ben 20 sinide 40 ınıda yaptım batıl matıl takılır benim kafama istersen nasıl yaptığımı anlatayım. yirmisinde bir tasa bir alyans yada altın bir süpürge teli, azıcık ekmek parçası koyup üstüne 20 den geri sayarak yirmi kaşık su attım (kırkındada kırk kaşık) sonra bu kasedeki suyu süzüp ikiye böldüm. önce kendim yıkandım. gusul abdesti aldıktan sonra bu suyun yarısını bi maşrapa sıcak suya karıştırıp üstüme döktüm. sonra kızımı yıkayıp diğer yarım suyuda aynen kızımın yıkanma suyundan bi maşrapa alıp içine kattım kızıma döktüm. maşrapanın dibinde bi kaç parmak kalan suyuda evin bütün duvar köşelerine parmaklarımla su serptim az az. öyle yaptım kırkındada aynı şeyleri yaptım. sonra kırk uçurmaya çıkmak lazımdı ikimizde yıkandık diye o gün binadakileri dolaştık. gittiğimiz yerler bize yumurta şeker tuz dan oluşan paketler hazırladı. kimisi mendil kimsi parada verdi. akça pakça nine olsun diye kızımın yüzüne hafiften un da sürdüler :)) ilk gittiğimiz her yerden yumurta topladık okuyunca komik geliyor ama napıyım ben bu kırklama işini öğreneyim diye herşeyi tek başıma yaptım. bebeğimin sağlığını etkilemeyen duyduğum kocakarı işi ne varsa yaptım ben :)