Bebeğimin Uyku Sorunu

zelzeleee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
2.640
5.614
78
Konuyu anne-bebek bölümünde de açtım ancak takip eden kullanıcı az olduğu için cevap alamıyorum. O yüzden buraya tekrar açtım.

Doğduğundan beri en geç 20:30 da ayakta sallanarak yatıp en geç 06:30 da kalkan oğluma 4. Ayında uyku eğitimi verdim. 18-19 arası kendi yatağında uykuya dalıp gece iki kere beslenmek için kalkıyor ve sabah 06 da güne başlıyordu. Şu an 7 buçuk aylık. Son 1 aydır geceleri saat başı meme istiyor. Sabah da 05 de kalkmaya başladı. Alt iki dişi çıktı. Ben işe döndüm. Bir kere ateşli hastalık atlattı bu dönem ve gece kalkmaları daha da sıklaştı. Sanırım alışkanlık edindi. Şimdi tekrar uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum ama forumlarda gördüğüm kadarıyla bu uyku sorunları belirli aylarda tekrar ediyor ve ben her seferinde uyku eğitimi için uğraşmak istemiyorum.

Bu durumu böyle kabul edeyim diyorum 2 yıl, uyumamak için direndiği zamanlarda da sabrım taşıyor. Ne yapmalı? Bu durumu çözen var mı?

Takipteyim. Uykusuzluk çok fena.
Nasıl eğitim verdiniz?

Kelin merhemi olsa kendine surer.. benimkilerde uykusuz.. emzirsemde emzirmesemde fazla kalkiyolar.. 2 sene uzun bi sure.. direnc filan kalmadi bende yillardir uykunu almak nasil birseydi unuttum..

Aglatmak ise yariyo ama ben bazi sebeplerden aglatamadim.

Bende takipteyim.
8.5 aylik kizim var . 4-5 ayina kadar 7-8 saat kesintisiz uyurdu.
Şimdi saat basi gece kalkip emiyor. Sikintisi olduğunu dusunmuyorum tamamen alışkanlığa döndü. Nasil yapicam bilmiyorum umarım faydalı yorumlar gelir.

Sizinkiler kaç aylık? Bir de hamile misiniz? kolaylıklar dilerim sizin durum daha zor. Benim sinirlerim yıpranıyor uykusuzluktan, gözlerim ağrıyor, boynum kasılıyor asabileştim. Ben de ağlatamıyorum artık çünkü gözlerimin içine bakıp bağırıyor sesi kısılacak, hastalanacak diye korkuyorum. Bir de komşu faktörü var.

Ben de sütümü sağıp bırakıyorum işe giderken, gece gündüz emziriyorum onun dışında. Zort pırt hasta olmaya başladı. E bir de anne sütü hatalıktan korur diyorlar. Ağzına mama sürmedim, sebze meyve, yoğurt her gün taze yiyor, beni emiyor ama hastalanıyor yine de. O da ayrı dert.

Herkeste aynı demek ki, benim dananın saat başı uyanması da alışkanlığa döndü. Yürüme evresinde, azı dişi evresinde de böyle oluyormuş. O zaman uyku eğitimi vermeye ne gerek var ben de onu düşünüyorum. Şimdi emerken kucağında kalkıp oturma inadı başladı. Emip uyusa neyse. Ona da isyan ediyor artık.

6 aylık benimkide. 6 aydır uykusuzum :)
Geceleri saat başı kalkıyor mu? Dün benim dana 20 de yattı uyumakta geç kaldı. Normalde 19 da yatar en geç. 20, 22:30, 23:30, 00:30, 01:30, 03:30, 04:40 civarı kalktı. En sonuncu kalkıştan sonra yatmadı bir daha. Bir de ezan sesinden uyanmaları var tabii.

