bebeğin ense kalınlığı??

CLeOpaTRa

Mina ile Yasir'in Annesi
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
6.908
34
358
35
arkadaşlar dr bebeğimin ense kalınlığını bu salı qünü ölçtü tam 11+4 qünlük hamileydim benim qebelik kartıma N.T : 1,0 yazdı yani bu ense kalınlığı 1.0 demek mi oluyor sizce normal mi yardımcı olursanız çok sevinirim

arkadaşlar dr bebeğimin ense kalınlığını bu salı qünü ölçtü tam 11+4 qünlük hamileydim benim qebelik kartıma N.T : 1,0 yazdı yani bu ense kalınlığı 1.0 demek mi oluyor sizce normal mi yardımcı olursanız çok sevinirim

slm arkadaş yengemin bebeğinede öyle dediler 2 dr da illa alalım dedi kendi annesi babası benim babam (ense kalınlığı ve zeka geriliği) var denildi hatta yengemde alınsın diyordu 4 buçuk aylıkdı annem engel oldu dr madem 6 ayın da bir test var onu yapalım denildi anne den birşey alındı ve şuanda 3yaşında ( ne zeka geriliği ne ense kalınlığı var) maşallah çok da akıllı şimdi yine hamile bunda problem yok 20günlük veya 40 günlük bebeğin canlı olduğu için direk cinayet işlemiş sayıyor hocalar allah,u teala yardımcın olsun dualarım seninle kalbini fereh tut birde doğuma gidesiye kadar her gün 1yasin`ì şerif okudu :nazar::nazar:

Canım ense kalınlığı evet N.T. ve değerin oldukça normal.11-14. haftalar arası ikili testten önce ense kalınlığı ölçümü yapılır.Bu değer 3 mm üzeriyse down sendromu riski taşır.Benim ense kalınlığı ölçümümde 1.0 mm.Yani merak edicek hiçbir şey yok.Bişey yapmana da gerek yok.

teşekkür ederim canım çok mutlu oldum qerçekten.. hihoyyyt allah herkese bebeğini hayırlı ve sağlıklı bir şekilde doğurup kucağına almayı nasip etsin..

Canım yanlış anlama ama bebeğinle ilgili bu çok önemli soruları doktoruna soramıyorsan yada gerekli cevabı alamıyorsan bence derhal doktorunu değiştir.Çünkü gebeliğin daha çok yeni ve gebelik sonuna kadar birsürü terimler testler yani anlamaığımız çok şey olacak doktorda yeterli açıklama yapmayan biriyse her anlamadığın şey için kendi kendini yiyip bitireceksin...Ayrıca ense kalınlığı normal sınırlar içinde ,rahat ol..

he iyi o zaman benimde normal demektir allahıma çok şükür yaa. yarın ikili test sonuçlarımı alıcam bakalım hayırlısı inş opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar bende bugün yaptırdım nt: 1,0 bdp:20.0 çıktı kan sonucu haftaya alıcam bu bdp normalmi bdp ne demek ya orda bir hasta bdp 20 sınır falan dedi moralim bozuldu ben çapada yaptırdım ama doktor karnıma çok bastırdı sarstı şimdi tedirgin oldum çocuğun kalbi falan durur diye hala karnım acıyor sizdede böyle karnınıza bastırıp sarstılarmı

nt ense kalınlığı gayet normal çıkmış.bdp de kafa çapı oluyo.Bu çap da kişiden kişiye ve bebeğin haftasına göre değişiyo doğal olarak.20 sınır diyen kişi neye göre demiş acaba.Biz de herkes doktordur zaten.Doktorun normal dediyse kafana takma birinin söylediğini.Bebeği sarsmasının nedeni de ense kalınlığı ölçebilmek için doğru pozisyonu bulmak istemesidir.Benimkinde de baya uğraşmıştı doktor.Bebeğin kalbi de öyle sarsılmakla falan durmaz.Onu da mı biri dedi fazla sarstıysa bebeğin kalbi durur diye?Ne komik insanlar var yaaaa.Sen içini ferah tut hiçç bişi olmaz.

Back
X