi de biz cikamadik gezmeye ama ayni gun bi de 40 ucurmak icin gidilen yerlerden yumurta toplanir,ablam oyle yapmisti.

ben de hurafe olduğunu düşünüyordum ama gelenek olarak düşünerek yaptım. bebeğimin suyuna altın yüzük ve tesbih koydum. onun artan suyunu ben yıkanırken kullandım. dışarı da 39. veya 40. gün çıkılıyormuş. Tabi en güzeli gusül abdesti alarak ibadet etmek, kuran okumak vs.

Son düzenleme:
benim duyduğuma göre kırk kaşık su döküyormuşsun başından ve bebeğinin başından sonra o suyla yıkanıyormuşsun. ama şimdi öyle kırk kaşıkla falan uğraşmıyorlarmış suyu süzgeçten geçiriyorlarmış ki süzgeçte kırktan fazla delik olduğu için

kırkımız çıktı sonunda :81: oğlumla banyo yapacağımız suya kırk kaşık daha su koyduk içine alyansımı attım ve yıkandık

valla ben daha yarı kırk bıle olmadım ama kırkı cıkınca ananesı mevlıt okutacak.babanne ne yapacak bılmıyorum.baska da ne yapılır bılmem

bız sadece ıkımızde banyomuzu olduk o kadr bıde kuran okudum (allah kabul eder inşallah) apartmanda üst katlara çıkar dedıler yuksek mevkılerde olurmuşşş ama yapmadım utandım komsulardan:S

Ben böyle şeylere inanmıyorum ailemden de hiç duymadım. Eşimin de böyle şeylere izin vereceğini zannetmem. Kırkı çıkma olayı bebekle değil anneyle ilgili dye biliyorum. Annenin kırk gün mezarı açık olurmuş risk olurmuş enfesksiyon felan ama 40 tan sonra lohusalık dönemi biter vücut düzene girer gerçi 40 uçurmak diye birşeyde duydum ama bilemiyorum hangisi doğru herkes farklı şeyler yapıyor. Ben bir tek banyo yapmak, dua okumaktan yanayım..

böyle bir şeyide ilk kez duyuyorum, gerçekte çok şaşırdım. 40 gün annenin loğusalık dönemidir. ama 3. haftadan sonra doktorum müsade etmişti dışarı çıkmamıza, kızım zaten 3 günlükten itibaren sürekli doktora gitti geldi. 40ını saymadım bile, bence sizde fazla takılmayın, büyükler istiyorsa bırakın nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…