• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin topuk kanında sma çıktı

fidan0312

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2025
15
3
1
21
Merhabalar kızım 10 günlükken topuk kanında sma şüpheli çıktı gen tarama testi yaptırdık sonucu 2 buçuk ay sonra çıkıcak dediler sonuç çıkmadan tedaviye başlıycaz dendi böyle durumla karşılaşıp gen testi negatif çıkan varmı

öncelikle Allah şifa versin umarım değildir evladınız, kaç yıllık evlisiniz birkaç senedir evlenmeden öncede bakılıyor sma durumuna eşinizle yaptırmışmıydınız bu testi
3 yıllık evliyim evlenmeden önce tahlil verdik ama bi sorun yok denmişti şimdi kızımda şüpheli çıktı bizde öyle şüpheli yazıyor e nabızda gen testini bekliyoruz evlenmeden önce tahlil yaptırdığımız sağlık ocağına gidip sorduğumuzda sonuçlar yok görünmüyor dediler

Ailelerinizde duydunuz mu Sma öyküsü olan biri ? Eşinizle akraba mısınız? Aslında evlenmeden önce bakılıyor ama işte bir şey diyemiyorum. İnşallah değildir yavrunuz sağlıklıdır 🤲🏼

O zaman olma olasılıgı oluyormuda?hem akrabalık yok hem aılelerde yok.ben yanlıs bılıyormusum demekkı,bu kosullar olmadanda olabılıyor.
Benim bildiğim yok, hem anne hem de baba tasıyıcı olmalı, daha önce babadan test örneği alınıyor, baba tasıyıcı değilse anneden hiç kan alınmıyor. Bu örnekte babada nasıl cıkmadı anlamadım.umarım bir hata olmustur, yoksa dava açsınlar evlenmeden önce kan tahlili yapan kişilere.

Merhabalar kızım 10 günlükken topuk kanında sma şüpheli çıktı gen tarama testi yaptırdık sonucu 2 buçuk ay sonra çıkıcak dediler sonuç çıkmadan tedaviye başlıycaz dendi böyle durumla karşılaşıp gen testi negatif çıkan varmı
İnşallah düşünülen çıkmaz, Rabbim hayırlara vesile olsun. Geçmiş olsun

Anladığım kadarıyla evlenmeden eşinize test yapıldı fakat doktor bir sorun yok dedi daha sonra da gittiğiniz de sonuçlar mı yok dendi ? Bu nasıl olabilir ki ya.

Anladığım kadarıyla evlenmeden eşinize test yapıldı fakat doktor bir sorun yok dedi daha sonra da gittiğiniz de sonuçlar mı yok dendi ? Bu nasıl olabilir ki ya.
Kızım doğduğunda topuk kanında sma şüpheli çıkınca eşim o sağlik ocağına gitti böyle böyle bir durumvae o zaman tahlil yapılmıştı neden söylenmedi diye orda tekrar bakıcaklarında sonuçlar yok elimizde denmiş

O zaman olma olasılıgı oluyormuda?hem akrabalık yok hem aılelerde yok.ben yanlıs bılıyormusum demekkı,bu kosullar olmadanda olabılıyor.
Böylesi genetik miras hastalıklarda kişilerin akraba olmasına gerek yok. Anne ve baba bu hastalıkların taşıyıcsı olması ve bu taşıyıcı genlerin buluşması neticesinde çıkıyor

Böylesi genetik miras hastalıklarda kişilerin akraba olmasına gerek yok. Anne ve baba bu hastalıkların taşıyıcsı olması ve bu taşıyıcı genlerin buluşması neticesinde çıkıyor
Akraba olduklarında bu taşıyıcılık ihtimali cogalıyor, bu sebeple genelde akraba evliliklerinde gen hastalıklarına daha sık rastlanır.

Back