Saatlereyahut uyku eğitimine bir şey diyemeyeceğim de

Erken yatmıyor mu

Siz çalışıyormuşsunuz ne Zaman görüşüyorsunuz

Akşam 9 gibi yatsın sabah da geç kalkar

Sanki sizle görüşmek için gece sık kalkıyor gibi

Oğlum 30 ay emdi

Yattıktan 4 saat sonra iki kere de emdiğinden iki saat sonra kalkardı sabah olurdu zaten gecede 3 kere kalkmak beni de yormazdı alışmıştık

Yeni Doğanken de kazık kadarken de böyle idi

Pek çözümü yok sanırım. 2 yasina doğru duzene giriyor. Kizimda da uyku sorunu vardi.simdi 2.5 yasinda kesintisiz sabaha kadar uyuyor.

Benimkiler hemen kusuyolar o yuzden aglatamadim.. ilki 5 digeri 2,5 yasinda Rabbim bagislarsa.. digeride yolda kismetse...ben iki saat boluk porcuk uyuyup ise giderdim.. ki hala uyaniyo ufak olan sen dusun :) uyumayan cocuk her turlu uyumuyor.. yemeyen yemiyor.. cocuktan cocuga degisiyor..

Ben de aynı durumdayım. Üstelik ikizler sekiz buçuk aylık oldular. İlk zamanlar daha düzenli uyuyorlardi. Şimdi çok sık uyanıyorlar. İlk çocuğum 6 yaşında O da öyleydi. Emzirmeyi bırakınca düzelmişti 2 yaşında büyük ölçüde
Uyumayan çocuk uyumuyor buna katılıyorum Benimkiler sevmiyor uykuyu.
Rezene çayı verdim 6 aylıkken hiç uyumadilar.
2 saat aralıksız uyursam şayet Kendimi Şanslı addediyorum.Ve "amaaaaan sağlıklı olsunlar da bu günler geçer" deyip Ya Sabır çekiyorum.Benim formülüm bu ilkel ama :)

Uyku egitimi vermedim. Yanimdanda ayirmadim, hala birlikte yatiyoruz. 16 aylik suan. Gece 2 3 defa uyaniyor, emiyor yatiyor genelde. Dis donemlerinde kalkmasi artiyor. Beslenmeye ihtiyac duydugundan degil, tamamen uykuya dalmak icin arac gordugunden meme ariyor. Ama ben rahatim, o rahat. Uykumu aliyorum. Oda aliyor. Saat 20.00-20.30 arasi uyuyor. Sabah 7.00-7.30 arasi kalkiyor. Bence emmesine, egitimine falan takilmayin. 2 yil esnek hir sure benim icin. Diledigi gibi emsin. Kizim hep kendisi yonetti uyuma seklini. Tek yatmak istediginde de sorunsuz bir gecis olacagina eminim.

Ferberin bir çok kaynakta çocukta çaresizlik hissi yarattığı söyleniyor.Kötü günler geçirdiğinde ise ağlayarak sizi yanına getirdiğini öğrenmiş.(Kendi fikrim)- ferber çok acımasızca geliyor. Ağlatmadan uyku eğitimi verdiğini iddia eden bir kaç kişi var instagramda. nyxuyku böyle yazılıyordu sanırım,bu kadının güzel yazıları var ,bir göz gezdirin isterseniz.

Uyku eğitimi zaten pek yakın olduğum bir şey değil ama bu hastalık zamanı, diş zamanı başa dönme muhabbetinden dolayı hiç yanaşmıyorum.

Dönem dönem değişiyor uykusu, bazen sadece 2 defa kalkıyor, bazen 20 dakikada bir, bazen ne kadar kalkarsa kalksın uzun uzun emiyor.
Yakın zamanda gecede 4-5 saat emziriyordum, 1 ay bu düzende devam etti, o kadar yıprandım ki yeni başlamama rağmen tekrar izne ayrılmayı düşündüm.

Bu aralar 2 kez kalkıyor ama biliyorum degişecek, kötü uyuduğu zaman da değişecek diye teselli ediyorum kendimi, iyi de olsa kötü de olsa birsüre devam ediyor aynı düzen.

Yanıma da aldım istemiyor, durmuyor, oynamak istiyor. İlk zamanlar yanımda uyuttum 3. Aydan sonra hırçınlaştı uyumadı saatlerce, beni de uyutmadı, sonra yatağını ayırdım uyku eğitimiyle.

Bebğiniz kaç aylık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…