Çocuk Hastalıkları Bebeğin Genzine Süt Kaçması Durumunda Yapılabilecekler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kardelenselma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
22
0
86
48
İstanbul
Arkadaşlar iki haftalık bebeğime mama içirirken genzine kaçtı. Bebek hırıltılı şekilde nefes almaya hatta bir an nefesi kesilir gibi oldu. Çok korktum. Gayri ihtiyari bebeği kolumda yüzü aşağı bakacak şekilde tutarak normale döndürdük.

Bu tip durumlarda (Allah kimsenin başına vermesin) başına gelen arkadaşlar neler yapıyor acaba.

hemen baş parmaağını bebeğin alnının ortasına kopyup hafifce ovala bu yöntem iyidir vay be bebeğim yok ama ne bilgiliyim:1::64:

Son düzenleme:
canım yaptığın hareket doğru,yüz aşağı çevirip iki kürek kemiğinin arasına hafif hafif vurman yeterli normalde ancak Allah korusun olmadı çıkartamıyor bebeği ters çevir,baş aşağı tut hem bebeğin uğraşması ile hem de yer çekimi kuvveti ile çıkacaktır inşallah.

hemen baş parmaağını bebeğin alnının ortasına kopyup hafifce ovala bu yöntem iyidir vay be bebeğim yok ama ne bilgiliyim:1::64:

büyüklerimiz bölee yaparlar hep ama bana mantıklı gelmio ne alaka genze kaçmasıyla anlı ovalakmak ewt sen bebegin olmadıgı halde bölee bildigini düşünüosun ama olunca yaptıgında hiçbir faydasının olmadıgını anlıcaksın..
benim bebegim ilk aylarda çok hırslı emiodu ve çok sık kaçıodu elimin üstüne biraz egik yatırıp sırtına vurdugumda düzeliyor ama kötü bi durum korkuo insan dedigin gibi allah kimsenin başına vermesin hemşire arkadaşıma sordum bu durumu oda dik tutup sırtına vur dedi ben onun yalancısıyım denemek size kalmış.

bebeğim 14 günlük 4-5 gündür sürekli genzine süt kaçıyor. morarıyor kızarıyor. her seferinde yüzüstü çevirip sırtına pıt pıt vuruyoruz. ama her seferinde boğulacak diyede ödüm kopuyor çünkü uyurkende olabiliyor

Back