Bebeğimin kakasında sorun mu var lütfen tecrübesi olanlar bilgi verebilir mi

Benimdunyamm

Avustralya
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2020
272
101
53
29
Merhaba arkadaşlar bebeğim tam 1.5 aylık ve her 24 saatte 10 kakalı bez değiştiriyorum bu kadar fazla kakalı bez olması normalmi

Merhaba arkadaşlar bebeğim tam 1.5 aylık ve her 24 saatte 10 kakalı bez değiştiriyorum bu kadar fazla kakalı bez olması normalmi
Tabikide cok normal 3 aylik olasiya kadar genelde sürekli her bezinde kaka olmasi normal benim bebegimin her çisli bezinde kakasi olurdu anne sütü mü sadece

Anne sutu İle beslenen bebeklerde böyle olur
Bıkac günde bır yapmaya başlayacak yakında .

Bekle

Anne sütü alan hele bir de iştahlı bir bebişse normal endişelenmeyin Zamanla biraz azalacak daha çok küçük. Oğlum bir yaşında günde 3-4 kaka yapıyor hala

Önemli olan kaka normal mi, mukusluysa, bebek kaka yaparken huzursuzsa , gürültülü kaka yapıyorsa , kakada kan varsa sıkıntıdır. Çok kaka yapması tek başına sıkıntı değildir, normaldir

Önemli olan kaka normal mi, mukusluysa, bebek kaka yaparken huzursuzsa , gürültülü kaka yapıyorsa , kakada kan varsa sıkıntıdır. Çok kaka yapması tek başına sıkıntı değildir, normaldir
Bundan bir hafta önce kaka sında bir kere kan ve sürekli olarak mukus vardı süt alerjisi dediler ama şu an mukus ve kan yok sadece çok fazla kakalı bez yapıyor

Bundan bir hafta önce kaka sında bir kere kan ve sürekli olarak mukus vardı süt alerjisi dediler ama şu an mukus ve kan yok sadece çok fazla kakalı bez yapıyor
Mukus ve özellikle kan varsa alerji ihtimali çok yüksek , ben diyet yapmıştım aylarca, bi alerji uzmanına görünmenizde fayda var

O yediğiniz şeylere göre değişir eğer emziriyorsanız,örneğin bebeğin yumurtaya alerjisi var siz fazla tükettiğinizde artar az tükettiğinizde azalır. Ben 14 ay alerjiyle savaştım, gözlemleyin tekrar olursa bebekte kan ve mukus mutlaka dr a gidin, çünkü önlemi alınmazsa başka şikayetler de başlıyor , korkutmak için yazmıyorum yardım etmek için yazıyorum çünkü ben süt alerjisini çok zor atlatmış bir anneyim

Çok teşekkür ederim

Gecmis olsun sut alerjisinden biraz bahsedebilir misiniz, hangi sikayetle gitmistiniz doktora, alerji olduguna nasil karar verildi? Bizde de alerjiden suphelendiler ama suphelendikleri donemde bebegimin cok aglamasi disinda baska hicbir sorunu yoktu. Cok agliyor diye doktora gittik o da sut alerjisi dedi. Baska belirtiler nelerdi sizde?

Dediğiniz gibi çok ağlıyordu, kaka yaparken huzursuzdu, gürültülü kaka yapıyordu , gün içerisinde çok kaka yapıyordu, beni azıcık emip kendini geri atıyordu, kakasında mukus oluyordu, bir kere kakasında kan gördüm sonra teşhis konuldu, dr keşke baştan anlasaydı, neyse sonra diyet yapmaya başladım, zaman içersinde düzeldi. Bizdeki belirtiler böyleydi, bazı bebeklerde ciltte kızarıklık oluyormuş egzama gibi döküntü vs.. bizde cilt tepkisi olmadı, ne çok ilaç kullandık o dönem bağırsakları için ayrı intölerans için ayrı.. daha hatırlamadığım ilaçlar, ayrıca diyet de çok zordu herşeyi içinde süt ve süt ürünü var nerdeyse.. öyle işte. Dr çok önemli iyi bi dr bulun bebeği iyi gözlemleyen

Benim bebeğimin kaka sında sürekli mukus oluyordu ve kan vardı o şikayetlerle gitmiştim doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…