Bundan 4 hafta önce öğrenmiştin 5 haftalık hamile olduğumu ve 7 haftalıkken gitmiştim
ilk kontrolüme herşeyim normal bebeğim sağlıklıydı ve kalbi atıyordu.
Doktor verdiği tahlillerle birlikte 15 gün sonra tekrar gelmemi söyledi.....
salı günü yaptırdıgım tahlille doktora gittim...Bütün değerlerim normal sağlığım yerinde idi
fakat ultrasonda bebeğimin kalbi artık atmıyordu alttan bakılan usgde de gözükmeyince
doktor bebeğimin kalbinin durduğunu sebebinin ise gelişiminin eksik olduğunu yaşsa bile
özürlü olabileceğini söyledi ve kürtajla alıcaz dedi....
Herhangi bir kanamam sancım ağrım yoktu bebeğim düşmemişti ama kalbi durmuştu.
Dün saat 10-11 civarlarında ise kürtaj oldum geniz akıntım ve bronşit geçirmiş olmam
sebebiyle anestezi yapılmadan ve iğne yapılmadan canlı canlı hissederek meleğimi aldılar
benden....Onun bende olduğuna çabuk alışmıştım ama onsuz olduğuma alışamıyorum...
Cennete bizi bekleyen meleğimizi öyle özlüyorum ki şimdi...Hiç görmediğim halde
Allah herkesin bebeğini bağışlasın ve sağlık sıhhat nasip etsin...
Şimdi tek isteğim patolojiye giden parçadan herhangi bir rahatsızlığımın çıkmaması
dualarınızı esirgemeyin lütfen....
sevgiler...
canım geçmiş olsun herşede vardır br hayır de sen sağlığına dikkat et sen iyi ol...Bundan 4 hafta önce öğrenmiştin 5 haftalık hamile olduğumu ve 7 haftalıkken gitmiştim
ilk kontrolüme herşeyim normal bebeğim sağlıklıydı ve kalbi atıyordu.
Doktor verdiği tahlillerle birlikte 15 gün sonra tekrar gelmemi söyledi.....
salı günü yaptırdıgım tahlille doktora gittim...Bütün değerlerim normal sağlığım yerinde idi
fakat ultrasonda bebeğimin kalbi artık atmıyordu alttan bakılan usgde de gözükmeyince
doktor bebeğimin kalbinin durduğunu sebebinin ise gelişiminin eksik olduğunu yaşsa bile
özürlü olabileceğini söyledi ve kürtajla alıcaz dedi....
Herhangi bir kanamam sancım ağrım yoktu bebeğim düşmemişti ama kalbi durmuştu.
Dün saat 10-11 civarlarında ise kürtaj oldum geniz akıntım ve bronşit geçirmiş olmam
sebebiyle anestezi yapılmadan ve iğne yapılmadan canlı canlı hissederek meleğimi aldılar
benden....Onun bende olduğuna çabuk alışmıştım ama onsuz olduğuma alışamıyorum...
Cennete bizi bekleyen meleğimizi öyle özlüyorum ki şimdi...Hiç görmediğim halde
Allah herkesin bebeğini bağışlasın ve sağlık sıhhat nasip etsin...
Şimdi tek isteğim patolojiye giden parçadan herhangi bir rahatsızlığımın çıkmaması
dualarınızı esirgemeyin lütfen....
sevgiler...
ay_se cim uzgunum ama bana denen patolojiden bir sey cikmamasiydi yani genelde vermezmis bir sonuc, bebege genetik test yapilirsa kromozom hatasi ya da bir anomoli var mi ona bakiyorlar. onda da soyleyebildikleri bu sadece. patolojiden sonuc alamassan uzulme hastaneyle ilgili degil genelde cikmazmis bir sey. genetik de eger bebegin birkac gun once oldugu tespit edilirse ise yararmis bazen kadinlar anlamiyorlar ya bir hafta snra tesaduf anlasiliyor o durumda da genetik pek cevap vermezmis yani.
ama ikisini de yaptirmis biri olarak gonul rahatligiyla cok onemli olmadigini soyleyebilirim sana. soyle dusun, kromozom hatasi yok deseler niye kaybettim diyeceksin var deseler acaba ikincisinde de mi boyle olucak diyeceksin aslinda her turlu ikincisinde de boyle olucak diye birsey yok. ben soyle yapicam kan pihtilasmasi testlerini yaptiracagim ozelde cunku devlet uc kayiptan once odemiyor. bu bebege yapilan testlerden daha onemli, ya da esine ve sana yapilacak genetik testlerde daha onemli. Insallah daha iyi hissediyorsunudr icindeki aciyi anlaiyorum arkadasim, Allah beterinden korusun hepimizi.
