Yeni doğan bebeklerde asi

babymom38

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mart 2025
12
1
1
25
Merhaba arkadaslar bugun bebegimin hepatit B aşısı 2. Dozu vurulacakti yapilmadi saglik bakanliginca yeni karar gelmis 2. Ay karma asisinin icine katilacakmis 6 li karma aşı olarak vurulacakmis bu konu hakkinda ne düşünüyorsunuz zaten normalde karma aşı agir geliyor ki bu asiyi yaptiran varmi varsa nasil sonuclar ile karsilastiniz yaptirmalimiyiz ne düşünüyorsunuz?

Tabi ki yaptırmalısınız.
Aşılar sonuçta hastalığın zayıflatılmış hali olduğundan vücudu savaşıyor o nedenle elbette yan etki olabilir. Ama hastalığın kendisini geçirmesinden kat kat iyidir. Size de bu aşılar yapıldı zaten aşı yaptırmayanlar yüzünden dozlar artıyor bebekleri korumanın başka bir yolu yok tıbben.

Tabi ki yaptırmalısınız.
Aşılar sonuçta hastalığın zayıflatılmış hali olduğundan vücudu savaşıyor o nedenle elbette yan etki olabilir. Ama hastalığın kendisini geçirmesinden kat kat iyidir. Size de bu aşılar yapıldı zaten aşı yaptırmayanlar yüzünden dozlar artıyor bebekleri korumanın başka bir yolu yok tıbben.
Bende yaptiricam ama yaptiranlar varmi ne gibi bir yan etki yaratiyor tabi sunuda biliyoruz her bebekte etki farklidir ama benzer seyleri vardir illaki

Bu 6’lı karma aşı ülkemize yeni geldi, Nisan sonrası uygulanacak diye biliyordum ben. O yüzden tecrübesi olan olmayabilir bu aşı konusunda.

Hepatit B ve 2. Ay 5li karma aşı iki kızımda da bir yan etki yapmadı. Birleştirdiğinde de bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ben.

Back
X