bebegin 7 - 40 cıkarmak hakkında bilgi lutfen!..

canım çevreden duyduklarımız hep batıl inanç ama gelenek görenek adına güzel şeyler benim başımda büyük yok ne yapılır bilmiyorum 43 günlük bebeğim var özell bişi yapmadım ilerki günlerde mevlüt okutacağım 7.sini hiç duymadım

yok yedisi çıktı, yok yarı kırkı (ki buda 20 günlük olmasıymış :))) ) yok kırkı hepsi batıl. özel bişey yapmaya gerek yok.
mevlüt falan okutmakta bu günlerle alakalı değil. okutmak isteyen istediği bi günde okutabilir.

yedisi diye bişey yokki yarı kırk yada kırk var ama yedisi yokki kim dedi sana bu ydisini

yedisini bende duymadım ama yarı 40 ve daha çok 40 nı daha çok duydum o günlerde mevlüt okutulur hem gelmeyenlerde aynı andan gelmiş bebegi görmüş olurlar belki batıl diye düşünebilirsiniz ama bence çok güzel ve yerinde bir mevlüt..

Canım 7. derken neyi kasdettin bilmiyorum ama biz buradaki cami hocasına danıştığımızda bize isminin kulağına okunmasının ve kavmet duasının ilk 7 gece içinde olması gerektiğini ve bu süreyi geçmemesi gerektiğini söylemişti..acaba bunu mu demek istedin..

ben 20 sinide 40 ınıda yaptım batıl matıl takılır benim kafama istersen nasıl yaptığımı anlatayım. yirmisinde bir tasa bir alyans yada altın bir süpürge teli, azıcık ekmek parçası koyup üstüne 20 den geri sayarak yirmi kaşık su attım (kırkındada kırk kaşık) sonra bu kasedeki suyu süzüp ikiye böldüm. önce kendim yıkandım. gusul abdesti aldıktan sonra bu suyun yarısını bi maşrapa sıcak suya karıştırıp üstüme döktüm. sonra kızımı yıkayıp diğer yarım suyuda aynen kızımın yıkanma suyundan bi maşrapa alıp içine kattım kızıma döktüm. maşrapanın dibinde bi kaç parmak kalan suyuda evin bütün duvar köşelerine parmaklarımla su serptim az az. öyle yaptım kırkındada aynı şeyleri yaptım. sonra kırk uçurmaya çıkmak lazımdı ikimizde yıkandık diye o gün binadakileri dolaştık. gittiğimiz yerler bize yumurta şeker tuz dan oluşan paketler hazırladı. kimisi mendil kimsi parada verdi. akça pakça nine olsun diye kızımın yüzüne hafiften un da sürdüler :)) ilk gittiğimiz her yerden yumurta topladık okuyunca komik geliyor ama napıyım ben bu kırklama işini öğreneyim diye herşeyi tek başıma yaptım. bebeğimin sağlığını etkilemeyen duyduğum kocakarı işi ne varsa yaptım ben :)

bu gün bizim de 40 mız çıkıyor

bende yıkanma suyuna altın koyup bebeği yıkayacağım

başka da ne yapılacak bilmiyorum

bu su ile ben de mi yıkanacağım acaba?

sizler neler yaptınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…