bebeğimin pişik olmasını nasıl engellerim?

merhaba temiz bir kapta kullandığım ıslak mendilleri beyaz sabunla güzelce yıkayıp tekrar aynı kapta durulayıp bir buzdolabı poşetine doldurup öyle kullanırdım ben. hangi bezle rahat ediyorsa onu kullanın bez markası değiştirmeyin bir de nustella yada seba med in pişik kremi (sebamedin başka bi kremi var o işe yamazdı bizde )veya mavi yada sarı hametanı yanılmıyorsam sarı daha etkiliydi ara ara sürmeyi ihmal etmeyin özellikle kakadan sonra.. kremi nustella yada sebamed biraz bolsurun ve sürdükten sonra biraz açık bırakın altını...eğer oturacak kadar büyüdüyse kakadan sonra altını beyaz sabunla ılık suyla yıkayıp durulayıp pamuklu bir bezle silerek değil dokundurup çekerek nemini alacak şekilde kurulayın.Ben bu şekilde atlatmıştım.

Islak mendil yerine ılık suyla yıkamak
Sudocrem tarzı değilde mantara çeviriyorsa muhakkak doktorun yazacağı krem olacaktır onu kullanın .belli ki yatkınlığı var yediklerinizede dikkat edin

Benim bebeğimde mantar olmstu mantor ilacı kullandık sonrasında ıslak mendil kullanma pamuk ve su kullan pişik önleyici Krem kullanmalisin

Günaydın
Arko krem ile pişikten eser kalmaz özellikle uzun tüpte olan arko kremden almalısınız sadece 2 defa sürmede bile pişiği geçiriyo. 2 çocuğumada pişik olunca arko krem kulllandım herkese de tavsiye ettim.

altını sileceğiniz ıslakmendili altını açmadan önce ılık sabunlu suyla yıkayıp durulayıp hafifce kurulayıp birazda acık bırakıp hava aldırarak önlem alabilirsiniz.yda bebeğiniz kucukse bi cezvede su ısıtıp altını bezinin içinde suyla akıtıp temiz bi bezle kurulayarak bebeğin ilk aylarında o şekilde temizlerdik. arasıra zeytin yağı sürerdik .

Alerji testi yaptırdınız mı? Çünkü bez falan hikaye bezlerin hepsi aynı doğal bez diye bir şey yok. Ama bebişinizin çok yatkın olması bana alerji gibi geldi
Ben önlem olarak bir şey yapmıyorum pişik sorununuz olmadı çok şükür mustelanın pişik kremini günde iki defa falan sürüyorum sadece.

Bu arada pişik olduğunda geçici çözüm olarak sudocrem, oksizinc (mavi renk olan) ve kantaron yağı önerebilirim. Kızımın antibiyotik alerjisi sonrası yanık gibi çok acı verici pişiklerini bunlar geçirmişti. İlk etapta çok kötüyken her açtığımda oksizinc ve arada kantaron sürdüm, azalmaya başlayınca da her açtığımda sudocrem ve arada (özellikle yatarken) oksizinc.

Biz, her bez değişiminde altını yıkıyorduk. Hiç öyle pişik kremi falan kullanmamıza gerek kalmamıştı.
Lavabodan ılık su açıp, bezi çıkarttıgınız an yıkayın miss

yazıldı mı bilmiyorum ama Hametan'ın sarı kremini öneriyorum, o da geçirmezse Trosyd. benim bebeğimde de beslenme sebebiyle çok fazla pişik olmuştu bunlarla geçirdim.

Allah analı babalı büyütsün. Bebeğinize geçmiş olsun. Yazılanları tam okumadım ama bezi denemişsiniz biz sleepy kullandık çok memnunduk. Evet bende ıslak pamuk ile temizleyip kurulardım ve kaka yaptığı zaman mutlaka yakardım ama her altını değiştirdiğimde vazelin sürerdim. Hamatemde kullandım ama fazla değil en çok vazelinden fayda gördüm. Dişi çıkarkende sadece hindistan cevizi yağı sürdüm.

Biz, her bez değişiminde altını yıkıyorduk. Hiç öyle pişik kremi falan kullanmamıza gerek kalmamıştı.
Lavabodan ılık su açıp, bezi çıkarttıgınız an yıkayın miss

evet emiyor süt içmiyorum zaten normaldede asitlede aram çok iyi değil mama almıyoruz şu an aslında sık sık da değiştirmeye çalışıyorum altını hassas teni baya
Kakadan sonra yıkıyor musunuz çok önemli bu benim oğlum allerjik olmasına rağmen hiç pişik olmadı ama ben her seferlnde yıkıyordum onu bezin markası da önemli ayrıca sık bez dğiştirmek de birde bazen kullanılan ilaçlar antibiyotik gibi bebeklerde pişik yapabiliyor ama eğer çok kötğyse mutlaka doktora götür çünkü kendi kendine geçmeyebilir steroid kremler verilir belki o çabuk iyileşmesini sağlar daha sonrasında daha çok dikkat edersen inşallah bir daha pişik olmaz

ay canım görmedim yorumunu arkoyu ben kendime kullanmam ya bebişime hiç sürmeyi düşünmem bu yüzden ( pişikten oluyo o çok belli bana önleyici bişi lazım çünkü yoksa nemlendiriyorum altını yıkadıktan sonrada mutlaka havalandırıyorum kurulamadan bezlemiyorum

O zaman bezden degil. Hamazinc kullandin mi pisik icin. Mantara bagli olmazsa cok ise yariyor
canım bu önerdiğin pişik iyileştirici merhem sanırım kullanmıştık güzel pişik olduğu zaman kullanılıyo diyebiliyorum bana daha çok önleyici bişi lazım belki öyle kökten çözüm bulurum

çok geçmiş olsun sizede yediğim şeylere dikkat ediyorum elimden geldiğince, şu an mantar değil geçmişte mantar olduğu olmuştu ama. kantoron yağıda pişik sırasında sürüyorum sorun olmuyor iyi geliyor ama bana pişik önleyici almam lazımmış

çok teşekkürler yorumunuz için, portakal olayını bilmiyordum dikkat edicem mutlaka. çok ilerlemediği için buradan danışmak istedim yoksa ne öneri alsam doktorumuza başvuruyoruz her zaman. sudokrem iyi gelmemişti mustela da denememiştim aldım şimdi denicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…