Bebeğimin Uyku Sorunu

Eğitimine takılmıyorum. Yorgunum. Çalışıyorum, 45 dk araba sürüyorum her sabah, dikkatim dağılıyor, işyerim uzak. Dinlenme vaktim yok. Öğle arası süt sağıyorum. Geceleri uyanıyor vs. Biraz uyuyabilmek, dinlenmek istiyorum geceleri o açıdan sordum. Bir yolu varsa, başaran varsa bilmek istedim.

Uyku egitimimi o da neymis 8 aya kadar ferber, west , Tracy hogg, ananem, babanem, anam, kaynanam ve bilumum koca kari yöntemleriyle her türlü uyku egitimini denedik ( ferbere dayanamadim gönlüm el vermedi) benim sipa nuh dedi peygamber demedi. Uyumadi vesselam. En son yanima aldim beraber uyuyoruz bazi geceler cok yorgun oluyordum kendisi memeyi bulup emip dalıyor. Ama aşırı uykusuzluk cektim anlatamam. Zaten konu acmisligimda var. Diş dönemi hepten ikiz gibi gezdik. Suan 15 aylik ve birlikte uyuyoruz memeler açık tabii cani isteyince emiyor gece 2 defa uyaniyor sonra su içiyor uzerine hop uyuyor. Su vermeyi de deneyin susuyor olabilir.

Yanıma da aldım ben bacım olmuyor olmuyor olmeeeyorr:) neyse şimdi sen böyle deyince ümitlendim. Belki bir dönemdir ve geçer birkaç aya. Ben de uyku eğitimine inanmaz oldum artık. Ütopik geliyor, bebekler değişiyor sürekli stresli canlılar. Ağlaması bile değişiyor. 4. Ay ağlardı şimdi bağırıyor zaten:) ama memeyi kendi tutamıyor daha 7 buçuk aylık sinirleniyor. Bulup ağzına tıkacağı zaman ben de tekrar yanıma alabilirim.

Ooo dur daha bi de yürümeye çalıştığı zaman gör sen yatakta durmayacak surekli yürümek icin heveslenip uykusunu kaciracak ama sonra tekrar düzelecek. B

Bazen saat başından bile fazla kalkıyor bazen es geçiyor. Ezandan uyanmiyor ama mesela gece 12 den sonra yatıyor. 1-2 gibi.

4 aylıktan beri uykusu düzenli olan sıpam yürümeye başladı başlayalı gece boyunca en az 2 saat (genelde 4-6 arası) uyanık oluyor. İllallah geldi ki sabırlı biriyimdir. Gecenin bi körü uyanıp gak guk konuşmaya başlıyor. Umarım iyi çözüm önerileri gelir de hepimiz nasipleniriz :)

Böyle duyunca uyku eğitimi vermek hiç gelmiyor içimden. Sürekli başa dönecekse çocuğu strese sokmanın ne anlamı var diyorum. Ama ben de iöe başlayacağım, çalışan annenin de başka şansı yok gibi.

Bebğiniz kaç aylık?
Ümitsizliğe düşürmek istemem ama 14 aylık :)
Yaşından sonra düzelecek gibi oldu, sonra dediğim gibi geceleri kabus gibi bir ay geçirdik.
Ama öyle böyle geçiyor zaman.
Çalışmak ayrı zor oluyormuş bu dönemlerinde, Allah yardımcınız(mız) olsun.

