• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğimin yatağını nasıl ayırcam...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

canım kararlı olcaksın, kesin ve net olcaksın her konuda, belirsilik oldumu çocuklar bunu çok iyi kullanıyoar valla, bizden zekiler, bi kere kestinmi asla taviz vermicen, asla emzirmicen valla ben hiç acı sürmek, boyamak gibi şeyler yapmadım, direk vermedim evet ilk bi hafta zor oldu ama benim kararlı olduğumu görünce pes etti, her istediğinde sulandırış süt ya da bebek sütlerinden ver bence

deneyelim bakalım nasıl olcak saol canım yardımın için. birde zaten sinir başladı ayağını yere vurup ağlıyor bişeye hayır diyince ..:roflol:

:
ne guzel anlatmıssınız cocuk yapasım geldı ya
yanınızda yatmaya da mı alısıyo, ay ne dertlerı varmıs tabı bılmeyen anlamıyor hıc haberım yok bunlardan ne guzel, allah bagıslasın hepınızın cocuklarını.

saol canım amin inşallah. oğlum benim herşeyim iyi ki doğurmuşum çok seviyorum .:emir_bebek:

benimkide 17 aylık ve yanımızda yatmaya alıştı bende çalışıyorum ve kara kara düşünüorum nasıl ayrııcam diye.... memeden çok şükür kestim sıra yatak ayırmada :(

Canımben de ikinci bebeğime hamile kaldığım için oğlumu memeden kesmek zorunda kaldım:( 15 aylıktı.meme istiyordu uyanıp gece,ben de kucağıma alıp aynen meme emerken yattığı pozisyonda tutuyordum ama göğsümü açmıyordum tabi. ağzına da yalancı emzik veriyordum önce mızıldanıyordu ama sonra uykuya geçiyordu. sadece iki gece mızıldandı ve ondan sonra geceleri hiç uyanmamaya başladı. deliksiz uyku uyudu canım oğlum.

benim oğlumun odası ayrıydı ama hamileliğimden dolayı mı bilmiyorum,bir hassaslık geldi üzerime.deprem olur alır kaçamam,düşer,battaniyeyle yüzünü örter gibi düşünceler sık sık aklıma gelmeye başladı ve karyolamıza yanıma alıyorum ben de artık.aksine yanımdayken sanki o da rahat uyuyor ben de...

kolay gelsin canım. onun yatağını sizinkine birleştir gerekrse ama önce emzirmeden kesmeden yatağını ayırma. boş iş yapmış ve işi yokuşa sürmüş olursun. yavrunla ve eşinle mutluluklar...

ayy keşke benim sütümde olsa benim kızımda emseydide keşke 2 yaşına kadar emzirseydim ben yanıma ytırmadım hiç sadece eşimi işe yolladıktan sonra 2 saat falan oda korkumdan ben bi uçta kızımı bi uca yatırıyodum ayy zamane bebekleri hem çok tatlı hem zekiler yaa yerim ben hepsini kuzucuklar yaa

20 ay çok uzun zaman o alışmış maalesef ayırman çok zor olur. benim yeğenim bebekken bile yatmadı beşiğinde hemen anlardı dizlerimizde uyurdu. başkasının dizinde de yatmazdı hepimizi bilirdi. çocuk deyip geçmeyin onalr istediklerini yaptırıyorlar maalsef. şimdi 5 yaşında daha yeni ayırdılar yatağını ve odasını. zamanla oda alışır hiç zorlama ve ağlatma.

3-5 yıl sonra aynı soruyu yaşıyor olucam sanırım
Henüz bi çocuğum yok ama olduğunda hastaneden gelir gelmez odasında yatırmak istiyorum
Eşim ben minnacık bi bebeği yabancı bi odada yalnız bırakamam sen uyur uyumaz alırım onu yanımıza diyor

işte benim konum kızım 15 aylık bütün gün işteyim hiç doyamıyorum bebeğime ve beraber uyuyoruz omu bana alışkın benmi ona hiç bilnmiyorum onun kokusunu duymadan uyuyamıyorum yeni yeni ayırmaya karar verdim çünkü ilerisi için bu gerekli biliyorum ama bana çok zor gelecek Allah biliyo buda işin başka bi tarafı

bizde de aynı sorun var. oğlum ve ben beraber yatıyoruz. işin kötü tarafı ikimiz de halimizden memnunuz.a.s ama babamız bu durumdan hiç hoşnut değil. bu şekilde yatmaya alıştırdğım için kızıyo bana. e bana da yazık di mi? çalışıyorum ve her gece 7-8 kere kalkıyorum. 15 aydır daha hiç deliksiz bi uyku uyumadım. oğluşumla uyumaktan memnunum ama artık ayrı yatmaya alışmalıyız. acaba ben de önce memeden mi kessem? zaten sütüm yok denecek kadar az. of bilmiyorum bu konuda da kararsızım. kıyamıyorum bebişime:emir_bebek:gamyoncuiremsu

