• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegin kilo alımı

2500 -2400 100 çıkıyor arada 6 gün var 16 çıkıyor sonuç
Bende hiç istemeyerek başta mama vermek durumunda kaldım. Geçici bir süreç, sütü de sağıp değerlendirmek yanlış. Etrafınızdakilerin sizi dinlendirmesi, rahatlatması lazım, bu bir süreç bebeişin vücudunda şu an bir sürü yapım-yıkım oluyor adapte olmaya çalışıyor enerji ihtiyacını da sizden karşılayacak, sizin de vücudunuzda bir sürü değişim mevcut. Siz de adapte olmaya çalışıyorsunuz. Mama ihtiyacı çok sürmez merak etmeyin çabuk topluyorlar.

Bende hiç istemeyerek başta mama vermek durumunda kaldım. Geçici bir süreç, sütü de sağıp değerlendirmek yanlış. Etrafınızdakilerin sizi dinlendirmesi, rahatlatması lazım, bu bir süreç bebeişin vücudunda şu an bir sürü yapım-yıkım oluyor adapte olmaya çalışıyor enerji ihtiyacını da sizden karşılayacak, sizin de vücudunuzda bir sürü değişim mevcut. Siz de adapte olmaya çalışıyorsunuz. Mama ihtiyacı çok sürmez merak etmeyin çabuk topluyorlar.
Şuan 20.gunluk beni arıyor ve 60 cc mama yiyor çok mu sizce

15 günlük iken en az Doğum kilosuna erişmesi beklenir erisemezsse mama takviyesi veriliyor.
Biberonla vermeseniz daha iyi kaşık biberon veya eds yi deneyin. Biberon meme reddi yapar. Aktif emmesini engeller , sütünüzü arttırmaz .
İlk önce emzirin uzun uzun sonra takviyeyeyi verip emzirme sonrası sağım yapın sütünüzü arttırmak için.
Bolbol su için . 3-4 litre
Bol bol ten teması yapın
Tahin veya helva dereotu tazesogan yulaf tüketin

Hayır canım fazla vermiyorsun Demek ki sütün yetmiyor ki ağlıyor sen ver aç kalmasın Ama emzirmeyi de bırakma ki çoğalsın gitmesin
Emziriyorum zaten sonra mama veriyorum ama mama sanki uyutmuyor da bayıltiyo gibi hissediyorum. Mama miktarı fazla olsa bile yer mi bazı hemşireler bana böyle söyledi. Ne verirsen yer o şuan dedi bazı kişiler de hayır yemez kusar diyor kime inanicam

Emziriyorum zaten sonra mama veriyorum ama mama sanki uyutmuyor da bayıltiyo gibi hissediyorum. Mama miktarı fazla olsa bile yer mi bazı hemşireler bana böyle söyledi. Ne verirsen yer o şuan dedi bazı kişiler de hayır yemez kusar diyor kime inanicam
Mama bayıltmıyor sadece kan şekerini hızlı yükselttiği için gözleri kapanıyordur merak etme sen.ama hemşirenin dediği doğru olabilir Çünkü benim kızım aç olmasa bile mamayı içiyor sonra kusuyor

Back
X