Bebek Beslenmesi bebeğimin yatağını nasıl ayırcam...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mert0403

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2007
613
41
98
43
merhaba arkadaşlar şimdi benimki dert gibi görünmesede büyük bir derdim var benim 20 aylık bir oğlum var bu ayına kadar aynı yatakta yattık (evet suçluyum bu konuda) geceleri kalkıp emzirmek zor geliyordu yanımda yatınca istediği zaman emdiği için ve ben işe gittiğim için uykusuz kalmıyım diye bu yöntemi seçmiştim. bu hafta artık yatağını ayırdım ama oğlum o yatakta uyumuyor sallanan beşik birde uyanınca sallıyım uyu diyorum beni al diyor 5 dak uyumuyor yanımda yatmak istiyor dün gece almadım ağladı dakkalarca kendini yatakta ordan buraya attı ağlayarak sonuç yine aldım dayanamadım.iki dak emdi uyudu benim yanımda yatağa koyar koymaz sanki bişey var hemen kalkıyor. ne yapıcam nasıl ayırcam 3 gündür uyku uyumuyorum kıyamıyorumda ona eşimlede papaz olduk. orda yatcak diyor . offf canım çok sıkkın nasıl yapcam yaa

Kötü alismis....keske hep emzirdikten sonra hemen yatagina koysaydin canim....simdi alismasi seni cok zorlayacak...:hulya:

Ama sabirli olman lazim...öyle 3 günde olacak birsey degil bu....uyuduktan sonra hemen yavasca yatagina koy....altina senin T-Sörtlerinden birtanede ser....senin kokunu aliyor o zaman....yanindaymisin gibi hissediyor....a.s

Pess etme sakin....olacak insallah...biraz daha sabir canim

saol canım inşallah ya uyurken illa bir yeimle oynıycak yoksa uyumuyor eli hep üstümde . aslında daha önce ayırcaktım doktor işe gittiğin için senle yatsın gündüzleri yoksun gecede bırakıp gidersin diye yanında yatmak istiyor dedi. ya ayağı üstümde ya kolu yada kafası...

yatağında yat diyorum e-e pis diyor senle yatcam diyomafoldumben

..altina senin T-Sörtlerinden birtanede ser....senin kokunu aliyor o zaman....yanindaymisin gibi hissediyor....

Bence de bunu dene koyar koymaz uyanıyorsa şöyle dene,üstünde senin kokun sinmiş gecelik t-shirt v.s yi al bebişinin üstünü ört o şekilde yatağına koymayı dene..Bende çalışıyorum hiç alıştırmadım bebişimi yanımda yatmaya ama resmen istiyor benle yatmayı bazen kıyamıyorum alıyorum ,sonra alıştırıcam diye korkup uykuya dalınca hemen yatağına koyuyorum

Ay kiyamamkaydirigubbakcemile3....cokta bilmis oluyorlar yahu simdiki cocuklar!!:hulya:

Doktorun verdigi akila ben pek akil erdiremedim ama neyse.....aslinda doktorlar olsun egitimciler olsun cocuklari dogar dogmaz kendi yataklarina alistirmak gerek diye bas bas bagiriyorlar....hem Anne rahat yatmali hem cocuk....

Birde ben yanimda yatirmaktan cok korkardim cocuklarimi....uyurken ezerim, kolum biryerine gelir falan diye....Allah korusun:Saruboceq:

saol canım birde onu deniycem bakalım. yatağı ayırmak ayrı dert birde memyi bıraktırcam onu nasıl yapıcam o ayrı dert kafamçokkarıştı

Bu durum kuzenimde de var kızı 4,5 yaşında hala babasıyla uyumakta diretiyor, kuzenim de tek uyuyor.
Demek ki neymiş...
Yatakları asla ve asla ayırmak iyi değilmiş çocuk için bile olsa.

