Bebeğimin uyku problemi

Sibel ege

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
5
1
29
Merhaba arkadaşlar bebeğim 2 ay 15 günlük uzun zamandır bir sıkıntımız var bebeğimi emziriyorum gazını güzelce çıkarıyorum bir süre sonra normal uykuya geçtiğinde ağzıyla tuhaf bir hareket yapıyor daha sonra solunumu hırıltılı gibi oluyor ve aniden boğulurcasına bir duruma giriyor nasıl kaldıracağımı şaşırıyorum beş dakikada bir çeviriyorum bu sebeple uyanıp uyuyamadığı için ağlıyor , doktorlar asla anlayamadı göğüs,burun temiz diyip gönderiyorlar ama bebeğim her uykuda eziyet çekiyor beş dakikada bir gözleri açılıyor.
O da ben de çok yorulduk resmen nöbet tutuyorum başında bu durumu yaşayan var mı? Bu hırıltı ne , bu boğulur durumu ne neden aniden gözler açılıyor , neden bu çocuk deliksiz uyuyamıyor nolur bir fikir verin..

Reflü olabilir mi ? diye düşündüm. Burnunu sürekli açıyorsanız benim aklıma bir tek reflü ihtimali geldi.Bence bu anı videoya çekin doktorunuza gösterirseniz daha güzel yorumlayacaktır.

Reflü olabilir mi ? diye düşündüm. Burnunu sürekli açıyorsanız benim aklıma bir tek reflü ihtimali geldi.Bence bu anı videoya çekin doktorunuza gösterirseniz daha güzel yorumlayacaktır.
Reflümüz var evet şurup da kullanıyoruz ama ondan olabileceği hiç aklıma gelmedi reflü bunu yapar mı boğuluyor durumunu?

Yapar diye biliyorum hatta öksürükte yapar. Reflü için yatak kullanıyor musunuz? Burada yatış pozisyonu önemli.

Yapar diye biliyorum hatta öksürükte yapar. Reflü için yatak kullanıyor musunuz? Burada yatış pozisyonu önemli.
Evet reflü yatağımız var onda yatıyor sürekli yan yatırıyorum kafası yüksek ama aniden hırıltı huzursuzluk arkasından boğulur gibi sanki bırakıp uyusam allah korusun çocuk boğulacak çok korkuyorum asla huzurlu uyumuyor hep kesintili

Evet reflü yatağımız var onda yatıyor sürekli yan yatırıyorum kafası yüksek ama aniden hırıltı huzursuzluk arkasından boğulur gibi sanki bırakıp uyusam allah korusun çocuk boğulacak çok korkuyorum asla huzurlu uyumuyor hep kesintili
Yatış pozisyonu eğimli sol tarafa doğru olmalı. (Şimdi kafa şekli gelişimi dolayısıyla hepte aynı tarafa olmaz ama siz ayarlarsınız.) emzirirken muhakkak dik açılı bir şekilde asla yatar pozisyonda olmadan emzirip , emzirme sonrasındada en az yarım saat dik bir şekilde tutarsanız. Az ,az sık sık beslerseniz belki üstesinden gelebilirsiniz belki yaptığınız şeyleri söyledim k bakmayın ama. Onun dışında geniz eti gibi bişeyler olabilir diyeceğim ama henüz çok küçük ve doktorunuz buna da bakmıştır

Karnına asla bastırmayın. Belki gazını çıkarırken emzirme sonrası karna baskı uygulanıyordur.

Emziriyor musunuz? Mama mı alıyor? Şayet mama alıyorsa mamanızı değiştirmeyi talep edebilrisiniz doktorunuzdan bir de şu an google dan baktığıö kadarıyla emzik yardımcı oluyor reflü azalmasına yazıyor ne kadar doğru bilemedim ama emzik kullanıyor mu?

Yatış pozisyonu eğimli sol tarafa doğru olmalı. (Şimdi kafa şekli gelişimi dolayısıyla hepte aynı tarafa olmaz ama siz ayarlarsınız.) emzirirken muhakkak dik açılı bir şekilde asla yatar pozisyonda olmadan emzirip , emzirme sonrasındada en az yarım saat dik bir şekilde tutarsanız. Az ,az sık sık beslerseniz belki üstesinden gelebilirsiniz belki yaptığınız şeyleri söyledim k bakmayın ama. Onun dışında geniz eti gibi bişeyler olabilir diyeceğim ama henüz çok küçük ve doktorunuz buna da bakmıştır
Çok teşekkür ederim bilgiler için daha fazla dikkat edip deneyeceğim geniz etinden bende hep şüpheleniyorum ama doktorlar hiç bahsetmedi bide öyle deneyip takip edeyim inşallah iyi gelir tekrar teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim bilgiler için daha fazla dikkat edip deneyeceğim geniz etinden bende hep şüpheleniyorum ama doktorlar hiç bahsetmedi bide öyle deneyip takip edeyim inşallah iyi gelir tekrar teşekkür ederim
İnşallah huzurlu uykularınız olsun.🥰

X