• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegin boynuna kordon dolanmasi

arif kizi nurgul

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2015
96
23
8
33
Arkadaslar merhaba ben 39+2 gebeyim bugun kontrolde bebegimn boynuna 2 sefer kordonunu doladgini ogrendm ve ck stresliym korkyrm.benm gibi olan arkadslar varsa deneyimlerjni paylasabilir mi?

39+1 de kontrole gittim hiçbir şey yoktu ertesi gün 39+2 de doğuma gittim kordonu dolanmıştı. Ben çok korkardım kordon dolmasından. Günde en az 10 kere hareketini hissetmek gerekiyormuş bebeğin eğer hissedilmezse hemen doktora gitmek gerekliymiş

Dogum yaptin mi peki,? Sukur harektli hergn nts ye grcm insallah kalp atislrini kontrl edecekler.cumaya kdr gelrsr nrmal dgm gelmzse riske grmeylm sezaryenle alalim dyo dr.ama bn ck stres yapiyrm.aklm hep bebegmde bisi olur die korkurym.

Canim doktor seni bilgilendirmistir buyuk ihtimal ama bende bugun tesaduf bir yazi okumustum internette bebegin kordonuyla kendikendine zarar vermesi neredeyse imkansizdir yaziyordu zaten riskli bir durum olsa doktorun hemen alirdi doguma bekleyelim dediyse endise edilecek bir durum yoktur InsAllah saglicakla alirsin bebegini kucagina icini ferah tut

Yok zaten arastrdm yeri dar oldugu icin kendini kurtarmazms 2 sefer dolmis zaten.eger biraz dha erken olsaydi bu durum kurtrrms yeri genis oldgu icin ama simdi kurtaramzms.ya bisi olmasa bile ki insallah hc bisi olmaz ne benm ne de baskasinn bebegine ama yinede annelik iste insan tedrgn oluyo korkuyo hem dgm stresi hem bu.insan surekli gergin oluyo bide duygusal olarak bunalima gryo bi gnde allak bullak oldm hayrlisiyla bi alsam kucagima saglkli bi sekilde butun dertlerim bitecek.anne olmak ve beklemek ck zor.allahim herkesn bebegini saglikli bi sekilde annesine bagslasin insallah.olmayanlara da en kisa zamanda nasip etsin insallah.hamile kalana kdr dert dogurana kadr dert. Cok zorms anne olmk hemde ck...:KK17:

Yok zaten arastrdm yeri dar oldugu icin kendini kurtarmazms 2 sefer dolmis zaten.eger biraz dha erken olsaydi bu durum kurtrrms yeri genis oldgu icin ama simdi kurtaramzms.ya bisi olmasa bile ki insallah hc bisi olmaz ne benm ne de baskasinn bebegine ama yinede annelik iste insan tedrgn oluyo korkuyo hem dgm stresi hem bu.insan surekli gergin oluyo bide duygusal olarak bunalima gryo bi gnde allak bullak oldm hayrlisiyla bi alsam kucagima saglkli bi sekilde butun dertlerim bitecek.anne olmak ve beklemek ck zor.allahim herkesn bebegini saglikli bi sekilde annesine bagslasin insallah.olmayanlara da en kisa zamanda nasip etsin insallah.hamile kalana kdr dert dogurana kadr dert. Cok zorms anne olmk hemde ck...:KK17:
Geçmiş olsun canım inşallah bebeğini sağlıkla alırsın benim oğlum kordon dolaşmıştı normal doğumda kordon sıkıştı kalp atışı zayıfladı neredeyse sezeryan olacaktık ki ilk doğum olmadığı için dr bir kez ıkın bebek gelirse hemen doğar gelmezse sezeryan dedi çok şükür normal oldu ama senin ilk doğum galiba riske atmak istemeyebilir de sezeryan olabilirsin zaten sezeryan denen bu şey de anne ve bebeği korumak için gerekli değil mi

Arkadaslar merhaba ben 39+2 gebeyim bugun kontrolde bebegimn boynuna 2 sefer kordonunu doladgini ogrendm ve ck stresliym korkyrm.benm gibi olan arkadslar varsa deneyimlerjni paylasabilir mi?
Iyi de kordon dolanmissa normal dogum nasil yapcan. Sorun olur bence dolanma cozulmemisse. Masallah cesursunuz. Ben durumu ogrendigim anda sezeryan olurdum.