valla ilk önce memeden kes, bu yeni duruma alıştıktan sonra yatak ayırma olayına başla, yoksa çok zor hem sana hem bebişe yazık olur, gereksiz gerilirim olur, ilk adımın memeden kesmek olsun, çünkü emerek uyumaktan mutlu oluyor ve bütün bunları bağdaştırıyor büyük ihtimalle, annenin yatağı, emmek, uyumak
o yüzden ilk önce memeden kesmeli bu duruma alıştıktan sonra yatak ayırmaya geçmelisin
o zaman da rutin şeyler yap, mesela ben ilk ayırdığımda yanında uyuyana kadar yatar ama hep sen uyuyana kadar burdayım sonra kendi yatağıma gidicem, herkes kendi yatağında uyucak gibi lafları tekerleme gibi her gece söylerdim, bıkmadan öpe okşaya bunları söylemelisin

Bu durum kuzenimde de var kızı 4,5 yaşında hala babasıyla uyumakta diretiyor, kuzenim de tek uyuyor.
Demek ki neymiş...
Yatakları asla ve asla ayırmak iyi değilmiş çocuk için bile olsa.

ya aslında ben şöyle bişey yaptım benim yatağımın yanına onun yatağını koydum duvara kadar kocaman bir yatağım oldu yani eşimi hiç bir şekilde yataktan atmadım kocam yanımda sorun olumu ayırmak

benim oğlumda pazar günü iki yaşına girecek yaklaşık bir yıldır benimle yatıyor aslında ben öyle pek fazla sorun yapmıyorum bu konuyu bana göre çok fazla büyütülecek bir konu değil bu tamamen ne hissettiğinle alakalı kişi bebeğin yanında yatması ile onun korkak,güvensiz vs. olacağını düşünüyorsa büyük ihimalle çocuk öyle olacaktır yani hissedilenle alakalıdır aslında yaşanılanlar benim oğlumun öyle sarılayım koklayayım gibi istekleri yok aksine yaklaşınca rahatsız oluyor yatağın birucunda ben diğer ucunda eşim geniş bir alanda da beyimiz yatıyor sere serpe :) onun derdi meme gece her istediğinde vakit geçirmeksizin ağzında olacak yoksa kıyametleri koparıyor bu nedenle hala bizimle yatıyor bir iki denem de bulundum kabul etmedi şu memden kesm e işini halledersem en kısa zamanda ayıracağım çünki bu şekilde hiçte sağlıklı bir uyku uyuyamıyorum ama gözlerimi açtığımda o küçük meleği görmek dünyalara bedel oluyor :)

emzirme işinde eşimle anlaşamıyoruz neymiş çocuğun hakkı 2 yaşına kadarmış emzirceksin 2 yaşını doldurana kadar diyor önce eşimi ikna etmem gerekiyor . acayip uyuyr görseniz eliyle diğer gösümle oynuyor hem emiyor hem beni okşuyor yüzümü saçımı eli üstümde tamamen uyusa bile eli üstümde . evet birde bu cümleleri söylüyorum oda bana ı ııı diyor ne kadar zamanda ayırdın sen ne kadar sürdü yani. birde emzirmeyi nasıl kesicem çok düşkün onun içinde fikir alabilirim:asigim:

benim öyle bir korkum yok tabiki bende mutluydum ama eşim değildi . bizimkininde sorunu meme yalancı meme gibi ağzında vermezsem tepiniyor önce memeyi kescez o zman

