Bebeğimin kalbi durmuş....

ay_se cim uzgunum ama bana denen patolojiden bir sey cikmamasiydi yani genelde vermezmis bir sonuc, bebege genetik test yapilirsa kromozom hatasi ya da bir anomoli var mi ona bakiyorlar. onda da soyleyebildikleri bu sadece. patolojiden sonuc alamassan uzulme hastaneyle ilgili degil genelde cikmazmis bir sey. genetik de eger bebegin birkac gun once oldugu tespit edilirse ise yararmis bazen kadinlar anlamiyorlar ya bir hafta snra tesaduf anlasiliyor o durumda da genetik pek cevap vermezmis yani.
ama ikisini de yaptirmis biri olarak gonul rahatligiyla cok onemli olmadigini soyleyebilirim sana. soyle dusun, kromozom hatasi yok deseler niye kaybettim diyeceksin var deseler acaba ikincisinde de mi boyle olucak diyeceksin aslinda her turlu ikincisinde de boyle olucak diye birsey yok. ben soyle yapicam kan pihtilasmasi testlerini yaptiracagim ozelde cunku devlet uc kayiptan once odemiyor. bu bebege yapilan testlerden daha onemli, ya da esine ve sana yapilacak genetik testlerde daha onemli. Insallah daha iyi hissediyorsunudr icindeki aciyi anlaiyorum arkadasim, Allah beterinden korusun hepimizi.

Bundan 4 hafta önce öğrenmiştin 5 haftalık hamile olduğumu ve 7 haftalıkken gitmiştim

ilk kontrolüme herşeyim normal bebeğim sağlıklıydı ve kalbi atıyordu.

Doktor verdiği tahlillerle birlikte 15 gün sonra tekrar gelmemi söyledi.....

salı günü yaptırdıgım tahlille doktora gittim...Bütün değerlerim normal sağlığım yerinde idi

fakat ultrasonda bebeğimin kalbi artık atmıyordu alttan bakılan usgde de gözükmeyince

doktor bebeğimin kalbinin durduğunu sebebinin ise gelişiminin eksik olduğunu yaşsa bile

özürlü olabileceğini söyledi ve kürtajla alıcaz dedi....

Herhangi bir kanamam sancım ağrım yoktu bebeğim düşmemişti ama kalbi durmuştu.

Dün saat 10-11 civarlarında ise kürtaj oldum geniz akıntım ve bronşit geçirmiş olmam

sebebiyle anestezi yapılmadan ve iğne yapılmadan canlı canlı hissederek meleğimi aldılar

benden....Onun bende olduğuna çabuk alışmıştım ama onsuz olduğuma alışamıyorum...

Cennete bizi bekleyen meleğimizi öyle özlüyorum ki şimdi...Hiç görmediğim halde

Allah herkesin bebeğini bağışlasın ve sağlık sıhhat nasip etsin...

Şimdi tek isteğim patolojiye giden parçadan herhangi bir rahatsızlığımın çıkmaması

dualarınızı esirgemeyin lütfen....

sevgiler...

çok geçmiş olsun canım allah son gördüğün kötü günler olsun kısa zamanda atlatırsın inşallah

canım gecmış olsun cok uzuldum allahım enkısa zamanda bebek verır kucagına saglıkla alırsın eltımınde ılk hamılelıgı oyle sonlanmıstı 3aylıkken tekrar hamıle kaldı nerdeyse her hafta dr gıttı sıkı bır takıple 9ay yatarak aldı kucagına yavrusunu 4aylık oldu bıle sende oyle olursun ınsallah

Bundan 4 hafta önce öğrenmiştin 5 haftalık hamile olduğumu ve 7 haftalıkken gitmiştim

ilk kontrolüme herşeyim normal bebeğim sağlıklıydı ve kalbi atıyordu.

Doktor verdiği tahlillerle birlikte 15 gün sonra tekrar gelmemi söyledi.....

salı günü yaptırdıgım tahlille doktora gittim...Bütün değerlerim normal sağlığım yerinde idi

fakat ultrasonda bebeğimin kalbi artık atmıyordu alttan bakılan usgde de gözükmeyince

doktor bebeğimin kalbinin durduğunu sebebinin ise gelişiminin eksik olduğunu yaşsa bile

özürlü olabileceğini söyledi ve kürtajla alıcaz dedi....