Ooo dur daha bi de yürümeye çalıştığı zaman gör sen yatakta durmayacak surekli yürümek icin heveslenip uykusunu kaciracak ama sonra tekrar düzelecek. B
Ooof offf dönme evresinde öyleydi sürekli dönüyordu uykusunu kaçırıp ağlıyordu. Çilem yeni başlıyor demek ki.
Benim annem bakıyor çocuğa kucakta sallama, ayakta sallama, biberonda uyutma, oyun halısında uyutma, kanepede uyutma, balkonda uyutma gibi birçok yolu denedi ve zaman zaman başardı. Uyku eğitimi verecekseniz, bakan kişinin de sabır sebat sahibi olması gerek. Birçok farklı yol denendi mi olmuyor. Ben izindeyken yapmıştım, oldu. Ama yine izindeyken kendiliğinden bozuldu. Önce gece uykusuna yttıktan 1 saat sonra kalkmaya başladı, ertesinde saat başı kalkmaya. Ben işe başladım daha da sarpa sardı her şey. İşe başlayacaksanız, eski sistem sürdürmenizi tavsiye ederim. 8 aydan büyükse daha travmatik olabilir ayrılık. Ama 5 aydan küçükse tutar tabii o ayrı.

Yöntemlerin Tutacağını sanmam. İzinliylen büyük bir disiplinle sürdürmeniz lzım. Evdeki bakıcının da bunu devam ettirmesi gerek. Ama bu şartlar olmuyor ne yazık ki. Benim oğlum şu an 7 buçuk aylık huyu suyu değişti. Bu aylar biraz riskli. Sizink kaç aylık şu an?

Ayın 10'unda 5 ay bitcek. Ben hiç uyku eğitimi vermeye başlamadım daha. Bizim problemimiz geç uyumasıydı. 12'den önce uyumuyordu. Buradaki annelerin tavsiyeleriyle uykusunu öne çekerek artık gece 10da yatırıyorum. Sabaha kadar 1-2 kez uyanıp emziğini alıp biraz elimi tutup öyle uyuyor. Aslında kendi odasına geçmesi lazım ama işte ya sallayarak ya da emerken uyuyor. Bunun için uyku eğitimine başlamam lazım ama herkesten duyduğum şey diş çıkartırken her şeyin değiştiği. Madem başa dönecek neden çocuğu ağlatayım ki?

Benimkini de 4 aylıkken uyku eğitimi ile toplamda 12 saat uykuya alıştırdım. 7 saat kesintisiz uyuyordu akşam 18 den sabah 6 ya kadar. arada kalkıp emiyor tekrar dalıyordu.Ama dönmeye başladı 5 buçuk altı ay civarı ve her şey bozuldu. O dönem susmuyor, yerinde de durmuyor büyüme atağı geçiriyor, yatakta sürekli dönüyor ve uykusu kaçıyor sinir küpü oluyor, huyu suyu değişiyor, kucaktan indiremiyorsun. O bitiyor, diş başlıyor, diş bitmeden emekleme ve oturma çabası giriyor. Yani bizim uykular 6 aylıkken bozulmaya başladı, bir daha da düzelmedi. Ben de artık uyku eğitimi vermemeye karar verdim. Ha bak şu var çocuk yatağına alıştı bu sayede. Yanımda ytsa daha da çıldırırdım çünkü yerinde durmuyor aşağı mutlaka düşerdi. Her gün bir kez kanepenin altına sıkıştırıyor kendini düşün artık. Anladım ki şimdi yine alıştırırım, 2-3 ay öyle gider ama yürüme evresinde yine bozulur. Sürekli gözetim gerekiyor. Yani bebeğini boşuna strese sokma.

Z zelzeleee ben de o nedenle kararsızım. Diş, emekleme, yürüme vs. Bakalım nasıl olacak. Bir ara çığlık atıp katılarak ağlayarak uyanıyordu, Allah'tan geçti o zamanlar. Ayrıca ben onun sinir küplüğünü yerim

16 aylık bi oğlum var ve 16 aydır 3 saat kesintisiz uyumanın nasıl bi duygu olduğunu unuttum. Hep böyleydi. Özellikle diş çıkarma döneminde (dişini geç çıkardı ama art arda çıkardı) çok çok daha fazla uyanıyo. Uyku düzeni yok. Saat 22 de uyutmaya çalışırım ama bu bazen 22.10 olur bazen 23.00 .sabah bi bakmıssın 7 de kalkar bi bakmıssın 8.30 da. Ne zaman düzelicek bilmiyorum ama psikolojik olarak yorulduğumu hissettiğim bi dönemdeyim. Allahım bütün evlatlarımıza sağlık versinde bugünlerde geçicek inşallah.

