Merhab arkadaslar benimde oglum 3 ayını doldurdu 4 den gun almaya basladı , acıkcası internette bir dolu sey yapıyor soyle yapabilir boyle yapabilir diye bende oglumda orda olmayanları gorunce moralim bozuluyor bazan, mesela ellerini tam olarak kullanamıyor yani birseyi eline versem bırakıyor hemen tutmuyor, renkli oyuncakları var ona dogru tutunca falan boyle bi heyecanlanıyor cabalıyor sanki ama okadar yani ellerini falan kullanamıyor, kafasını tutuyor henelde kucakta falan ama yuz ustu koydugumda bilemiyor bi turlu napacagını oylece kalıyor kafası yerde bende korkuyorum tabi.Doktora sordum kac kere basını tutuyorsa bişey olmaz dedi.Guluyor oyunlara falan ama oyle sesli baya seri halinde degil, guldurmek icin biraz caba sarfetmeniz lazım yani.İşte oyle arkadaslar valla ne sıkıntılı işlermiş bunlar ya allah yardımcımız olsun
canım senin bebeğin heniz 3.ayını bitirmiş böyle davranması çok normal.benimde oğlum yeni yeni oyuncağını ona uzatınca elini uzatıp almaya çalışıyor.Peki ellerini ağzına götürüyor mu? 1 ay sonra seninkide başlar merak etme.
benim oğlumda elini yumruk yapıp ağzına götürüyordu...Ellerini tanımaya çalışıyor daha annesi zamanla oyuncağını tutacak merak etme.Bol bol konuş onunla annesi ne kadar çok konuşursan o kadar çabuk konuşmayı öğrenir.
tesekkurler moral için.
bu arada birinden duymustum ama nekadar dogru bilemiyorum hani cocugu kollarındaqn tuttugunuz zaman kendini biraz zorluyorya kalkmak icin cok degil ama bir hareket oluyor ya, onu siz nekadar yaparsanız işte daha cabuk kasları gelişir vs diye , egzersiz gibi yani ama forumda biyerlerde bir doktor bir arkadasa yatsın kasları daha iyi gelişir gibi bişi demiş acıkcası bende merak ettim.
bu arada haftada en az bir sefer balık yemeye calısıyorum omega 3 un sutten gectigini okudu baska bir yerdede buda ozellikle zeka gelişimi icin faydalı sanırım
banada doktorum kollarından tutup kaldır fış fış kayıkçı yap dedi.bizde babasıyla bol bol yapıyoruz.doğduğundan beri babası egzersiz yaptırıyor ben o kadar cesaretli değildim ama alıştım şimdi bir görsen ne kadar hareketli yavrum şekilden şekile sokuyorum onu.Sence yatarak nasıl kas gelişir?Mantıklı geliyor mu sana?Bi de emekleme pozisyonunda tut bebeğini uçak pozisyonu diyorlar doktorlar o zamanda kasları çok iyi gelişir.bebeğinle konuşurken mimiklerini iyi kullan bu da çok önemli.Benim bebişim yüzümdeki ifadeleri anlamaya başladı.Balık ye bol bol madem emziriyorsun.Cevizde yemeyi ihmal etme.
iyice kafamkarıstı ben bu konuyu actıgımda doktorumuz cocuga işkence yapmayın bırakın o buyur demişti. öööööf öf
Ansiklopedide okumustum. Bol bol egzersiz yaptirin diyodu. Ozellikle karnu yere (yani ortu veya battaniyenin ustune)temas edicek sekilde yatirip surunmesini sagalyin demisti. Benim kiz bunu pek yapmiyo ama Ben elinden tutuyorum kaldirirmis gibi o da kalkmak icin zorluyo kendini.
galiba hemen hemen aynı donemlerde dogum yaptık. benim kız 15 eylul dogumlu,seninki?sana katılıyorum.Bebeğe ne kadar egzersiz yaptırırsan o kadar çok kasları gelişiyor.Bu arada benim oğlum baba demeye başladı.Hele dün sabah uykudan kalkar kalkmaz baba dedi çok tatlıydı ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?