• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin norolojik sorunu çıktı.

Öncelikle zor olsa da sakin olun lütfen. Sanırım teşhis konulmamış sadece şüphe söz konusu. İnşallah bir şey de çıkmaz. Benim oğlum da doğumda nefessiz doğmuş müdahale edilmiş, beyni oksijensiz kalmış. Günlerce yoğun bakımda kaldı ve bir sürü test yapıldı. Mr çekimi sonucu şüpheli alanlar tespit edildi ve hipoksik enselofapati (yanlış yazmış olabilirim) şüphesiyle taburcu edildik. Hem devlet hastanesine hem de üniversite hastanesine gittik. Yeniden mr çekmediler fiziksel muayene yaptılar. Ara ara kontrol edilecek dediler. Gelişimle ilgili sıkıntı yaşarsak müdahale edilecekti. 3 yaşına kadar her konuda yasitlarindan ileri gitti ama konuşamıyordu. Tekrar mr çekimi ve birçok farklı norolog gördü. Hatta genetik bazı testler bile yapıldı. Beyinde bir alanda hasar olduğu kesindi ama çocuğu etkilemediğini söylüyorlardı. Şu an 6.5 yaşında. Çok iyi konuşuyor, 5 yaşında okumayı öğrendi, kelime hazinesi çok iyi. Matematikte yasitlarindan çok ileride. Hasar olmasına rağmen tüm bunlar bu şekilde. Umarım birazcık içinizi rahatlatır bizim durumumuz. Artık mr takibine bile gerek duymuyorlar. İnşallah sizinkine de hiçbir sorun çıkmaz.
Benim bebegimde de oksijen aldığina dair izler tespit edildi.zaten prematüre.kaba motor gelişimi geriden geliyor Sadece.

İnşallah konu sahibinin de böyle bir şeydir.
Bizde eeg den sonra bile Dr mr olmadan net konuşamam diyordu.

Aminn Rabbim e sığındım bende adak adadım kurban için. İnşallah testler yanlıştır veya bi vitamin ve gibi eksik dolayısıyla çıkmıştır diye . Allah büyüktür mucize ondan dua.her kapıyı açar diyorum inşallah.
İstanbuldayım onu da bi araştırırım not.alıyorum çok sağolsun
Kan testını sızde gormussunuz hangı değer farklı cıktı ? Elınızde rapor yok mu, yapılan test genetık tarama testı mıydı? Sızden de ornekler alınacak mı?

Rabbim bu mübarek kandil günü acil şifalar versin canım başka doktora da götür ind bişey yoktur hayırlı haber alirsin

Aminn Rabbim e sığındım bende adak adadım kurban için. İnşallah testler yanlıştır veya bi vitamin ve gibi eksik dolayısıyla çıkmıştır diye . Allah büyüktür mucize ondan dua.her kapıyı açar diyorum inşallah.
İstanbuldayım onu da bi araştırırım not.alıyorum çok sağolsun
Kan testını sızde gormussunuz hangı değer farklı cıktı ? Elınızde rapor yok mu, yapılan test genetık tarama testı mıydı? Sızden de ornekler alınacak mı?

Bu güzel günün sebebine inşallah bişey yoktur canımVarsa da Rabbim şifasını versin sen de içini ferah tut net bişey yok daha

İyi araştırıp işinin ehli bir nöroloji doktoruna sonuçları tekrar göstermenizi, hatta bebeğe zararı dokunmayacaksa testleri tekrar etmenizi tavsiye ederim.