Cnm icini ferah tut sunun surasinda cumaya ne kaldiki iki gun InsAllah salikcakla gelir bebegin doktorun o halde normal dogum a alabilecegini soylemis gelirse demekki olabiliyor yoksa acil sezeryana alirdi annelerin en buyuk korkusu evlatlarinin cani o yuzden endiseni anliyorum ama doktorlar à guvenmekten baska caremiz yok dualarim seninle sag saglim gelsin bessin InsAllah ;)

Merhaba;
Yazali baya olmus durumunuz ne oldu acaba? Umarim bebeginizi sagsalim kucaginiza almissinizdir? 37+4hamileyim. Bebegimin boynuna kolye seklinde kordon dolanmis. Doktorum endise etmememi kan akisinin normal oldugunu durumun normal doguma engel teskil etmeyecegini belirtti. Ama ben cok korkuyorum.

Merhaba;
Yazali baya olmus durumunuz ne oldu acaba? Umarim bebeginizi sagsalim kucaginiza almissinizdir? 37+4hamileyim. Bebegimin boynuna kolye seklinde kordon dolanmis. Doktorum endise etmememi kan akisinin normal oldugunu durumun normal doguma engel teskil etmeyecegini belirtti. Ama ben cok korkuyorum.
Merhaba bnm icin de dr korkulacak bisi olmadgini solemsti onemli olan kalp atislri 39+3 sancim geldi gttgmde dgm sancilrmmis nts ye aldlr ck uzun bi sure nts cektlr ve bnm sancm vurdkca bebgmn kalp atislri zayfliyodu bunn skinti olacgini soledi normale gdeblirz ama dgmda sknti olurda sezaryene geceblrz dedi o yuzdn hic riske atmadn sezaryene yonlerdi.bu arada ozelde yaptim.milltn yok ozeller sezaryene yonlendryo para icin masallarna inanma sakin bn normal dgmdn korkydm sezaryen istydm dr bni hep normale yonlndryodu kg yasim sagligm normal icin ii oldgunu soleydu yani o durmda norml bnm ve bbgm icin saglkli olsaydi norml olacakti ama ikimz icinde hayrlsii sagliklisi boleyms bole oldu.ck skr de ii bebegm yasina grck ckda saglikli allaha ck ck skr.insallh sende bebgini saglikli bi seklde alirsn kucagna.

Bu arada ben korkydm bogulursa bbgm kordondn ama dr o kordonn esnek oldugunu onn bogamacagibi solemsti ama ana yuregi yinede ck korkydm nts ye gelydm durumu ne drmda die:anne:

Merhaba bnm icin de dr korkulacak bisi olmadgini solemsti onemli olan kalp atislri 39+3 sancim geldi gttgmde dgm sancilrmmis nts ye aldlr ck uzun bi sure nts cektlr ve bnm sancm vurdkca bebgmn kalp atislri zayfliyodu bunn skinti olacgini soledi normale gdeblirz ama dgmda sknti olurda sezaryene geceblrz dedi o yuzdn hic riske atmadn sezaryene yonlerdi.bu arada ozelde yaptim.milltn yok ozeller sezaryene yonlendryo para icin masallarna inanma sakin bn normal dgmdn korkydm sezaryen istydm dr bni hep normale yonlndryodu kg yasim sagligm normal icin ii oldgunu soleydu yani o durmda norml bnm ve bbgm icin saglkli olsaydi norml olacakti ama ikimz icinde hayrlsii sagliklisi boleyms bole oldu.ck skr de ii bebegm yasina grck ckda saglikli allaha ck ck skr.insallh sende bebgini saglikli bi seklde alirsn kucagna.

Sagol canım içimi ferahlattın. Bende özele gidiyorum. doktorum normal doğum yanlısı. ama durum riskli sezeryana gecelim derse düsünmeden kabul ederim. sonuc olarak sagsalim gelsinde yavrum baska ne isterim. Allah cümlemizin evladını korusun...

Sagol canım içimi ferahlattın. Bende özele gidiyorum. doktorum normal doğum yanlısı. ama durum riskli sezeryana gecelim derse düsünmeden kabul ederim. sonuc olarak sagsalim gelsinde yavrum baska ne isterim. Allah cümlemizin evladını korusun...

bebeğiniz anne karnında akciğerlerini kullanarak nefes alıp vermediği için kordonun boynuna dolanması onu sıkıntıya düşürmez. kordon dolanması nezaman sıkıntı yaratır biliyormusunuz, eğer doğum normal vajinal yolla yapııyorsa,bebek doğum kanalından yani vajinadan geçerken kordonu vajinayla kendi bedeni arasına sıkışır ve bu durum kan akışını bozacak kadar uzun süre devam ederse işe ozaman bebek için de sıkıntı başlar.
ama tabi tüm bunlar olurken sürekli doktorun gözü önüünde olacagıınızdan bebeğin streese girip girmeyeceği gözlenir ve gerekirse dogum normalden acil sezeeryana çevrilir.
siz sadece dktorunuza güvenin gerisini allaaha bırakın,inşallaah kısa zaamanda sağlıkla alırsınız kucağınıza

Back
X