Evet bunu yakın zaman da duydum ve deneyeceğimBu arada vişne çekirdekli sanirim gaz kemerleri var onlardan da alabilirsiniz ısıtıp beline takıyorsunuz kullanımına internetten bakabilirsiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet bunu yakın zaman da duydum ve deneyeceğimBu arada vişne çekirdekli sanirim gaz kemerleri var onlardan da alabilirsiniz ısıtıp beline takıyorsunuz kullanımına internetten bakabilirsiniz
Rahat ol gerçekten yaşadıklarımız normal. Ta yorgunluk yetememe bizi yıpratıyor. Analık delilikÇok teşekkür ederim fakat strese girmeden ilerlemek gerçekten mümkün mü bilmiyorum… Yetersiz ve düzensiz hissetmeler,duygu durum değişiklikleri fazlasıyla mevcut.Sanırım yalnız bakıyor olmakta cabası.
Zaman ilerlemiyor gibi geliyor bazen :)
Anne sabırsızlığı olabilir belki :)))Bir düzen kurmayı beklemek için fazlaca küçük bebeğiniz. Muhtemelen gaz sıkıntısı vardır yada size yakın olmak istiyordur. İlk 3 ay falan çok zor uyku konusunda sonrası da çok parlak değil ama daha iyi oluyor.
Kesinlikle öyleRahat ol gerçekten yaşadıklarımız normal. Ta yorgunluk yetememe bizi yıpratıyor. Analık delilik
Bu arada benim de yapmış olduğum ve aşamadığım hatalar var.
Bebeğim beşiğinde uyumak istemedi hiç geceleri yanımda uyuyor ve ben buna engel olmadım ısrarcı da davranmadım.
Destekli uyku ile uyutmaya alıştırdım (kucakta-ayakta sallama gibi)
Bir gün bir oda diğer gün diğer oda vs. tek başına baktığım için sanırım yakın tutmak ya da tecrübesizliğimden kaynaklı bilmiyorum sabit bir yerde yatırmadım anlayacağınız…
Resmen kendimi gördüm.Özellikle gaz konusunda…memenin rahatlatmasından dolayı o şekilde uyutuyorum o da gaz döngüsünü tetikliyor.Tekme atmalar, eller kollar sürekli hareket halinde,inlemeler…Sonrasında tiz bir ses ile çığlık…Haftaya 2 aylık bebeğim olacak, bir dönem çok uyuyor diye araştırma yapmıştım, 1,5 haftadır akşam 6-12 arası mesai yaptırıyor bize. Şimdi bu gündüz uykularını da etkilemeye başladı, ayaktayken mutsuz ve uyumaya çalışırken anamı ağlatıyor. Gazı var, çok giyinmiyor ondan rahatsız da değil yani ama büyük insan gibi pırtlıyor ve en yüksek noktasındayız şuan gazın memede durmak istiyor rahatlamak için, o da gaz yapıyor memeyle kavga edip kaka pırt yapıyor ve ben artık tükenmeye başladım canım da yanıyor. Gaz damlası isteyeceğim doktorumdan.
Yanınızda uyuma konusu emin olun bugün farkettim normalde benimki sabah 6ya doğru uyanırdı emerdi kaka yapardı uykusuna göğsümde devam ederdi ama artık akşam mesaisi yaptığı için yorgun oluyor sanırım, ben de dün gece üzerimde uyuttum mecburen çünkü asla durmadı ve çok yorgunum artık. Sabah 5 gibi uyandı emzirdim kakasını temizledim uykuya devam ettirdim ve yatağına koydum 8e kadar uyudu bence nerde uyuduklarını pek bilmiyorlar rahat oldukları sürece. Desteksiz uyutamazsınız zaten bence desteksiz uyutan şov yapıyordur, ilk 3 ay kendileri uyumayı bilmiyorlar zaten. Anca 1 ay bitince memede uyumasına izin vermeyip yatağa bırakıp ayıltmak bu şekilde desteksiz uyutmaya alıştırılabilir gibi geliyor bana ama o da zaten ilk ebeveynlik ne kadar istikrarlı olur bilmiyorum ben olamadım mesela. İstikrarlı olduğum tek konu saat akşam 9da yatırmaktı ama onu da gaz sorunu 1 günde mahvetti artık 12ye 1e kadar uyudu uyumadı modundayız.