canım ben hiç yatağa almadım ama onunla aynı odada uyuyordum o yatağında ben kanepede, bende 2 yaşlarında kendi yatağımda uyumaya başladım ama ben 14 aylıkken memeden kesmiştim çünkü asla emmeden uyumuyor ve yartım saatte bir emmek istiyordu, hiç uyumuyordum neredeyse geceleri bende kararlıydım 2 yaşına kadar diye ama dayanamadım artık, inan ha 20 ay ha 24 ay fark etmez
küçükken odaları ayırmak çooooook daha iyi valla sonra aklı iyice ermeye başlayınca hayatta ayıramazsın ve zaten şuan en riskli dönemi yaklaşıyor 2-3 yaş sendromu yani bence elini çabuk tutmalısın
yataları ayırmam 6 ay kadar sürdü, sabretmek lazım, önce uyuyana kadar yatıyordum bu sözleri tekrarlayarak, sonra uykuya dalmadan gitmeye başladım, yine konuşarak, bu da çok önemli, bide sürekli önden söylemelisin bak birazdan uyku saatti gelecek diye, benim oğaln 5 yaşıan geldi hala önden söylüyorum yoksa pat diye oyununu kesmiş oluyorum gerilim çıkıyor bununda çok faydası var, çocuklar birazdan ne olacağını bilmek istiyor, anne babanın ani kararlarını sevmiyor, her şekilde önceden söylemek yatarken anlatmak lazım
memeden kesme olayı bence çocuktan çocuga değişiyor ama genelde bir haftada alışıyorlar bence, dayanamayıp vermezsen tabii, ben sulandırılmış süt ya da bebek sütlerinden verip sulukla öyle alıştırmıştım, sürekli parklarda gezmelerdeydik, dikkatini başka şeylere çekmeye çalıştım yani
kolay gelsin canım sana da bebişinede
a.s.

Son düzenleme:
gercekten zor bır durum
benımde 1 yasında oglum var
aynı yatakta degıl ama aynı odada yatıyoruz
ben de calıstıgım ıcın odasını ayırmaya kıyamıyorum ve cok zor olur dıye dusunuyorum

aslında besık yerıne tek kısılık yatakta bırlıkte emerken yatsanız ve uykuya tamamen daldıktan sonra sız kendı yatagınıza gecsenız daha kolay olmaz mı

Oğlum 3,5 yaşında,sütüm gelmediğinden emerek uyuma alışkanlığı pek olmadı..3 aya kadar emzirmiştim.2,5 ay benimle yattı..
Eşim oooof..böyle kanepelerde yatılmaz diyerek oğlumuzu odasındaki yatağına koydu ve o oldu, kesinlikle kendi odasında ve yatağında daha rahat..Arada bizimle uyumak istiyor ama uyur uyumaz kendi yatağına geçiriyorum..
O da rahat biz de..ıyi ki de öyle yapmışız..Yatak ayırmaya çalışanların problemlerini duydukça üzülüyorum.

saol canım benimkide aynı memede uyuyor memesiz ayakta sallasam kalkıp yine meme istiyor. benimde şöyle bir planım vardı tutarsa . tyatağını odama aldım önce yatağı ayırmak sonra memeden sonra da odaya geri koymak yazın mesela havalar iyiyken . ama planım değişcek galiba önce memeden kesmem gerek. acı sür diyorlar kıyamam ağzının yanmasına kalemle boyasam mı ?? zaten sol taraf bitti sadece sağdan emiyor soldan bazen istiyor tabi beklemiş süt olduğu için ekşi geliyor kötü deyip öbürünü emiyor. ayy nasıl olcak yaa :çok üzgünüm:

oğlumun tamamen uykuya dalması diye bişey yok sürekli ağzında tutuyor hafif kımıldadımı hemen cok cokvalla sağ tarafıma yatmaktan belim ağrımaya başladı

canım kararlı olcaksın, kesin ve net olcaksın her konuda, belirsilik oldumu çocuklar bunu çok iyi kullanıyoar valla, bizden zekiler, bi kere kestinmi asla taviz vermicen, asla emzirmicen valla ben hiç acı sürmek, boyamak gibi şeyler yapmadım, direk vermedim evet ilk bi hafta zor oldu ama benim kararlı olduğumu görünce pes etti, her istediğinde sulandırış süt ya da bebek sütlerinden ver bence

ne guzel anlatmıssınız cocuk yapasım geldı ya
yanınızda yatmaya da mı alısıyo, ay ne dertlerı varmıs tabı bılmeyen anlamıyor hıc haberım yok bunlardan ne guzel, allah bagıslasın hepınızın cocuklarını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…