çok geçmiş olsun canım allah son gördüğün kötü günler olsun kısa zamanda atlatırsın inşallah
canım gecmış olsun cok uzuldum allahım enkısa zamanda bebek verır kucagına saglıkla alırsın eltımınde ılk hamılelıgı oyle sonlanmıstı 3aylıkken tekrar hamıle kaldı nerdeyse her hafta dr gıttı sıkı bır takıple 9ay yatarak aldı kucagına yavrusunu 4aylık oldu bıle sende oyle olursun ınsallah
canım geçmiş olsun herşede vardır br hayır de sen sağlığına dikkat et sen iyi ol...
Allah sabırlar versin
tez zamanda sağlıklı bi bebek haberini alman ümidi ile
geçmişler olsun
çok büyük geçmiş olsun bende senin yaşadığın şeyi yaşadım bebeğim 8 haftalıkken karnımda öldü artık ben zehirlenmeye başlamıştım ben benlikten gitmiştim artık kürtaj oldum ve hemen arkasından hemile kaldım ilk bebeğimin acısını unutamam diyorum ama allahım sabrını öyle bi güzel veriyorki cennette evledım bekliyor beni aklımdan hiç çıkmıyor şimdi hayatta olan kızıma daha çok bağlıyım allahım acılarını göstermesin yarabbimmm
seni çok iyi anlıyorum bebeğimi kaybettikten sonra ben de düşünemedim hiç tam 1 yıl sonra karar verebildik şimdi hamileyim ama hala kaygılıyım umarım sağlıklı bir bebeğin olur üzülmemeye çalış zaten 3 ay doktorlar da önermiyor galiba ama en sağlıklısı bir 5 ay kadar beklemek hele vücudun benim kadar zayıfsa kendini toparlayabilmen için ama tabi bu sizin karar verebileceğiniz bir şey umarım bundan sonrası yolunda gider
benim bildigim ve bana denen patoloji sonucunda sadece bozulmus gebelik diye bir terim geciyorki bunun bir anlami yok. genetik test uygulanirsa bebege kromozom hatasi var miydi o goruluyor ve genelde ilk 8 haftalik icindeki dusuklerde bu neden gorulurmus.
ama ben kendimce arastirinca anneye kan pihtilasmasi testinin yapilmasinin dahaonemli oldugunu ogrendim. doktorum uc dusukten sonra dedi ama ben zaten hamile kalamiyorum kolay; 22 ayda kalmistim o yuzden bu testi kendim odeyerek yaptiracagim; turkiyede 600 civarina yaptiriryorsun bu tam testler aslinda basta yapilan daha az sayida testi oneriyorlar o da 350_400 arasi, ben turkiyede degilim sana bilgi olsun diye yaziyorum imkanin varsa ben tavsiye ederim, turkiyedeki doktorda ban madem zor kaliyorsun hamile, yaptir bu testleri kesin diye onerdi. biraz da onun tavsiyesine dayanarak yaziyorum. ama benim genetik sonucum temiz cikti belki ondan da tavsiye ediyordur. once lutfen morelini yukse tut, cok zor su an cok aci cekiyorsun biliyorum ama elimizden tek gelen sabirli olup yola devam etmek.
çok geçmiş olsun canım.Allah bol sabırlar versin.
Canım çok geçmiş olsun... ben de ilk bebeğimi 8 haftalıkken kaybettim ama 5. ayda tekrar hamile kaldım... Allah'a şükür herhangibir problemimiz yok... Önemli olan senin kendi psikolojin,ne zaman hazır hissedersen o zaman düşün yeni bebeği... seni çok iyi anlıyorum canım... Umarım istediğin zamanda Allah sağlıklı bir evlat verir :Saruboceq: