bebeğimiz için nasıl yatırım yapmalıyız?

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 günlük anneyim Rabbim herkese bu güzelliği yaşatır nşallah. şimdi eşimle düşünüyoruz aylık fon mu alsak hayat sigortası mı yaptırsak sizce bebeğimizin geleceği için nasıl bir yatırım yapılmalı?

biz bireysel emeklilik baslattik..devlet katkisi da oluyor.bi bankaya gidip sorun danisin akliniza yatarsa yaptirirsiniz..buyuk capli kumbara gibi..:)

bireysel emeklilik 25 yıl önce ailem bana başlatmış ama ben 12 yaşındayken falan bozdurulmuştu o. ben de şimdi bireysel emeklilik başlatacağım kısmetse...

bireysel emeklilik güzel birşey gibi ama ayrıntıları bilmiyorum burada bireysel emeklilik yoluyla emekli olan birti yok mu? fikir verse iyi olur.

Bu soru benim de kafamı kurcalıyor.Hangisi daha doğru olur diye düşünüyorum.Ama galiba bizde bireysel emeklilik yaptıracağız kafalar karışık.

en iyisi banka hesabı açıp , elinize geçen ufacık bir parayı bile çocuğunuzun geleceğine yatırmak :)

her ay bir hesapta belli bir miktar biriktiriyoruz ama faiz falan yok haliyle o buyuyunce degeri dusecek. kucuk altin kulcelerinden almayi dusunuyorum.

Bizim henüz bebeğimiz yok ama bebek düşünmeye başlayalı iki hafta filan oldu.İki hafta önce,karar verdiğimiz gün,ikinci bir karar daha aldık veher günün sonunda,eve gelince,cebimizde kalan tüm bozuk paraları bir kumbaraya dolduruyoruz.Tam iki haftadır bunu yaptık ve şu an 80 liramız oldu.haftada bir de o parayı tümletiyoruz manavda filan :) Bu şekilde para biriktirmeyi hedefliyoruz ve 500 liraya ulaştıkça bankaya yatırmayı düşünüyoruz :)

Biz evlendikten kisa bir sure sonra bireysel emeklilik baslattik hem esim hem benim hesabima. Allah muhtac etmezse bozmayi dusunmuyoruz, biriktigi yere kadar bebegimiz icin biriksin. Odediginiz miktara gore %25 devlet katkisi da var.

1+1 bile olsa bir ev alıp onun taksidini ödeyebilirsiniz ay ay merkezi bir yerden aldığınız da ne zaman satarsanız satın değerini kaybetmez hiç yoktan ilarda kirasıyla çocuğunuzun harçlığıda çıkar. hem bir eviniz hemde her ay azda olsa geliriniz olur.

Ilk evlendiğimizde yaptıgımız altın hesabı vardı ona eklıyorduk fakat maalesef altın dıbe vurdu:(:( 3 bın kadar zararı oldu bebegımın...Babam sagolsun bıreysel emeklılık aldı dogumgununde o öduyor..bız de ıkı yıl vadelı bı hesaba her ay 100 yatırıyoruz...su an ıse gırınce de aldıgım nafakaların hepsını oraya yatırıp arttırcam hesabını ıns..

Back
Yukarı