• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimizin uyuduğu oda ısısı ne olmalıdır ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
havalar soğudu ve gece oda 18 derece civarında oluyor...soğuk bir ev.....bebeğimi uyku tulumuyla yatırıyorum ve üstünede battaniye örtüyorum....ama böyle soğukta yatırmak acaba zararlımı olur......bazıları daha sağlıklı diyor....napmalıyım......

Son düzenleme:
Üşümediği sürece birşey olmaz açıkta kalan tek yeri burnu oluyo soğuksa üşüyor demektir.

benim bebegimin de ellerini kollarini ortemiyorum,ortersem uyurken debelene debelene aciyor,bende korkuyorum ellerimi ckaracam derken ortu agzini burnunu tikar diye acikta beline kadar orterek uyutuyorum.Oda sicakligi surekli 21-22 derece ve elleri yanaklari hep buz gibi yavrumun,nasil olcak bu is anlamadim.Tulumu var,onu giydirsem de yine elleri diaarda haliyle.Bu arada idel sicaklik ne kadar olmali odada?

burnunun soğuk olması onu hasta etmez benim bildiğim.. ancak ağzı açık uyuyorsa hasta olur. önemli olan ensesi ne sıcak ne soğuk olmalı..

bizimde sournumuz bu üzerine çok açıyor geçen gece ağlayarak uyandı
çorapları çıkmış ayağından buz kesmiş içim acıdı nasıl bir çözüm bulucaz bende bilmiyorum

bizimde sournumuz bu üzerine çok açıyor geçen gece ağlayarak uyandı
çorapları çıkmış ayağından buz kesmiş içim acıdı nasıl bir çözüm bulucaz bende bilmiyorum

o zaman mutlaka terletmeyen bir uyku tulumu giydirin ki üzerini açsa bile üşümesin.

benim bebegimin de ellerini kollarini ortemiyorum,ortersem uyurken debelene debelene aciyor,bende korkuyorum ellerimi ckaracam derken ortu agzini burnunu tikar diye acikta beline kadar orterek uyutuyorum.Oda sicakligi surekli 21-22 derece ve elleri yanaklari hep buz gibi yavrumun,nasil olcak bu is anlamadim.Tulumu var,onu giydirsem de yine elleri diaarda haliyle.Bu arada idel sicaklik ne kadar olmali odada?[/QU

benım kızımda ellerı ve kollarını örttürmüyor bende en bastan kollarını dısarı cıkarıyorum boynundan asagısını ortuyorum yoksa dedıgın gıbı kollarını yukarı alcam dıye kafasını ortuyor. oda sıcaklıgımız 21-22. dogdugundan berı bu durum böyle cok sukur bi sıkıntı yasamadık.

bende uyku tulumı giydiriyom ama 18 derecede cok soğuk geldi bana bizim oda 24 derece onda bile üşüyorum ben

ben oda ısısını 26 derece cıvarında tutmaya calısıyorum ve o ustunu ortmuyorm, yuzune cekebılır ortuyu dıye. zaten uyarıyorlar 1 yasına kadar ortmek rısklı dıye.. odayı sıcak tutarak ortu olayını ortadan kaldırıyoruz ama kıs ıyıce bastırınca ne olacak bılmıyorumm. uyku tulumu aldık ama onun ıcınde daha cok erken, kısın tulumla ıdare edecegız bır sekılde..

bizde uyuyanın üstüne kar yağar derler.. ben yazın bıle ınce bı tülbent örttüm ki mersinde 30 derece sıcak vardı. tabii bebegın hasta olmuyorsa sorun yok ama ne bileyım bana cıplak gıbı gelıyor o sekılde uyumak:)

bende ikizlerine hamile martta doğum yapacak bir anne adayı olarak şimdiden endişelerinize katılıyorum bizim evinde pek iyi ısındığı söylenemez..8.kattayız üzerimizde başka daire yok kaloriferleride sanırım yeterli yakmıyolar yada ben öyle düşünüyorum doğal olarakta pek ısınamıyoruz derdimize derman olacak bir muhatapta bulamadık seneye evden taşınmayı bile düşünüyoruz açıkçası..ben yeni doğan bebeklerin genelde el ve yüzlerinin soğuk olabileceğini,üşüyüp üşümediklerini anlayabilmek içinde sırtını veya göğsünü kontrol etmek gerektiğini okumuştum bi doktor sitesinde..oda ısısınında 21-22 derece olması gerekiyormuş daha fazlaysa daha ince giydirin falan yazıyodu ama..anne yüreği şimdiden endişeliyim bende :(