Herhangi bir kanamam sancım ağrım yoktu bebeğim düşmemişti ama kalbi durmuştu.

Dün saat 10-11 civarlarında ise kürtaj oldum geniz akıntım ve bronşit geçirmiş olmam

sebebiyle anestezi yapılmadan ve iğne yapılmadan canlı canlı hissederek meleğimi aldılar

benden....Onun bende olduğuna çabuk alışmıştım ama onsuz olduğuma alışamıyorum...

Cennete bizi bekleyen meleğimizi öyle özlüyorum ki şimdi...Hiç görmediğim halde

Allah herkesin bebeğini bağışlasın ve sağlık sıhhat nasip etsin...

Şimdi tek isteğim patolojiye giden parçadan herhangi bir rahatsızlığımın çıkmaması

dualarınızı esirgemeyin lütfen....

sevgiler...
canım geçmiş olsun herşede vardır br hayır de sen sağlığına dikkat et sen iyi ol...

Allah sabırlar versin
tez zamanda sağlıklı bi bebek haberini alman ümidi ile
geçmişler olsun

ay_se cim uzgunum ama bana denen patolojiden bir sey cikmamasiydi yani genelde vermezmis bir sonuc, bebege genetik test yapilirsa kromozom hatasi ya da bir anomoli var mi ona bakiyorlar. onda da soyleyebildikleri bu sadece. patolojiden sonuc alamassan uzulme hastaneyle ilgili degil genelde cikmazmis bir sey. genetik de eger bebegin birkac gun once oldugu tespit edilirse ise yararmis bazen kadinlar anlamiyorlar ya bir hafta snra tesaduf anlasiliyor o durumda da genetik pek cevap vermezmis yani.
ama ikisini de yaptirmis biri olarak gonul rahatligiyla cok onemli olmadigini soyleyebilirim sana. soyle dusun, kromozom hatasi yok deseler niye kaybettim diyeceksin var deseler acaba ikincisinde de mi boyle olucak diyeceksin aslinda her turlu ikincisinde de boyle olucak diye birsey yok. ben soyle yapicam kan pihtilasmasi testlerini yaptiracagim ozelde cunku devlet uc kayiptan once odemiyor. bu bebege yapilan testlerden daha onemli, ya da esine ve sana yapilacak genetik testlerde daha onemli. Insallah daha iyi hissediyorsunudr icindeki aciyi anlaiyorum arkadasim, Allah beterinden korusun hepimizi.

bir sonuç beklemeyim mi yani ama bende sebebi neyse çıkıcak diye düşünerek

rahatlatıyordum kendimi peki tekrar hamile kalırsam veya kalmak istersem ne gibi,

önlem almalıyım hangi testleri yaptırmalıyım napmalıyım bilmiyorum

çok korkuyorum .......Amin inşallah bir daha böyle bişey yaşamam yaşamaz hiç kimse

çok zor...

çok geçmiş olsun canım allah son gördüğün kötü günler olsun kısa zamanda atlatırsın inşallah

amin canım inşallah inşallah

canım gecmış olsun cok uzuldum allahım enkısa zamanda bebek verır kucagına saglıkla alırsın eltımınde ılk hamılelıgı oyle sonlanmıstı 3aylıkken tekrar hamıle kaldı nerdeyse her hafta dr gıttı sıkı bır takıple 9ay yatarak aldı kucagına yavrusunu 4aylık oldu bıle sende oyle olursun ınsallah

teşekkür ederim....sebebini bilsem veya ne yapacağımı bilsem seve seve yaparım,

ama sebep ne ne yapmalıyım ne gibi önlem almalıyım bilmiyorum

canım geçmiş olsun herşede vardır br hayır de sen sağlığına dikkat et sen iyi ol...