İyi geceler nasıl başlarım bilmiyorum içim koz içim ateş yeri . Yanıyorum içim dışım bedenim her yerim yanıyor. Bebeğim nefessiz kaldı doğarken. O yüzden 3. Ayda nöroloji görsün dendi ama hangi doktora gittiysek bişey çıkacağını sanmıyorum dediler
Bebeğim çok hareketli . Çok anlamlı bakan bi bebek
Ay ay İnternet'ten tepkilerini takip ettim hiç bir eksiği yok kıkır kıkır gülen beni görünce babasını görünce simariklikrar yapan bi melek . 2 aylıkken kalça çıkigi teşhisi kondu ve parlak bandaj takıldı kuzumu hiç yüzüstü yatıramadim başını tartamiyordu omuzdan ayakları askidaydi o yüzden fiziksel olarak geriden gideceğini biliyorduk şimdi 4 aylık gerekli kam testleri yapıldı tam rahatladık dedik hiç birşey çıkmıyordu. Sadece bebeğimin genetik bi problem mi var diye bi kaç doktor sordu bilmiyorum dedik bize çok güzel geliyor etragtakiler öyle söylüyor tanimadiklarimiz bile yok dedik genetik laboratuvar testi yapıldı daha yeni . En son başka bi nöroloji doktoruna götürdük bi test istedi doktora götürdük doktor konuşmuyor bi kaç rakam sonuçlarda tedirgin etmişti beni araştırdım hepsi kan ve oksijen le ilgiliydi içim rahatlamisti en azından dedim tedavi edilecek bi rahatsızlıktır belki beyninde değil. Derken sordum korka korka bişey mi var evet dedi . Sadece zihinsel mi dedim hem zihin hem bedensel olarak dedi tedavisi var mı dedim bazılafının evet gibi şeyler söylüyordu. Yıkıldım mahvoldu bebeğime bakıyorum anlıyor beni konuşuyor sesler çıkarıyor bilmiyorum . Nolur basindan gecen varsai bizde öyle dendi ama olmadı diye söyleyin. Kesin mıdır kafayı yemek üzereyim ne yapacağımı bilmiyorum duadan başka hiç bişey gelmiyor elimden. Sağlık ocağı ve bi çocuk doktoru hafif geride çok değil dediler . Ettikleri muanelerde ama anne yüreği bilmiyorum . Çaresizim çok çaresizim:KK43:
Canım öncelikle geçmiş olsun eeg yi kimin çektiği ve kimin yorumladığı önemli, çok iyi bir çocuk nöroloji doktoruna gitmeni öneririm Kocaeli çevresindeysen Bülent kara nın üstüne yoktur.
Bebekle ilgili yazmadan geçemeyeceğim bebek daha çok küçük ve gelişiyor yeni hücreler oluşuyor tabi ki eski şeyleri geri döndüremeyiz fakat yeni hücreler de oluşmaya devam ediyor. Bizim etkilenmiş dediğimiz bebekler genelde reflekslere yanıt vermeyen anlamsız bakan başını sağa sola çevirmeyen bunun gibi gibi birçok harekette pasif olan bebekler.
Senin bebeğini çok iyi gözlemlemennlazık genelde 1-2 yalında daha net anlaşılıyor Yaşıylarından farklı bir durum var mı diye kontrol ediliyor.
Bahsettiğim gibi çocuk nöroloji doktoru donanımlı olarak ülkemizde az olanları da iyi bulmak lazım.
İçini ferah tut bebeğinin tepkileri unut verici bence..
Bu arada çocuğu ekinden geldiği kadar çok video ya çek ilerde çok işine yarayacak çünkü doktorlar video istiyor

Canım öncelikle geçmiş olsun eeg yi kimin çektiği ve kimin yorumladığı önemli, çok iyi bir çocuk nöroloji doktoruna gitmeni öneririm Kocaeli çevresindeysen Bülent kara nın üstüne yoktur.
Bebekle ilgili yazmadan geçemeyeceğim bebek daha çok küçük ve gelişiyor yeni hücreler oluşuyor tabi ki eski şeyleri geri döndüremeyiz fakat yeni hücreler de oluşmaya devam ediyor. Bizim etkilenmiş dediğimiz bebekler genelde reflekslere yanıt vermeyen anlamsız bakan başını sağa sola çevirmeyen bunun gibi gibi birçok harekette pasif olan bebekler.
Senin bebeğini çok iyi gözlemlemennlazık genelde 1-2 yalında daha net anlaşılıyor Yaşıylarından farklı bir durum var mı diye kontrol ediliyor.
Bahsettiğim gibi çocuk nöroloji doktoru donanımlı olarak ülkemizde az olanları da iyi bulmak lazım.
İçini ferah tut bebeğinin tepkileri unut verici bence..
Bu arada çocuğu ekinden geldiği kadar çok video ya çek ilerde çok işine yarayacak çünkü doktorlar video istiyor
Bu arada çocuk doktoru değil çocuk nöroloji doktorunuzun ne dediğini önemsemelisiniz, sağlık ocağı, aile hekimi vs onların çok ilgi alanında olan birşey değil. Çocuk nöroloji ve eeg sonucu en önemli şey şuan sizin için diğer şeyleri dikkate almayın

Hebehubele Hebehubele hangi öğrenme alanlarında geri kalabilirmiş?Ben ısrarla sormuştum nelerden şüpheleniyorsunuz diye?O da saymıştı.Öğrenme güçlüğü yaşayabilir. beyninde Allah korusun kötü bir şey olabilir adını söylemeye dilim varmıyor, başka belirtilerden dolayı epilepsi vs..

