Bebegimin kilosu?

Enteresan gerçekten. Benim de bebeğim 4 aylık, ben daha sık emziriyorum ilk aylar 1 kilo üstü alıyordu ama 3 aydan sonra yavaşladı 800-900 gram civarı alıyor. Genetik olabilir mi acaba sizin veya eşinizin bebekliği de böyle kiloluysa çekmiş olabilir.
bebekler ilk 3 ay hızlı kilo alır sonraki aylarda kilo alma hızı yavaşlar. Bu durum çok normal

Evet belki de iri bi bebek olacak halbuki ben de zayif bir kadinim ins diger bebeklerle esitlenir yoksa bu surec bizim için biraz riskli gececek ergenlik ve gençlik dönemleri için yani.
Mutlaka verir, kilo alması yavaşlar ama zaten şuan kilolu olduğu için onun gelişimini biraz kısıtlayacak.
Mesela şuan yavaş yavaş dönebilme alıştırması yapması gerekiyor ama kilo çok olduğundan yeltenemez yavrum.
Ha bunlar önemli mi, değil.
Çok sık emzirmediğiniz için organ yorulumu, reflü vb sıkıntılar da olmaz.
Yaşına geldiğinde mutlaka eşitlenecektir ya da hafif tombiş bir bebek olur, sizi yorar taşırken:)

Enteresan gerçekten. Benim de bebeğim 4 aylık, ben daha sık emziriyorum ilk aylar 1 kilo üstü alıyordu ama 3 aydan sonra yavaşladı 800-900 gram civarı alıyor. Genetik olabilir mi acaba sizin veya eşinizin bebekliği de böyle kiloluysa çekmiş olabilir.
Hayır canımdan aksi ben zayıfım ama esim de kilolu değil hafif topludur kizim ilk 2 ay 2,500 2000 civarı aldı. 3. Ayda kizim da 800 gr almış ilk 2 ayın kilosu bunlar aslinda

Aslında az bile😅
2 saat normal bir süre, 3 saat bir nebze ama 4 saat fazla uzun.
Ben sürekli emdiğini düşündüm bu kadar kilo olunca.
Hareketlendiğinde verir ama inanın kilosu çok, 9 kilo neredeyse 1 yaş kilosudur.
Kısa da emerse halbuki yağlı değil ön sütü alır ama vücudu yatkındır belki kilo tutmaya.
Emzirme düzeninizi değiştirmeyin, fazla değilmiş çünkü.
benimki 3 aylıkken 5 kiloydu 😌

Mutlaka verir, kilo alması yavaşlar ama zaten şuan kilolu olduğu için onun gelişimini biraz kısıtlayacak.
Mesela şuan yavaş yavaş dönebilme alıştırması yapması gerekiyor ama kilo çok olduğundan yeltenemez yavrum.
Ha bunlar önemli mi, değil.
Çok sık emzirmediğiniz için organ yorulumu, reflü vb sıkıntılar da olmaz.
Yaşına geldiğinde mutlaka eşitlenecektir ya da hafif tombiş bir bebek olur, sizi yorar taşırken:)
Şimdiden öyle inan kollarım kts oldu bi de kolik bir bebek sürekli kucakta hoplatip ziplatiyorum bu aradatek ederim yorumlariniz için sagolun:)

bebekler ilk 3 ay hızlı kilo alır sonraki aylarda kilo alma hızı yavaşlar. Bu durum çok normal
Evet biliyorum, konu sahibinin bebeği 3 ay geçmesine rağmen fazla alıyormuş normalde azalması gerek demek istemiştim bende

Şimdiden öyle inan kollarım kts oldu bi de kolik bir bebek sürekli kucakta hoplatip ziplatiyorum bu aradatek ederim yorumlariniz için sagolun:)
Arkadaşın bileklerinde sinir sıkışması olmuştu. Onunki de 50 günlüktü 7 kiloydu. Benimki yanında minnacık kalıyordu

benimki 3 aylıkken 5 kiloydu 😌
Benimkiler minnoş doğduğu için 5 bile yoktu.
Hatta 3,5 yaşındaki oğlum 19 kilo, geçen hafta doktor 3 kilo fazla, yedirme çocuğu dedi, 1 yaş büyük abisiyle aynı kilo ama yapısal olarak daha iri zaten.

Görümcemin çocuğu, ayda 2 kilo alırdı ve bebek sürekli kusardı, mahvoldu çocuk.
Emzik yerine memeyi, her mık dediğinde emzirmeyi kullandığı için helak oldu yavrum, içim gidiyordu.
Emzirmeyi bir şey zannedip, sürekli dayıyordu, anlatamıyordum normali maksimum 1200 gram aylık o da üst sınır diye.
Ben öyle bir şey sandım konuyu, hiç alakası yokmuş.

Evet biliyorum, konu sahibinin bebeği 3 ay geçmesine rağmen fazla alıyormuş normalde azalması gerek demek istemiştim bende
Benimki de tam tersi oldu. İlk 3 ay almadı sonra 1.5 2 kilo aldı. arada böyle istisnalar oluyor :D

Onu yapmayın.
Aynı hatayı kolik bir bebekle yapmış anneyim.
Dizlerimde birçok sorun var, aynı şekilde dirseklerimde de.
Öyle ağrıyorlar ki yürüyemiyorum bazen.
O zıplayarak uyutmalarda hissederdim mahvettiğimi ama mecbur yapardım, şimdi ceremesini çekiyorum.

Çok zor gerçekten peki şu an nasil bebeği gözlemlediğiniz kadarıyla
şu an 3.5 yaşında hala kilolu ama öyle obez değil. büyürkenki sıkıntıların aktarayım. Yaz ayında boğum yerleri hep pişik oluyordu. Yürüme ve emekleme konusunda çok zorluk çekti. yürüdükten sonra çok daha iyi oldu şu an sıkıntısı yok

Onu yapmayın.
Aynı hatayı kolik bir bebekle yapmış anneyim.
Dizlerimde birçok sorun var, aynı şekilde dirseklerimde de.
Öyle ağrıyorlar ki yürüyemiyorum bazen.
O zıplayarak uyutmalarda hissederdim mahvettiğimi ama mecbur yapardım, şimdi ceremesini çekiyorum.
Ama başka türlü ağlama krizlerini önleyemiyorum halimi bi görseniz gerçi siz de biliyorsunuzdur ama bi taraftan kurutma makinası bi taraflar hobbidi hobbidi

Ne kullanıyordunuz acaba ben hametan mavi betantol kullaniyorum ama daha etkili bildiğiniz var mi
Alerjik bebek olduğu için onun kremleri farklı biraz da pahallıydı. Üzerinden çok geçti hatırlayamıyorum bile

Ama başka türlü ağlama krizlerini önleyemiyorum halimi bi görseniz gerçi siz de biliyorsunuzdur ama bi taraftan kurutma makinası bi taraflar hobbidi hobbidi
Ayyy, hatırladım.
Allah yardımcınız olsun, en son ben şeyi denemiştim.
Ana kucağına zorla koyup, yerde anakucağını sürüyordum halı üstünde.
Sanki bebek arabası efekti verip hem sallama, hem titretme vb hareketler😂
Ya da eve bebek arabası çıkarıp, tüm terlikleri yere fırlatıp, arabayla o terliklerin üzerinden geçiyordum, o sallantı ile biraz duruluyordu.
Beynimi yedi o gürültü sesi, avm ortam sesi açardım ben bir de, gece migren hoşgeldin şeklinde yaşardım.
Çok üzüldüm şuan halinize, gelecekten bildiriyorum, geçecek:)

Back