Teşekkür ederim hayrılısı tabii canım...İyi olmaya çalışıyorum

Allah sabırlar versin
tez zamanda sağlıklı bi bebek haberini alman ümidi ile
geçmişler olsun

amin inşallah canım sağlıkla

çok büyük geçmiş olsun bende senin yaşadığın şeyi yaşadım bebeğim 8 haftalıkken karnımda öldü artık ben zehirlenmeye başlamıştım ben benlikten gitmiştim artık kürtaj oldum ve hemen arkasından hemile kaldım ilk bebeğimin acısını unutamam diyorum ama allahım sabrını öyle bi güzel veriyorki cennette evledım bekliyor beni aklımdan hiç çıkmıyor şimdi hayatta olan kızıma daha çok bağlıyım allahım acılarını göstermesin yarabbimmm

sana da geçmiş olsun zeynepcim peki ikinci hamilelğinde aynı şeyi yaşamamk

için neler yaptın nasıl önlem aldın ne öneririsin ?

canım çok geçmiş olsun.birde bayılmadan yaşamşsın bunu.dahada zor olsa gerek.bende aynını yaşamıştım geçen sene temmuz ayında.7haftalıkken kalbi durdu.kürtaj oldum.yaşasaydı sağlıklı olmazdı dedi doktorlar.çok üzüldüm ağladım.dua ettim rabbime.şükür gene hamile kaldım.sağlıklı bir şekilde büyüyo bebeğim.
rabbim sanada nasip eder inşallah canım.azcık sabır.gelicek meleğin sağlıcakla eminim.
bide unutmadan.benim doktorum önlem olmsı için 3ay kan sulandırıcı iğne vurdurdu bana.kalbi durmasın,gelişimine faydası olsun diye.olduğunada inanıyorum.aspirinde kullandım bir süre iğneyle.şükür herşey yolunda gitti.

Son düzenleme:
canım geçen yıl ben de 8 haftalıkken bebeğimin kalbi atmıyordu ve kürtaj olmuştum hayatım boyunca yaşadığım en kötü travmaydı şimdi tekrar hamileyim ilk kalp atışlarını duyduk ama bebeğim biraz geriden geliyor doktor geç döllenmeden olabilir dedi coraspin progestan falan verdi aynı şeyi yaşamak istemiyorum ama ne yapalım onun içimde olduğunu düşünmek istiyorum biliyorum seni şu an hiç bir şey teselli etmeyecek tek teselli eden şey yeni bir bebeğe sahi olman ben her ne kadar kaygılıysam da bak şu an o yaşadığım şeyi bir nebze de olsa unutabildim inşallah en yakın zamanda senin de bir bebişin olur

çok teşekkür ederim kızlar sizlerede büyük geçmiş olsun ve Allah bebeklerinize sağlık versin

şu an düşünmüyoruz ama biraz ilerde ,

hamile kalırsam inşallah böyle bi sorun yaşamam o kadr zor oluyor ki..

seni çok iyi anlıyorum bebeğimi kaybettikten sonra ben de düşünemedim hiç tam 1 yıl sonra karar verebildik şimdi hamileyim ama hala kaygılıyım umarım sağlıklı bir bebeğin olur üzülmemeye çalış zaten 3 ay doktorlar da önermiyor galiba ama en sağlıklısı bir 5 ay kadar beklemek hele vücudun benim kadar zayıfsa kendini toparlayabilmen için ama tabi bu sizin karar verebileceğiniz bir şey umarım bundan sonrası yolunda gider

benim bildigim ve bana denen patoloji sonucunda sadece bozulmus gebelik diye bir terim geciyorki bunun bir anlami yok. genetik test uygulanirsa bebege kromozom hatasi var miydi o goruluyor ve genelde ilk 8 haftalik icindeki dusuklerde bu neden gorulurmus.
ama ben kendimce arastirinca anneye kan pihtilasmasi testinin yapilmasinin dahaonemli oldugunu ogrendim. doktorum uc dusukten sonra dedi ama ben zaten hamile kalamiyorum kolay; 22 ayda kalmistim o yuzden bu testi kendim odeyerek yaptiracagim; turkiyede 600 civarina yaptiriryorsun bu tam testler aslinda basta yapilan daha az sayida testi oneriyorlar o da 350_400 arasi, ben turkiyede degilim sana bilgi olsun diye yaziyorum imkanin varsa ben tavsiye ederim, turkiyedeki doktorda ban madem zor kaliyorsun hamile, yaptir bu testleri kesin diye onerdi. biraz da onun tavsiyesine dayanarak yaziyorum. ama benim genetik sonucum temiz cikti belki ondan da tavsiye ediyordur. once lutfen morelini yukse tut, cok zor su an cok aci cekiyorsun biliyorum ama elimizden tek gelen sabirli olup yola devam etmek.