Nedense bebeğinizde bir şey yokmuş gibi geliyor.sizi de çok iyi anlıyorum ikizlerimde o kadar çok nörologa gittim ki..çok da makale okudum.Hatta biri içinde anne karnında zeka geriliği olabilir denmişti zehir gibi..

kan testinın adı ne peki?

İçinizi ferah tutun
Umarım kuzucuğun hiç bir şeyi yoktur
Bende arkadaşlara katılıyorum
Başka doktorlara da götürün
Dualarım sizinle

Tek doktorun yorumuyla karalar bağlamayın lutfen. Insanın evladıyla sınanması ne demek cok iyi bilirim. Benim oğlum 56 gunluk. 34 günlükken hem kakasinda hem idrarında yogun bakım virüsü cikti. Netten araştırdığımda kafayı yiyecek gibi oldum cunku yenidoganlarda ölümcül olabildiği yazıyor hep. 4 kez daha test yaptirdim sonuçlarını bugun alacagiz. Halen içimi ferah tutuyorum. Benim evlâdım da son derece hareketli keyifli bir çocuk. Herşeye tepki veren normal saglikli bi bebek. Ins yavrularımız sağlıklıdır

Gecmis olsun. En kötüsü bir anneyi arafta birakmak degil mi ya ? Keske emin olmadan icinize suphe dusurmeselerdib.Belki bosuna stres yasatiyorlar .Insallah tertemiz sonuçlar alirsiniz .Bugünün hurmetine biz de dua edelim minik kuzuya

nörolog eeg ve mr olmadan genelde yorum dahi yapmaz

kan testi dediğiniz şeyde nöroloji ile ilgili ne çıkar bilemedim zira zaten bebek çok küçük

genetik testi mi yapıldı acaba kan testi diye ama o zaman da bunun doğumda oksijensiz kalma ile ilgisi olmadığı açıktır

kalça çıkığı gereği fiziksel geri kalması olağan olabilir siz birkaç uzmandan görüş alın

umarım tüm sonuçlar güzeldir ama aile hekimi vs genellemelerine de çok itibar etmeyin zira onlar dışarıdan bakıyorlar bu tip konularda tetkikler önemli

bir drla tedavi yoluna çıkma. prof. doç göster birde..hemen karalar bağlama...dr da insan yanılabilir, testlerde öyle. İnşallah testler yanılmıştır. RABBİm şifasınıda verir İnşallah.

saglik ocagindakiler kizimin bingildagi kapanmadi diye norolojiye gotur dediler once o tarafi salla. arastirma hastanesine git. ne kadar erken gidersen okadar iyi. cocuk norologuna zaten biseyler varsa yonlendirirler.

İyi araştırıp işinin ehli bir nöroloji doktoruna sonuçları tekrar göstermenizi, hatta bebeğe zararı dokunmayacaksa testleri tekrar etmenizi tavsiye ederim.
Allah tazı olsun hepinizden metabolizma görecek. Bugün çocuk doktoru kontrolü vardı diye başka bi çocuk doktoru neye dayanarak.söyledi bunu dedi . Dedim böyle böyle testler burda . Bence senin çocuğun %90 bişey yok dedi . Ama incelemekimse zorundalar dedim . Bunlardan anlaşılır mı hiç kimse açıklama yapmadı biz3 dedim sadece zeka geriligi var ve fiziksel gerilikte söz konusu dedi dedim . Sadece 1 tane teste dayanarak söylediğini düşünüyorum dedi . Sen görüş konuş bi dağa değerlendirelim dedi . Gittiğim nöroloji doktoru doçent. Ama bundan sonuçlazım aldıktan sonra Ankarada bahsetti bi arkadaş bi de ona götürürüm. İnsanın dünyası kararıyor gerçekten

Back
X