Benim oğlumun alt iki dişi çıktı. Ard arda gelir mi bilmiyorum bence geniş zamana yayılacak. Çünkü ilki hemen çıktı 6 buçuk aylıkken, diğeri iki gün önce tamamen çıktı. Üstler de bir buçuk iki ay zorlar artık. Zaten hasta da olmaya başladı. Sizin de diş dönemlerinde bağışıklığı düşüyor mu? Burun akıntısı falan oluyor oğlumda ben mi bulaştırıyorum acaba diyorum öğretmenim salgın falan olduğunda ben de taşıyorum diye şüpheliyim. Bazıları diş döneminde olur diyor.

Gunduz uykusu nasil ? En son gunduz uykusunu kacta uyuyor?
Benim kizim 10 aylik, en son uykusunu 15:30-16:00 gibi bitirmis oluyor ve ben 9 da yatiriyorum gece uykusuna.
Suan disi cikiyor, huysuzlaniyor uyurken, sancidan inliyor bazen, agri kesici fitil koyuyorum yatmadan once.
En son besleme 20:00 civari oluyor ve her gun ilik dus aldiriyorun yatmadan once.
Oglumu da boyle buyuttum, hicbir zaman uyku egitimi vermedim ikisine de..uyku arkadasi koydum yataklarina.
Belki sizin bebegin uyku saati onun icin erken geliyordur yada gunduz uykulari gereksiz uzundur.

En uzun gündüz uykusu 1 buçuk saat. Sabah 5 de kalkıyor, 8-9 arası ytıyor ilk gündüz uykusuna. İyi günüyse 1 buçuk saat uyur. 13-14 arası tekrar yatar 1 saat, iyi günüyse 1 bucuk saat uyur. Bir daha uyumaz. 16 da bitiremiyor gündüz uykusunu çünkü çok erken kalkıyor. Üçüncü uykuyu istiyor ama uyuyamıyor çoğunlukla. Seyahat sebebiyle Akşam 22 de yttığı bir gün evi inletmişti uykusuzluk yüzünden. Dalamadı. Dün de 20 de yattı ama yine de 5 de kalktı. Bugünkü gündüz uykusu 8 de başladı yarım saat uyudu. 11 de yattı tekrar 30 dk uyudu. 14 de yattı 30 dk sonra ağladı, emzirdim yine daldı şimdi. Bozuldu yani toptan. Gece yağı denedm, duş denedim, rutinleri yaptım olmadı. Zaten o uyku rutinini yaptırmak için sakin durmuyor ki, saat 18 oldu mu delleniyor çocuk. Karanlık odada masaj yapayım diyorum dönüyor, emeklemeye çalışıyor vs. Hepsini denedim yani. Doğduğu günden beri karanlık odada akşam uykusuna geçer zaten. tv karşısında hiçbir akşam bizimle otrmasına izin vermedim. Günde toplamda 12 saati Zor buluyor yani uykusu. Kesik kesik o da, saat başı kalkarak.

Emziriyor musunuz? Geceleri beslenmek için ya da huysuzluktan uyanıyor mu hiç? Ben fitil ya da ağrı kesici denemedim. Yatmadan mama veriyor musunuz? Mama da midede ağırlık yaptığı için derin uyutuyor diyorlar. Ben hiçmama vermedim ancak yatmadan önce pirinç unu yaptım meyveli. Meme emicem derken kustu oğlum. Açlıktan da olduğunu düşünmüyorum.

Bir de son olarak uykuya nasıl geçiriyorsunuz? Sallama, emme, yatağa bırakma? Ben emzirip yatağa koyuyorum acaba onu mu hatalı yapıyorum? Ama iş yerindeyken de ememiyor ne yapacak bu bebe diye de düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…