seni çok iyi anlıyorum bebeğimi kaybettikten sonra ben de düşünemedim hiç tam 1 yıl sonra karar verebildik şimdi hamileyim ama hala kaygılıyım umarım sağlıklı bir bebeğin olur üzülmemeye çalış zaten 3 ay doktorlar da önermiyor galiba ama en sağlıklısı bir 5 ay kadar beklemek hele vücudun benim kadar zayıfsa kendini toparlayabilmen için ama tabi bu sizin karar verebileceğiniz bir şey umarım bundan sonrası yolunda gider

thalescim bebeişimiz bize bir sürpriz yapıp gelmişti zaten beklenmedik bi anda
alıvermiştik haberini...eşim ve ben eşim askere gidip gelene kadar düşünmüyoruz
bu sürede de hem kafa hemde beden olarak baya dinlenmiş olurum heralde
hayırlısı vakti saati ne zamansa bebeğimize kollarımız açık herzaman ama işte
askerlik olmasa şu anda tekrar hamile kalmak isterim hayırlısı

benim bildigim ve bana denen patoloji sonucunda sadece bozulmus gebelik diye bir terim geciyorki bunun bir anlami yok. genetik test uygulanirsa bebege kromozom hatasi var miydi o goruluyor ve genelde ilk 8 haftalik icindeki dusuklerde bu neden gorulurmus.
ama ben kendimce arastirinca anneye kan pihtilasmasi testinin yapilmasinin dahaonemli oldugunu ogrendim. doktorum uc dusukten sonra dedi ama ben zaten hamile kalamiyorum kolay; 22 ayda kalmistim o yuzden bu testi kendim odeyerek yaptiracagim; turkiyede 600 civarina yaptiriryorsun bu tam testler aslinda basta yapilan daha az sayida testi oneriyorlar o da 350_400 arasi, ben turkiyede degilim sana bilgi olsun diye yaziyorum imkanin varsa ben tavsiye ederim, turkiyedeki doktorda ban madem zor kaliyorsun hamile, yaptir bu testleri kesin diye onerdi. biraz da onun tavsiyesine dayanarak yaziyorum. ama benim genetik sonucum temiz cikti belki ondan da tavsiye ediyordur. once lutfen morelini yukse tut, cok zor su an cok aci cekiyorsun biliyorum ama elimizden tek gelen sabirli olup yola devam etmek.

ozlemcım tavsiyelerin için çok teşekkür ederim şu 2 aylık süreç dolsun gidip kapsamlı
bir muayenden gecıcem ve sağlıklı hamılelık yollarını arastırıcam inşallah
kendimde bir sorun olduğunu snamıyorum ama işte hamıleık oncesi testler
alınması gereken vitamınler vs bir dahakıne daha bilinçli olmak istiyorum
inşallah nasib olursa

Canım çok geçmiş olsun... ben de ilk bebeğimi 8 haftalıkken kaybettim ama 5. ayda tekrar hamile kaldım... Allah'a şükür herhangibir problemimiz yok... Önemli olan senin kendi psikolojin,ne zaman hazır hissedersen o zaman düşün yeni bebeği... seni çok iyi anlıyorum canım... Umarım istediğin zamanda Allah sağlıklı bir evlat verir :Saruboceq:

çok geçmiş olsun canım.Allah bol sabırlar versin.

teşekkürler blueangel ....amin inşallah Allah kimseye yaşatmasın...

Canım çok geçmiş olsun... ben de ilk bebeğimi 8 haftalıkken kaybettim ama 5. ayda tekrar hamile kaldım... Allah'a şükür herhangibir problemimiz yok... Önemli olan senin kendi psikolojin,ne zaman hazır hissedersen o zaman düşün yeni bebeği... seni çok iyi anlıyorum canım... Umarım istediğin zamanda Allah sağlıklı bir evlat verir :Saruboceq:

Teşekkür ederim canım Amin amin....bende inşallah bi 6-7 ay beklemek sonra denemek istiyorum

hayırlısı inşallah Allah tekrar nasib eder...ılk hafta çok kötüydüm ama şimdi daha iyiyim

herşey güzel olucak inşallah sanada geçmiş olsun yeni bebişini de Allah kucağına

almayı nasip etsin inşallah ne güzel...Dilerim Allah isteyen herkese sağlıkla hayırlıısyla nasib eder.

Son düzenleme:
X