• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebegimin vücudu kan üretmiyo

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

aylinhanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
65
2
86
Aydın
merhaba arkadaslar,ben 7 aylikken dogum yaptim bebegim simdi küvezde hala ve 7 haftalik oldu,dogdugundan beri kan veriyorlar,yani kani veriyorlar bikac gün sonra gene düsüyor gene veriyorlar.ilikten gelebilir diyorlar beklicez diyorlar.aranizda öyle olan varmi bana yardimci olursaniz sevinirim.sonra gecermi düzelirmi büyüdükce cevabinizi bekliyorum

hiç bir bilgim yok bu konuda canım cok gecmiş olsun.bebeğim biran önce sağlığına kavuşur inşallah

hic bi bilgim yok bu konuda ama,ALLAH yardimciniz olsun,umarim bebeginiz saglinina kavusur,ALLAH anali babali buyutsun:Saruboceq:

canım benim kızımda küvözdeyken 3 kez kan verildi premature bebeklerin kansızlık sorunu sık görülür, hatta neredeyse tüm bebeklerde görülür. ama şiddeti her bebekte farklı olabilir. sadece kırmızı kan (eritrosit) mı veriyorlar yoksa sarı kan (trombosit ya da plazma) veriyorlar mı

allah şifa versin canım inşallah sağlıkla kuvözden çıkar ve kucağına alırsın canım. tüm dualarımız bebeğinle

sagolun arkadaslar güzel dilekleriniz icin.preemie bebegime hem trombosit hemde eritrosit veriliyo ikiside yani bugun gene verdiler ikisindende ama en cok hep trombosit düsüyo düzelirmi kendiliginden acaba.Allah yardimcimiz olsun.bugun kandil,kandilinizde hepinizin mübarek olsun benim bebegim icinde dua ediverin bu mübarek günde.Allah razi olsun sizlerden

dualarımız seninle
büyük ihtimalle enfeksiyonu var ve bu nedenle vucudu kan üretemiyor. inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. ben pediatri asistanıyım canım. eğer merak ettiğin şeyler varsa dilim döndüğünce sana yardımcı olmaya çalışırım

sagolun arkadaslar güzel dilekleriniz icin.preemie bebegime hem trombosit hemde eritrosit veriliyo ikiside yani bugun gene verdiler ikisindende ama en cok hep trombosit düsüyo düzelirmi kendiliginden acaba.Allah yardimcimiz olsun.bugun kandil,kandilinizde hepinizin mübarek olsun benim bebegim icinde dua ediverin bu mübarek günde.Allah razi olsun sizlerden

guzel bebegin Insallah en kisa zamanda sagligina kavusur, bu gece dua edecegim bebegine.

canım mesajını gördüm ve bebeğin için dua ettim.Rabbim inşallah bu gece acılan eller hürmetine bebeğini saglına kavusturur.sen de kendini cok fazla yıpratma annesi kuzuzn cıkınca cok enerjıye ihtiyacın olacak..

benım bebişede kan vermişdik.....bir ekre verildi..kansızlık vardı...zaten belliydi kızımın yüzü sararmış hareket bile edemiyordu bi kaç gündür güçsüz kalmışdı..hemen kan nakli yaptılar..2-3 güne toparlamışdı...bebişine muhakak anne sütü götür..

bebğin hakkında bilgi verirmisin kaç kilo kaç haftalık dünyaya geldi ve şuanki durumu..anne sütü alıyormu...kaç kilo oldu??

bebeklik canim hepinize cok tesekkür ederim Allah sizlerden razi olsun dua ediverdiniz.31 inci haftada dünyaya geldi 7 aylikken geldi simdi 7 haftalik oldu 1 kilo 270 dogmustu ama 270 saymamislardi cünkü vucudunda su vardi onun icin 1 kilo dediler simdide 1 435 gram demislerdi. sütüm tam yetmiyor yarisinida mama veriyorlar ama sütüm iyi geliyormus karnina diger mama iyi gelmiyormus ama neyapabilirim yok fazla sütüm.suanki durumu kakasini yapamiyo karni sisti su veriyorlar hep popodan yapmasi icin,zatende bidefa ameliyat oldu bagirsaktan.kanida sürekli azaliyo öyle iste canim.simdilik tek sorunumuz kan diyorlardi ama simdi bide bagirsak problemi cikti ama bida ameliyat etmek istemiyorlar hemen bekliceklermis cünkü karni yumusakmis sert degilmis yani iyimis simdilik kakasini belki kendiliginden yapabilir diyorlar.