Hanımlar internetten biraz araştırdım
Bebekler 2 aylıkken yada emzirme azalınca ama en geç iki yaşında ayırmak gerekiyormuş
Ama zorlayarak değil yavaş yavaş belki başlarda haftada bi kaç gece odasını sevdirmeye çalışarak odasında yatırmak gerkiyormuş
Terkedilme korkusu olan çocuklar için uyuyana kadar yanında kalınabiir kapısı açık bırakılabilir
Ve ağladığında her seferinde hemen koşmamalı bazen 5-10 saniye geç gidilmeli yada hafif bi mırıldanmaysa hiç gidilmemeli
Çocuğun anne babayı kullanmasına izin verilmemeliymiş
Valla ben uzmanların yalancısıyım umarım bilgiler işinize yarar

işte benim konum kızım 15 aylık bütün gün işteyim hiç doyamıyorum bebeğime ve beraber uyuyoruz omu bana alışkın benmi ona hiç bilnmiyorum onun kokusunu duymadan uyuyamıyorum yeni yeni ayırmaya karar verdim çünkü ilerisi için bu gerekli biliyorum ama bana çok zor gelecek Allah biliyo buda işin başka bi tarafı

bencede biz kendimizi kandırıyoruz aslında bana sarılıp uyuması hoşuma gidiyor ama nereye kadar işte mecbur ayırcaz:roflol:

3-5 yıl sonra aynı soruyu yaşıyor olucam sanırım
Henüz bi çocuğum yok ama olduğunda hastaneden gelir gelmez odasında yatırmak istiyorum
Eşim ben minnacık bi bebeği yabancı bi odada yalnız bırakamam sen uyur uyumaz alırım onu yanımıza diyor

bende öyle diyordum canım anne olunca öyle düşünemiyorsun resmen paranoyaya bağlıyorsun o yüzden bu sözümü 3-5 yıl sonra hatırla derim ben :1hug:

bizde de aynı sorun var. oğlum ve ben beraber yatıyoruz. işin kötü tarafı ikimiz de halimizden memnunuz.a.s ama babamız bu durumdan hiç hoşnut değil. bu şekilde yatmaya alıştırdğım için kızıyo bana. e bana da yazık di mi? çalışıyorum ve her gece 7-8 kere kalkıyorum. 15 aydır daha hiç deliksiz bi uyku uyumadım. oğluşumla uyumaktan memnunum ama artık ayrı yatmaya alışmalıyız. acaba ben de önce memeden mi kessem? zaten sütüm yok denecek kadar az. of bilmiyorum bu konuda da kararsızım. kıyamıyorum bebişime:emir_bebek:gamyoncuiremsu

işte böyle çalışınca diyorsunki en azından ayağa kalkmadan emiyor boşver yatalımbirde kıyamıyorsun sanki terketmiş gibi hissediyorsun. memeden kesmeden ayırmaya çalışmam bence olmadı şmdi birde memeyi kesmeye çalışıcaz. bakalım

bende öyle diyordum canım anne olunca öyle düşünemiyorsun resmen paranoyaya bağlıyorsun o yüzden bu sözümü 3-5 yıl sonra hatırla derim ben :1hug:

İnşallah 3-5 yıl sonra yine burda oluruz Bebeğime hep beraber patik örerken :hulya: hatırlarız

memeden nasıl kestin :) bütün fikirlere açığım

canım şu an zaten çalışıyoruz gündüzleri emmiyorlar...
ilk başta eve gider gitmez emzirmemeye başladım....
bir kere uyanıkken veriyordum o kadar zorla uyutuyordum emzirerek uyutmayı da bıraktım
ilk gece 3 kere verdim
sonra ki gece 2 kere
sonra tamamen kestim dikkatini dağıtmaya çalıştım meme uf olmuş falan dedim
çok zorlanıcamı umuyordum ama öyle olmadı
ama hala aklına geldikçe istiyor iki ay oldu hala unutmadı
arada bir hamma diyip iç çekiyor yavrucağım.... :sinifsinif:

saol canım benimkide aynı memede uyuyor memesiz ayakta sallasam kalkıp yine meme istiyor. benimde şöyle bir planım vardı tutarsa . tyatağını odama aldım önce yatağı ayırmak sonra memeden sonra da odaya geri koymak yazın mesela havalar iyiyken . ama planım değişcek galiba önce memeden kesmem gerek. acı sür diyorlar kıyamam ağzının yanmasına kalemle boyasam mı ?? zaten sol taraf bitti sadece sağdan emiyor soldan bazen istiyor tabi beklemiş süt olduğu için ekşi geliyor kötü deyip öbürünü emiyor. ayy nasıl olcak yaa :çok üzgünüm:

cnm benim bu zor süreci ablamda yaşadık bizde 2 yaşına kadar emdi yeğenim tam bi meme hastası idi :ecrin_bebek:
yatağı ayrı alıştırmıştı da memeden ayırmak çok zor oldu :gitme:
ama önce emzirme sayısını azaltmayla başla birden kesersen bebek çok etkilenir :bbo:
evde minik plastik bi karınca vardı onu bantla memeye yapıştırdık böcek geldi süt bitti kafamçokkarıştı dedik çok ağladı zırladı ama bi müddet sona yavaştan kabul etti :sm_cool:
ablamında sütü çok boldu sütün geri gitmeside baya zorladı şişti göğüsleri ama şükür şutarafagitti atlattı şimdi 3,5 yaşında yeğenim bana senin bebeğin olsun bende emerim diyo:roflol: düşünün bak hala unutamıyo ama tavsiyem biran önce ayırın yani 1,5 yaştan sona. yoksa baya zorluyolar ablamın sırtı ağrırdı gceleri emzirmekten
çünkü büyüdükçe çook zor oluyo allah kolaylık versin

Back