Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğimiz neler yapabiliyor?kıyaslama değil bilgi amaçlıdır.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

shequre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
180
1
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, bebeklerin her ay bazı belirgin davranış ve hareketleri gerçekleştirmesi beklenir. Kimi bebek beklenilenden önce gerçekleştirir, kimisi de daha geç sürede. Bu konuyu açmaktaki amacım bebeklerimizi kıyaslamak değil, her ayda bebeklerimizden beklenen davranış ve hareketler hakkında paylaşımda bulunmaktır.İnternette bununla ilgili cok saglıklı bilgiler bulamadım. Burada tecrubeli ve birebir yaşayan anneler olarak paylaşımda bulunalım diyorum. Ne dersiniz?
Benim kızım 5. ayda. Şu ana kadar sağa veya sola dönebiliyor, elinin dokunduğu şeyleri kavrayabiliyor.destekli olmak şartıyla oturabiliyor. annesini ve babasını diğer insanlardan ayırt edebiliyor. bilinçli oldugunu sanmıyorum ama yine de hoşuma giden sesler çıkartıyor 'eanne, anne,enne' gibi. tabi ki dişleri kaşınıyor ne bulursa agzına atmaya calısıyor. agzının etrafı tukuruk gölü oluyor. sizin bebişler ne durumda?

canım benim bebeğimde 5 ay 2 günlük aynı senin bebeğinin yaptıklarını yapıyor.yüzüstü dururken poposunu kaldırıyor oyuncaklarına doğru uzanıyor ileri gitmek istiyor yapamayınca basıyor ağlamayı Çok ilginçtir ki benim tosunumda ağlıyoken resmen anne diyor.Böyle demeye birkaç gün önce başladı ilk duyduğumda çok şaşırmıştım şimdi ise çok hoşuma gidiyor ve duygulanıyorum Birde kucağımda oturuyorken ayaklarına doğru uzanıyor

Ay çok şekerler benim ki de 5 aylık şu anda sadece bi tarafa dönebiliyo yüz üstü yatınça sırt üstü dönmeye çalışıyo eline bişey verince alıyo ama tutmuyo atıyo hemen

dün gece muhallebi yedirirken ba dedi.Çok şaşırdım sonra ba ba ba diyor arka arkaya.Eşimde nasıl seviniyor baba diyor diye bilinçli demiyor tabiki.

Merhab arkadaslar benimde oglum 3 ayını doldurdu 4 den gun almaya basladı , acıkcası internette bir dolu sey yapıyor soyle yapabilir boyle yapabilir diye bende oglumda orda olmayanları gorunce moralim bozuluyor bazan, mesela ellerini tam olarak kullanamıyor yani birseyi eline versem bırakıyor hemen tutmuyor, renkli oyuncakları var ona dogru tutunca falan boyle bi heyecanlanıyor cabalıyor sanki ama okadar yani ellerini falan kullanamıyor, kafasını tutuyor henelde kucakta falan ama yuz ustu koydugumda bilemiyor bi turlu napacagını oylece kalıyor kafası yerde bende korkuyorum tabi.Doktora sordum kac kere basını tutuyorsa bişey olmaz dedi.Guluyor oyunlara falan ama oyle sesli baya seri halinde degil, guldurmek icin biraz caba sarfetmeniz lazım yani.İşte oyle arkadaslar valla ne sıkıntılı işlermiş bunlar ya allah yardımcımız olsun

canım senin bebeğin heniz 3.ayını bitirmiş böyle davranması çok normal.benimde oğlum yeni yeni oyuncağını ona uzatınca elini uzatıp almaya çalışıyor.Peki ellerini ağzına götürüyor mu? 1 ay sonra seninkide başlar merak etme.

elini agzına goturuyor evet cok acemice deolsa goturuyor emmeye calısıyor elini (yumruk seklinde) birde gozle takibi iyi cok sukur takip ediyor birini yada bir nesneyi.
kilosu 5.600 gr boyuda 58 cm

Son düzenleme:
benim oğlumda elini yumruk yapıp ağzına götürüyordu...Ellerini tanımaya çalışıyor daha annesi zamanla oyuncağını tutacak merak etme.Bol bol konuş onunla annesi ne kadar çok konuşursan o kadar çabuk konuşmayı öğrenir.

tesekkurler moral için.
bu arada birinden duymustum ama nekadar dogru bilemiyorum hani cocugu kollarındaqn tuttugunuz zaman kendini biraz zorluyorya kalkmak icin cok degil ama bir hareket oluyor ya, onu siz nekadar yaparsanız işte daha cabuk kasları gelişir vs diye , egzersiz gibi yani ama forumda biyerlerde bir doktor bir arkadasa yatsın kasları daha iyi gelişir gibi bişi demiş acıkcası bende merak ettim.
bu arada haftada en az bir sefer balık yemeye calısıyorum omega 3 un sutten gectigini okudu baska bir yerdede buda ozellikle zeka gelişimi icin faydalı sanırım

banada doktorum kollarından tutup kaldır fış fış kayıkçı yap dedi.bizde babasıyla bol bol yapıyoruz.doğduğundan beri babası egzersiz yaptırıyor ben o kadar cesaretli değildim ama alıştım şimdi bir görsen ne kadar hareketli yavrum şekilden şekile sokuyorum onu.Sence yatarak nasıl kas gelişir?Mantıklı geliyor mu sana?Bi de emekleme pozisyonunda tut bebeğini uçak pozisyonu diyorlar doktorlar o zamanda kasları çok iyi gelişir.bebeğinle konuşurken mimiklerini iyi kullan bu da çok önemli.Benim bebişim yüzümdeki ifadeleri anlamaya başladı.Balık ye bol bol madem emziriyorsun.Cevizde yemeyi ihmal etme.

iyice kafamkarıstı ben bu konuyu actıgımda doktorumuz cocuga işkence yapmayın bırakın o buyur demişti. öööööf öf

iyice kafamkarıstı ben bu konuyu actıgımda doktorumuz cocuga işkence yapmayın bırakın o buyur demişti. öööööf öf

canım sen bilirsin ama etrafımda bebeğine egzersiz yaptırmayan bir kaç anne var bebekleri 1 yaşını geçti ne emekliyor,ne yürüyor öylece yatıp duruyorlar....sen bilirsin yinede.

Ansiklopedide okumustum. Bol bol egzersiz yaptirin diyodu. Ozellikle karnu yere (yani ortu veya battaniyenin ustune)temas edicek sekilde yatirip surunmesini sagalyin demisti. Benim kiz bunu pek yapmiyo ama Ben elinden tutuyorum kaldirirmis gibi o da kalkmak icin zorluyo kendini.

sana katılıyorum.Bebeğe ne kadar egzersiz yaptırırsan o kadar çok kasları gelişiyor.Bu arada benim oğlum baba demeye başladı.Hele dün sabah uykudan kalkar kalkmaz baba dedi çok tatlıydı ya.

sana katılıyorum.Bebeğe ne kadar egzersiz yaptırırsan o kadar çok kasları gelişiyor.Bu arada benim oğlum baba demeye başladı.Hele dün sabah uykudan kalkar kalkmaz baba dedi çok tatlıydı ya.
galiba hemen hemen aynı donemlerde dogum yaptık. benim kız 15 eylul dogumlu,seninki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…