Bu arada kundak yapıyor musunuz ?Haftaya 2 aylık bebeğim olacak, bir dönem çok uyuyor diye araştırma yapmıştım, 1,5 haftadır akşam 6-12 arası mesai yaptırıyor bize. Şimdi bu gündüz uykularını da etkilemeye başladı, ayaktayken mutsuz ve uyumaya çalışırken anamı ağlatıyor. Gazı var, çok giyinmiyor ondan rahatsız da değil yani ama büyük insan gibi pırtlıyor ve en yüksek noktasındayız şuan gazın memede durmak istiyor rahatlamak için, o da gaz yapıyor memeyle kavga edip kaka pırt yapıyor ve ben artık tükenmeye başladım canım da yanıyor. Gaz damlası isteyeceğim doktorumdan.
Yanınızda uyuma konusu emin olun bugün farkettim normalde benimki sabah 6ya doğru uyanırdı emerdi kaka yapardı uykusuna göğsümde devam ederdi ama artık akşam mesaisi yaptığı için yorgun oluyor sanırım, ben de dün gece üzerimde uyuttum mecburen çünkü asla durmadı ve çok yorgunum artık. Sabah 5 gibi uyandı emzirdim kakasını temizledim uykuya devam ettirdim ve yatağına koydum 8e kadar uyudu bence nerde uyuduklarını pek bilmiyorlar rahat oldukları sürece. Desteksiz uyutamazsınız zaten bence desteksiz uyutan şov yapıyordur, ilk 3 ay kendileri uyumayı bilmiyorlar zaten. Anca 1 ay bitince memede uyumasına izin vermeyip yatağa bırakıp ayıltmak bu şekilde desteksiz uyutmaya alıştırılabilir gibi geliyor bana ama o da zaten ilk ebeveynlik ne kadar istikrarlı olur bilmiyorum ben olamadım mesela. İstikrarlı olduğum tek konu saat akşam 9da yatırmaktı ama onu da gaz sorunu 1 günde mahvetti artık 12ye 1e kadar uyudu uyumadı modundayız.
Yanıt için teşekkür ediyorum.Bebege hirka vs giydirmektense cok siki olmayan bir kundak yapanilirsiniz.
Elini kolunu bacagini cok hareket ettirmek de kendini uyandirmasina neden olabilir. Odanin isi yuksek olmasin. Gaz, aclik, sicaklik bunlar baslica nedenlerdir genelde. Bunlardan emin olun. Burun tikanikligi vs var mi yok mu emin olun..
Doktoruyla irtibatta olun.
Bir de bebek sizin yqninizda uyusun bence sorun asla degil, daha minicik ve size ihtoyac duyuyor olabilir. Ten temasi istiyor olabilir. Zor zamanlar kabul, ama gecicek, biraz sabir. O her ne zaman uyursa siz de uyuyun onunla, is guc vs bekleyedursun biraz. Yardimci olabilicrk birileri varsa mutlaka cagirin ev islerinde yardim etsinler.
Ben bi ara süt gelmiyor herhalde dedim (silikon ile emziriyorum) o ara bıraktırmaya çalışıyordum meme reddi oluyor sanırım diye bir tutuştum ama alakası yokmuş gaz sorununun ayak sesleriymiş bunlar. Neyse bırakamadık mecbur zaten bir sorunla baş etmeye çalışıyor üzerine stres yaratmayayım dedim ben de. Süt gelmiyo mu dedim ama sağım yaptığımda geliyordu da. Sonra zaten gaz sorunu iyice açığa çıktı da memeyle kavga nedenini anladım artık tam. Benim doktorum 40 gün gaz olmaz demişti, ne alaka falan demiştim ama adam haklıymış gerçekten baştaki o gaz ve şuanki gaz kıyas bile edilemez gerçekten şuan inanılmaz bişey yaşıyoruz.Resmen kendimi gördüm.Özellikle gaz konusunda…memenin rahatlatmasından dolayı o şekilde uyutuyorum o da gaz döngüsünü tetikliyor.Tekme atmalar, eller kollar sürekli hareket halinde,inlemeler…Sonrasında tiz bir ses ile çığlık…
Haydiiii tekrar ayağa….
