Bebeğimizin cildi

Bulcuk

Minik prensim kollarımda
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
9.215
4
43
kızlar benim oğlumun yüzünde doğuduğu gündne beri minicik beyaz yağ gibi sivilce tazrı şeyler var doktor normal geçiçek deid ama geçmedi birde bir göz kapağında kırmızı doğum lekemiz var oda geçiçekmiş güyaa ağlarken sıkınıp sıkınırken belli oluyor
sizinkilerdede böyle şeyler varmı

var bulcukçum kızarıklık da akne de var... dr geçecek dedi bana da.. ama sütümden geçtiğini hormanlardan kaynaklandığını söyledi. ki eğer sütten geçiyosa emzirdiğimiz sürece geçmemesi noraml bence...

Aynı şeyler bizde de var..geçicek diye bekliyorum bende opuyorumnanaktan

burnundaki beyaz noktalar 3 haftalıkken geçti ama yüzünde bu sefer çok sivilce çıktı... onlarda bir kaç gündür neredeyse hiç yok... göz kapağındaki pembe kızarıklık bizde de oluyor canım ıkınırken... ama sonra geçiyor...

bizimde doğduğunda bütün yüzünde vardı yavaş yavaş sadece yanaklarında kaldı. doktoruyla konuştuğumuzda geçebilirde kalabilirde çünkü aynı şeyi sizdede görüyorum demişti aynen benimde yanaklarımda o yağ bezeleri olduğu için oğluşumunkilerde kalabilirmiş. bide bizim keratanın poposunda kocaman bi doğum lekesi var ilk zamanlar kızarıklık gibiydi sonra morumsu bi hal aldı nedir diye sorduğumda doğum lekesi o kalıcaktır dedi ve evet kaldıda şu an kahveyle pembe arası kocaman bi leke :))))

süt döküntüsü (milia): yeni doğan bebeğin burnunda ya da alnında görülebilen, beyaz veya sarımtırak noktacıklardır, zaman zaman çenede de görülebilirler. esasında sütle hiçbir alakası olmayan bu minik sivilcemsi noktacıklar, cilt gözeneklerinin, ciltte bulunmakta olan ve keratin adı verilen bir maddeyle tıkanması neticesi ortaya çıkar. bebeğin cildi dış ortama alışınca, bu noktacıklar da kendiliğinden birkaç hafta içerisinde kaybolur. bu nedenle gelişi güzel bir tedaviye gerek yoktur. gözenekleri açmaya sakın çalışmayın. cildi tahriş edip, mikrop kapmasına yol açabilirsiniz.

sıcak döküntüsü/ter bezleri iltihabı (miliaria): hafif kabartılar durumunda, kırmızı renkli, sivilce görünümünde döküntülerdir. hatta sarımsı sivilce başı gibi görüntüleri bile olabilir. bu döküntüler, bebeğin yüzünde veya vücudunun giysiyle kaplı tutulan yerlerinde görülebilirler. bebeğin fazla sıcak tutulması nedeniyle ortaya çıkarlar. ter bezlerinden ter atılamadığı için ortaya çıkan bu döküntüler de kendiliklerinden kaybolurlar. bebeği aşırı giydirmemek, daha serin ortamda bulundurmak ve cildini kuru, temiz tutmak dışında bir tedaviye gerek yoktur.

bebeklik sivilceleri: görüntüleri, yetişkinlerde görülen akneler gibidir. bebeklerin doğum öncesi annelerinden aldıkları hormonların etkisiyle oluşurlar. birkaç hafta içerisinde kendiliklerinden geçecekleri için hiçbir tedaviye gerek yoktur, cildi temiz tutmak yeterlidir.

toksik erime: vücudun gelişi güzel bir yerinde ortaya çıkabilir. ciltte, güneş yanığı gibi kızarıklıkla çevrelenmiş kesecikler veya kabartılar durumunda görülen bir döküntüdür. tek tek, dağınık halde veya gruplar durumunda olabilir. yaşamın ilk haftalarında görülen bu sorun, kendiliğinden kaybolur ve tedavi gerektirmez.

dudaklarda görülen minik kabartılar: emme hareketi nedeniyle bebeğin duyarlı dudak derisinde görülebilirler. bu kabartılar da dudak güçlendikçe kendiliklerinden geçerler.

yanaklarda görülen döküntüler: egzamalı bebeklerde daha sık görülmekle birlikte, bazı bebeklerin yanaklarında görülen bir döküntü tipidir. yanaklarda cilt, kırmızı renkli ve olabildiğince kurumuş görülür. genellikle, ıslak kalan cildin gösterdiği reaksiyondur. örneğin uyurken ağzından akan salyanın yastığı ıslatması nedeniyle, bebeğin yanağı devamlı bu ıslaklıkla temas durumunda olabilir. bu döküntüyü önlemek için, bebeğin cildi özel temizleyici losyonlarla silinerek temizlenmeli ve nemlendiriciler kullanılarak yumuşak tutulmalıdır.

doğum lekeleri: doğum lekeleri de olabildiğince yaygındır. çoğu, doğum sırasında bebeğin maruz kaldığı baskı nedeniyle ortaya çıkar ve kısa bir müddet sonra kendiliğinden kaybolur. bazıları ise daha uzun müddet kalabilir veya önemli bir problemin belirtisi olabilir. böyle bir taktirde hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

benim bebişte olmadı kızlar ama ortam biraz sıcak olsa hemen kırmızı bır ıkı noktacık belirir gibi oluyo.bıraz serınletıyorum yuzunu yıkıyoruz hemen gecıyo

benimde kizimin burnunda vardi 3. haftada kayboldular zaten hemsiresi gecer demisti sizlerinkide gecer zamanla

X