- 2 Ocak 2015
- 3.482
- 4.796
Çok çekmiş biri olarak yorum yapayım.Kızlar hazır emzik sorusu açılmışken, ben bir süre emzik vermek istemiyorum ama gerekirse veririm diye de düşünüyorum. O yüzden doğumdan önce emzik almam gerekir mi? Aynı şekilde biberon için de kararsızım. Anne sütü emerse biberon ihtiyaç olur mu? Olursa ne almam lazım? Cam mı plastik mi?
Doğduğu gün kardeşim emzik verdi. Ben de cahillik anlamıyorum meme reddi falan. Aa ne tatlı diyerek geçtim. Uzunca bir süre mememi emzik gibi tutmaya çalıştı.
Biberon desen, bizimkinin ağlama krizlerini açlıktan sanıp 17. gün gizlice mama vermişler
Her ikisini de 2 aylıkken bıraktırdım. Meme reddiyle uzunca süre uğraştım. Özellikle emzik biberon aldığı günler emzirmek çok zor oldu.
Tabii bebeğe göre değişir bu. Şu an çok şükür emzirme gayet güzel gidiyor ve bebeğim ne emzik ne de biberonu kabul etmiyor.
Bir daha bebeğim olursa inşallah ikisini de kullanmak istemiyorum. Emmeyle ilgili problem olursa eds yöntemi, parmakla besleme yöntemi gibi seçenekler değerlendiririm. Olur da home office çalışmazsam ve biberon gerekecekse de en azından memeyle biberonu ayıracağı döneme kadar izin kullanırım.
Bir de emzik vermek neden bu kadar seviliyor anlamış değilim. Bıraktırması da ayrı zor zaten.