canım mama yemesse kakasını yapacakdır..biraz zorlasan ...sana tavsiyem müzik dinle moral çok önemli sütde...moralini yüksek tutarsan sütün gelecekdir..birde elinde su şişesi dolaştır bol su iç..bol bol uyu...mamadan dolayı kakasını yapamamış olabilir....süt poşeti al..3 saatde bir muhakak sağ...geceleri bile iki kere kalk sağ.... ah canım bende o devirlerden geçtim ama..bak toparlanmış yardımcı ol biraz daha...mama verdirtirme şu bağırsakları gelişinceye kadar olmazmı??

canım senı çok iyi anlıyorum ancak 40 gün süt vereb,ildim...sağıyordum 10 cc süt çıkıyordu sonra 5 düşdü derken benım kız 80 cc mama yiyordu 6 öğün mama 1 öğün anne sütü verebiliyordum...sonra bu iki güne düşünce mecbur depresyon tedavsine başladım..depresyondan sütümde kesildi..sana tavsiyem dayan canım..benım sütüm 2 kilo etti kızımı dayandım...emzirmekde isterdim fakat nasip olmadı:(

sağlıklı olsunda ne yapalım...

Allahim senin cocugunada saglik uzun ömürler versin,evet elimden geleni yapiyom gece bile kalkiyom 3 4 saatte bir sagiyom küvezte daha bebegim hastaneye her gün gidiyom sütümü sagip götürüyom.ama yinede yetmiyo caylar ictim hersey denedim.simdi zaten bi vermiyorlar ilacla besleniyo.bakalim insallah kakasini yapar ya.senin cocugun kac aylik yada yasinda sagligi yerinde demi ?

canım benımkı şubatın 11 de doğmak zorunda kaldı 1070 gram olarak geldi dünyaya 37 gün kaldı küvezde...kalbimizde delik var iki adet başka şuan bir sorunumuz yok.nörolojik kontrolleri ve yenidoğan kontrollerimiz yapılıyor..şuanlık bi durum bozukluyumuz yok..inşallahda olmaz....

bende çok çaylar denedim..olmayıncada olmuyor..ama muhakak üzülüyorsun..ve bundan olmuyor..mutlu olabileceğin bişiler olması lazım olması için sütün...çok zor biliyorum ama dene belki olur sütün şimdi sağıp koyuyorsundur buzluğa muhakak koy...kaç cc içiyor bilmiyorum anne sütü ama birden artıyor anne sütü ve dahada yetmemeye başlıyor..en azından stok et buzluğunda şuan...30-40 cc de olsa buzlaya at sana tavsiyem..ben hiç acımadım süt poşetlerine 20 ccde olsa onu bile buzluya attım...sende böyle yap canım..iyyileşecekdir..küçük oldukları için hayata karşı büyük savaş veriyorlar..çok haklılar..canlarım yaaa..nasılda mücadele veriyorlar..biz istemzdik böyle olmalarını... ama oluyorlar..üzgünüm elimizden bişi gelmiyor allaha dua etmekden başka....

evet haklisin bende diyorum bizim kizimiz cok güclü cok dayanikli ya yasam mücadelesi veriyo.dogdugundan beri neler yasadi neler ameliyat oldu.Allahim güc veriyo bebeklerimize.beyin kanamasi gecirdi bide benim kizim.doktorlar kesin sakat kalir diyorlar ama Allahim biliyorya neolcagini simdilik elleri ayaklari yüzü heryeri hareket ediyo masallah.sütümü 14 ml veriyorlardi ama buzluguna koyma diyorlardi kücük oldugu icin süt buzlukta bakteri üretebiliyormus ama ben gene sorcam bakalim aslinda iyi olur koysam bol bol olur icer karnindaki sislik inince.bide kalbindede rahatsizlik var.bol bol dua ediyoz.benim sütüm 20,30 ml geliyo yani az yetmiyo.sisede 20 falan görünüyo ama siringadan iciriyorlarya orda 13 falan cikiyo sisede göründügü gibi olmuyo.

burde beyin kanaması geçiren bebeklerin anneleri var sorunu olmayanda olabiliyor allahdan ümit kesilmez canım...sen bence bu sütü sor..ş bana buzluya koy demişlerdi...müdahale ettilermi beyin kanamasına?? ne derece geçirdi beyin kanaması ..benımkındede oldu..bu bütün premetrü bebeklerde olduğunu söylediler...senınkındeki derece ne ?? herşey güzel olacak inşallah. benımkı kadar geliyormuş sütünişde üzüntüden...nedesem boş üzülmeyeceksin süün olması için rahatlatıcı çay şiç sen onların içinde anoson var rahatlatıyor uyku yapıyor..

Back