Çok ciddi anlamda sütüm vardı benim fakat ebe sütün çok olması bebeği beslediği anlamına gelmez mamaya başlaman iyi olmuş demişti ve gaz için kiraz çekirdeği kemerini önerdi.Bir kaç kişiden daha duydum deneyeceğim bakalım.Ben bi ara süt gelmiyor herhalde dedim (silikon ile emziriyorum) o ara bıraktırmaya çalışıyordum meme reddi oluyor sanırım diye bir tutuştum ama alakası yokmuş gaz sorununun ayak sesleriymiş bunlar. Neyse bırakamadık mecbur zaten bir sorunla baş etmeye çalışıyor üzerine stres yaratmayayım dedim ben de. Süt gelmiyo mu dedim ama sağım yaptığımda geliyordu da. Sonra zaten gaz sorunu iyice açığa çıktı da memeyle kavga nedenini anladım artık tam. Benim doktorum 40 gün gaz olmaz demişti, ne alaka falan demiştim ama adam haklıymış gerçekten baştaki o gaz ve şuanki gaz kıyas bile edilemez gerçekten şuan inanılmaz bişey yaşıyoruz.
Sağlık ocağı ebesine sordum ne yapabilirim diye ayaklarını sıcak tut dedi ve acı elma yağı ile masaj yap ayaklarına o da ısıtır dedi. Bi onu da deneyeceğim artık olmazsa önümüzdeki hafta doktor kontrolü var o zaman konuşup damla mı kullansak diye bir soracağım. Hayır bana yapmasını da geçtim çocuk gerçekten hiç mutlu değil gibi geliyor şuan, eskiden ayıkken tummy time falan yapardık keyfi yerindeydi çünkü, ama şuan asla mutlu değil uyanıkken bile ve dışarda durmaz gaz ağrısı olur korkusundan çıkasım bile gelmiyor artık dışarı. Çünkü bazen gerçekten emip uyuyamıyor rahatlayamıyor dediğiniz gibi memeyi bırakıp uyuyup memede 2 dakika sonra yine krize giriyor bu sefer uyuyamadığı için de uyku sıkıştırıyor daha kötü oluyor.
Kundak yapmıyorum, başta bi denedim hazır kundaktan ama hoşuna gitmedi onun, zaten gazlı bebek için kundak önerilmiyormuş. Aslında başa çıkabilecekleri bir gaz olsa uykuda hiç ağlamadan çıkarttığı oluyordu eskiden, şuan uykudan uyanıyor gaz yüzünden o dereceye geldik
Tabiki süt besleyiciliği de önemli miktarı da o da kilo alımıyla ortaya çıkıyor, arkadaşım bestlak damla kullandı elenatal 3 kullanıyor malt içiyor bi değişik çaylar içiyor bebeği anca kilo almaya başlamış baya çabaladı. Bakalım bizim de perşembe günü belli olacak süt yarıyor mu hala yoksa yaramıyor mu aslında 3-4 ayda geçiyor diyorlar, damla da anca 15gğnde ekti ediyormuş galiba. Doktorla net bi konuşup bakacağım ben de duruma göre artık. Bacak hareketleri işe yaramıyor önceden yarıyordu damla onu desteklese yeter bana aslındaÇok ciddi anlamda sütüm vardı benim fakat ebe sütün çok olması bebeği beslediği anlamına gelmez mamaya başlaman iyi olmuş demişti ve gaz için kiraz çekirdeği kemerini önerdi.Bir kaç kişiden daha duydum deneyeceğim bakalım.
