Doktorumuz sudo krem tavsiye ettiği için doğduğundan beri altını her temizledikten sonra sudo krem sürüyorum. Bariyer krem olduğu için koruyor. Bezini sık sık değiştiriyorum. Pislendiğini hissettiğim an (çiş/kaka farketmez) ertelemeden bezini değiştiriyorum. Altını, pamuğu suyla ıslatarak siliyorum, ıslak mendil kullanmıyorum. Yazın hareketli de değildi, o yüzden alt açma bezinde yarım saat kadar altını bezlemeden yatırırdım. Artık bezini değiştirirken bile durmuyor o yüzden yapamıyorum. Çok şükür pişik olmadı şimdiye kadar (7,5 aylık).
Şimdi 6 aylık olmuş sizinki, durmaz muhtemelen. Siz yine de bir şekilde önlem alıp bebeğinizin altının hava almasını sağlayın. Emeklemiyorsa önüne oyuncak koyup biraz altı açık oturtabilirsiniz. Hava almadan yara iyileşmez.
Zeytinyağı demişler ama zeytinyağını sürmek için önce kaynatmanız lazım. Çünkü asitli bir yağ, bebeğin cildini daha da kurutabilir. Illa doğal ürün diyorsanız, zeytinyağını bir taşım kaynatıp soğuduktan sonra sürün.
Bence burada önemli bir faktör de bebeğin florası. Yani vücudunu kaplayan faydalı bakteriler. Bu bakteriler cildimizi yaralardan, enfeksiyonlardan korur. Onu arttırmak için bol bol yoğurt yedirin. Bebeğinizle ten tene temas edin. Ve altını havalandırın ki mantar değil de faydalı bakteriler büyüyebilsin.
Çok geçmiş olsun miniğe.