bebeğin ağzına tükürülmesi!!!

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
yeni doğan bebeğin ağzına tükürür, bana çeksin diyen kişi
bunu çoğu kişi duymuştur..
halam bana yapmış bu iğrenç şeyi mesela.. ıyyyğğ

batıl inanç yaa olur mu öyle şey diyorum ben..
ama anlamadığım ben halama çok çekmişim ve etraftan gördüklerimde bu metodla aynen o kişiye benziyor
sizin çevrenizde varmıdır bu iğrençliği yapanlar..yada benim gibi savunmasızken maruz kalan

aaay yarın birgün benimde bebeğim olucak k.vdem den sakınmam gerek

Merhabalar,

Bu şekilde değil de, hurma çiğneyip bebeğe yedirildiğini biliyorum. O da Peygamberimizin hadislerinden.

ahhahah çok güldüm yaa ben ilk defa duydum halanda amma tiksinçmiş bee :)

yalnız ben kayınvalideme hurma içini damağına sür diycem ve birde zemzem suyu damlattırıcam o yapacak bunları benim kayınvalidem çok sakin bir kadın eşim ona benzer çok duygusal bende duygusalım bişey oldumu kv ile ağlaşırız ikimizinde gözleri sulu bebiş benzesede korkmam yani :)))

bnmde cocugu saklamam gerekıcek galıba ay ole bısey yaptıklarını gorsem kan cıkar kannnnnnn

Merhabalar,

Bu şekilde değil de, hurma çiğneyip bebeğe yedirildiğini biliyorum. O da Peygamberimizin hadislerinden.

merhabalar sizede..
evet bende biliyorum onu ama şunu okudum nette;

"Resulullah (asm) efendimize yeni doğmuş çocuklar getirilirdi. O da onlara bereketli olması için dua edip ağzında yumuşattığı hurmayla çocukların damağını ovardı/tahnik yapardı. (Buhâri, Deavât 3; İbn Mâce, Taharet 77, 523)
Demek ki sünnet olan tahnik yapmaktır.
Ayrıca bir rivayette Hz. Peygamberin, torunu Hz. Hasan doğduktan sonra ağzını mübarek tükürüğü ile açtığı ifade edilmiştir. (bk. Mecmau’z-Zevaid, h. no: 15028) "

bir sakıncasıda yokmuş

aayy umarım saklayabliriz..cidden bende öylee
yada o tükürmeden başka birine tükürtmek gerek
evet ya ben tukurrum hemen kucagıma verdıklerınde ona bırakmam ay allah korusun ya daglara taslara offf takarım smdı buna ben :18::18: o hurma olayı ne kızlar bılen varmı acaba ? bide ayva ne zaman suruluo

aynennnn.. :)
bilmeyenler çok ama yaygın bi durum mağlesef

evet ya ben tukurrum hemen kucagıma verdıklerınde ona bırakmam ay allah korusun ya daglara taslara offf takarım smdı buna ben :18::18: o hurma olayı ne kızlar bılen varmı acaba ? bide ayva ne zaman suruluo

"Resulullah (asm) efendimize yeni doğmuş çocuklar getirilirdi. O da onlara bereketli olması için dua edip ağzında yumuşattığı hurmayla çocukların damağını ovardı/tahnik yapardı. (Buhâri, Deavât 3; İbn Mâce, Taharet 77, 523)
Demek ki sünnet olan tahnik yapmaktır.
Ayrıca bir rivayette Hz. Peygamberin, torunu Hz. Hasan doğduktan sonra ağzını mübarek tükürüğü ile açtığı ifade edilmiştir. (bk. Mecmau’z-Zevaid, h. no: 15028) "

bende taktım valla..
bak yukarıda hurma açıklaması canım

gercekten cekıyomu ya
halana benzerlıgın fızıkı mı yoksa huylarında mı benzıyor
zaten kızlar halalarına cekermıs

gercekten cekıyomu ya
halana benzerlıgın fızıkı mı yoksa huylarında mı benzıyor
zaten kızlar halalarına cekermıs

sarışınlık falan benziyor..bel kısmım benziyor
huylarda benziyor mağlesef :)

hadi halaya çekmem normal diyelim..
ama duyduklarım gördüklerim hala veya dayı değiller.. cidden çekiyor yani..bende çok şaşırıyorm

denesemmı acaba

Beni de tuzlamışlar :s Tüm vücut tuzlanırmış. Böyle saçma şeylere girmeyin kızlar... Artık anne sütünden başka su dahi verilmiyor 6 ayları dolana kadar.. Yok kaşı olsun diye fındık kabuğu yakıp sürmeler falan :s Çocuğun kaşı çıkacağı varsa çıkar zaten ne zorluyorsun gamzedir bilmem nedir diye :s Hala kundakta da diretiyorlar ama doktorlar özgürce keşfetsinler diye eldiven bile taktırmıyor. Doktor ne derse o yani :)

ayyy çok iğrenç ya.olan mikrop minicik çocuğa doğar doğmaz hem de görümceden geçiyor:))) asla izin vermezdim....

yok artıkyaaa acaba cocugma ben gormeden bırı yapmısmıdr ama hıc duymadım

Hurma olayına eşime yaptırmaya karar verdim şim kv ağzıyla ısırıp yarar hurmayı birde eliyle yarmaz en garantisi eşim yapsın huyuda ona benzesin :))

ayyy çok iğrenç ya.olan mikrop minicik çocuğa doğar doğmaz hem de görümceden geçiyor:))) asla izin vermezdim....

bencede iğrenç ötesi..
annem cahilmiş o zamnlar 18 yaşında evlenmiş..hiç ses edemezmiş..
ama biz yeni nesil ortalığı yıkarız

onu bende biliyorum.
şaka gibi bişey yaa..
teyzemin bebeğine yapmışlar
cahilmiş teyzemde sonra yıkanması gerektiğini bilmiyormuş..
bebeğin her yeri yanmış tuzdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…