Son düzenleme:
Biz de hep üzerimizi açıyorduk. Ben inatla örtsem bile. Chicco'dan çok kalın olmayan bir tulum aldık. Body'sinin ve alt pijamasının üzerinden giydiriyorum. Ne terletiyor ne üşütüyor. Üzerine de bazen çarşaf örtüyorum ama açıyor yine. Böyle rahatım. Hiç olmazsa kolları açıkta felan kalmıyor. Sanki üzerini örtmeyince garip geliyor ama rahat gibi görünüyor.

bende altına kilotlu çorap giydiriyorum sürekli giyiyo zaten bacakları açılıyo üzerinede eşofman kalın 2 tane battaniye örtüyorum bitanesi ince ilk onu sonra peluş örtüyorum açılırsa en azından ince kalır daha 10 aylık çok açılıyodu ama artık açılmıyo üşüdüğünü anlıyo heralde

bende altına kilotlu çorap giydiriyorum sürekli giyiyo zaten bacakları açılıyo üzerinede eşofman kalın 2 tane battaniye örtüyorum bitanesi ince ilk onu sonra peluş örtüyorum açılırsa en azından ince kalır daha 10 aylık çok açılıyodu ama artık açılmıyo üşüdüğünü anlıyo heralde

Çok değil mi giydirdiklerin? Kilotlu çorabı gece yatırken bari çıkar bence. Yazık rahatlasın bacakları. Uyku tulumu giydirdim diye mesela ben çoraplarını çıkardım azıcık ayakları rahat etsin diye. Sanki 2 battaniye de fazla gibi. Tabi yine sen bilirsin.

benim bebegimin de ellerini kollarini ortemiyorum,ortersem uyurken debelene debelene aciyor,bende korkuyorum ellerimi ckaracam derken ortu agzini burnunu tikar diye acikta beline kadar orterek uyutuyorum.Oda sicakligi surekli 21-22 derece ve elleri yanaklari hep buz gibi yavrumun,nasil olcak bu is anlamadim.Tulumu var,onu giydirsem de yine elleri diaarda haliyle.Bu arada idel sicaklik ne kadar olmali odada?[/QU

benım kızımda ellerı ve kollarını örttürmüyor bende en bastan kollarını dısarı cıkarıyorum boynundan asagısını ortuyorum yoksa dedıgın gıbı kollarını yukarı alcam dıye kafasını ortuyor. oda sıcaklıgımız 21-22. dogdugundan berı bu durum böyle cok sukur bi sıkıntı yasamadık.

21-22 derece uyku için ideal. Kollarını örtmemek sorun olmaz diye düşünüyorum. Genelde insanlar da kollarını yorgandan dışarı çıkarır zaten uyurken. Ben de hep göğsüne kadar örtüyorum. İnce yazlık uyku tulumu giydiriyorum üzerine battaniye örtüyorum ince bir de kalınını aldım ama fazla gelir gibi geliyor ev 23 derece. Ensesi, yüzü falan soğuk olmuyor hiç. Zaten sıcağa alıştırmamak lazım.

3 aylık bebeğim doktorumuz odanın ısısı 20-25 derecenin ideal ısı olduğunu söyledi biz 21-23 arası tutuyoruz.
battaniyesini bollarının altına kadar örtüyorum kolları açıkta kalıyor hep.
korkuyorum yüzüne gelir bişey olur diye...

beim oğluşum ocak ayında doğdu ve evimiz en fazla 20dereceydi.elleri açık uyurdu hep.burnu yüzü soğuk olurdu ama üşüdüğünü sanmıyorum.üşüse uyumaz rahatsız olur zaten.böylelikle soğuğa alıştı.battaniye istemiyo.uyku tulumu bir gevce giydirdim uyumadı.şimdi normal tulum giydiriyorum.çorapta giydirmiyorum.öyle olduğu halde iki güğndür battaniyesiz yatıyo.bi gliyorum açmış yine üsütünü.öyle alıştı artık.çok şükür hasta olmuyoruz fazla.ideal sıcaklık 19 2e derece diye biliyorum...

ilk 6 aya kadar oda sıcaklığı 25 derece olması gerekiyor sonra yavaş yavaş düşüyor.20-22 derece arası en ideali.20-22 derece arası ince tulum yeterli olacaktır.20 dereceden düşük olduğunda kalın tulum tercih edilmelidir bence.bize doktorumuz böyle tarif etmişti.bi sıkıntı yaşamadık.zaten zamanla bebeğinizi öğreneceksiniz.bazı bebekler sıcağı severken bazıları sevmez.allah hepimizin yardımcısı olsun annelik zor...

biz de daha kırkımızı çıkarmadık 25 derecede tutuyoruz bebişi bilmiyorum çok mu yüksek . ama doktor 24 derece demişti. iki kat battaniyeyle yatıyo . biri kalın üste örtüyorum. ellerini de illa çıkarıyo zaten. kundak yapmak nasıl olur acaba?

Back