Kundağa alıştırmaya çalışıyorum yarım kundak şekilde…en azından bacaklar açıkta kalsın ki hareket ettikçe gaz çıkışına yardımcı olsun diye.uykusunu da (en azından gündüz uykusunu daha uzun tutuyor yarım kundak)
Damla denemem bizi daha da perişan etti.Bağırsaklarını hareketlendirdiği için gaz ani sancılar yapıyordu.Bıraktım.Hakiki zeytinyağı veriyorum ara sıra.Ciddi anlamda rahatlattığını farkettirm.Asla kabul edeceğim bir şey değildi fakat o sancılar uykusuz geceler ağlama krizleri vs. denemek zorunda kaldım.
Fön makinasını uzaktan ayağına tutuyorum
Sıcaklığı hafif hissedeceği şekilde
Hem sesi ile rahatlıyor hem de sıcak cidden ile yarıyor gaz konusunda.
Dışarı çıkmak gibi bir kaç denemem oldu hepsi de hüsranla sonuçlandı. :) Balkona çıkmak bile lüks gibi:)
Acı elma yağını ilk defa duyuyorum
Araştırayım ben de.
Güzel haberleri bekliyorum :))Yeni bir şey keşfettim ben belki doğru belki yanlış bilmiyorum ama belki işinize yarar. Eşim akşamları 6 gibi evde oluyor o ara yemek falan filan derken 8de masa toplanıyor bizde. Bugün dışarıda işi vardı biraz erken yedim ve ev sessiz şuan, bebeğim uyanıktı o zaman mızıklanıyordu kucağımda ama. Sonra iyice coştu odaya götürdüm orada emzirdim kendi bıraktı aldım gazını çıkarttım yine başladı ağlamaya sanırım o arada gaz vurdu. Emzik verdim almadı meme aradı ama vermedim. Pış pış sesi açtım bi şekil uyuttum memesiz 15dkda. 1 saat falan dalmasını bekledim arada mızıklandı yine pış pış yaptım şuan yatakta yatıyor yarım saattir, yatağa koyarken uykuda pırtladı. Ya o döngüye başlamadan kırdım ya da bebeğin uykusuyla gazı çakışıyor ve o arada uyumazsa sorun çıkıyor. Arada mızırdanıyor yine ama ağlamıyor uyanmıyor yani. Bu arada acı elma bulamadım soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı vardı onla ayaklarını ovalamıştım en son kalktığında altını alırken. Patikli tulum ve havlu çorap var altında o mu işe yaradı bilmiyorum. Bu akşam sakin geçerse yarın biraz daha erken başlatıp güne bakacağım o döngü kırıldı mı, eğer kırılmışsa demek ki tamamen gaz değil sorun
O günden beri bi tık iyi durum akşamları, tam uykuya geçmiyor yani normalde 9da uyuyup sabaha kadar uyuyan çocuk 12ye kadar ara ara uyanıyor. Ama yeni bir güncelleme geldi, emzik almıyor artık normalde onla güzel gaz çıkartırdı. Biraz beni emzik yaptı gibi gaz çıkartmak için. 2-3 gün yeterki sakinleşsin diye normalde sıkıntısı o olmamasına rağmen meme verince kaydı düzeni gibi hissediyorum. Bu kadar sıkıştırmadan önce silikonu bıraktırmaya çalışıyordum belki de o yüzden böyle oldu anlamadımGüzel haberleri bekliyorum :))
Biz de 23.30-00.00 gibi uyuduk 05.30’a kadar….
Beslenme alt değiştirme tekrar uyuyacak derken uyku ile çakışan bir gaz ile uğraşıyorum şuan
Bu sekılde olmaz ki amaO kadar düzensiz ki…Bugünden bahsedeyim;
8.30 gibi uyandı karnını doyur gazını çıkart vs 9 gibi tekrar uyudu 11-12 ye kadar.
devamında 2 saat aralarla beslenip 20-30 dk şekerlemeler…
Derin bir uykuya geçiş yok anlayacağınız